Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (1917)

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (1917)

ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7044-0034




Παρουσίαση

Η δεύτερη σειρά Τετραδίων Κοινοβουλευτικού Λόγου, που δημοσιεύεται από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, συνεχίζει την προσπάθεια για ανάδειξη του υψηλής ποιότητας πολιτικού λόγου που έχει αρθρωθεί στη Βουλή των Ελλήνων. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με την παλαιότερη κοινοβουλευτική εμπειρία: πέραν των Εθνοσυνελεύσεων και των συνταγμάτων του Αγώνα της Ανεξαρτησίας -που εξακτίνωναν μία κοσμοθεωρία ρηξικέλευθα δημοκρατική, βάσει και των αναζητήσεων του νεοελληνικού Διαφωτισμού-, το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος απέκτησε το πρώτο του Κοινοβούλιο το 1843 (ευθύς μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου), και σύνταγμα το επόμενο έτος, δηλαδή πολύ πριν από πολλές άλλες χώρες της ηπείρου μας πριν από τις μεγάλες φιλελεύθερες επαναστάσεις του 1848. Στην ελληνική πολιτική ιστορία, διακρίνεται μία βασική τάση: κατά τους δύο περίπου αιώνες της λειτουργίας του, ο ελληνικός κοινοβουλευτισμός προσέφερε, μια εδραία βάση για τη δημοκρατική διακυβέρνηση και την κοινωνική πρόοδο. Προσέφερε, επίσης, πολλά, παραδείγματα εξαίρετου πολιτικού προβληματισμού και διαλόγου.
Μέσα από τις σειρές των Τετραδίων Κοινοβουλευτικού Λόγου, το Ίδρυμα της Βουλής επιδιώκει να φέρει τον ενημερωμένο πολίτη σε μια λειτουργική επαφή με τη μεγάλη τούτη κληρονομιά του ελληνικού πολιτικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία έχουν τόσο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των περισσότερο "γνωστών" Ελλήνων πολιτικών ηγετών, όσο και αυτές των σχετικά λησμονημένων, λιγότερο προβεβλημένων στελεχών του δημόσιου βίου, οι οποίες αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το ποιοτικό υπόβαθρο της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι, ίσως, ακόμη πιο σημαντικό να γίνεται μνεία αυτής της πραγματικότητας στις ημέρες μας, όταν -σε ευρωπαϊκή κλίμακα- η απαξίωση της πολιτικής κινδυνεύει να οδηγήσει σε αγνόηση των αξιών αυτής της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Σημείωμα του επιμελητή της σειράς
Ι. Εισαγωγή
ΙΙ. Εφημερίς των συζητήσεων της Βουλής περίοδος Κ' - σύνοδος Β' Συνεδρίασις 10, 31 Ιουλίου 1917
Ομιλία Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, υπουργού Γεωργίας
ΙΙΙ. Αποτίμηση - Αδαμάντιος Συρμάλογλου
Λεπτομέρειες
ISBN139789606757686
ΕκδότηςΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣειράΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων56
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Ι. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας7044-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS