Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

UBIK ( CUλτ STORIES /ΣΕΙΡΑ )

UBIK

DICK K. PHILIP
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0002




Παρουσίαση

O Φίλιπ Ντικ, τον οποίο ο κριτικός Φρέντρικ Τζέιμσον έχει αποκαλέσει "Σέξπιρ του βιβλίου επιστημονικής φαντασίας", δεν χρειάζεται συστάσεις. Aυτή η μεταφυσική κωμωδία θανάτου και σωτηρίας της ψυχής, ψευδαίσθησης και πραγματικότητας, με ευθείες αναφορές στον κόσμο των Ιδεών του Πλάτωνα, αποτελεί ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα αριστουργήματα της επιστημονικής φαντασίας.
Σ' έναν τραγελαφικό κόσμο τρελής εκμετάλλευσης (όπου κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του διαμερίσματός σου ή την πόρτα του ψυγείου σου χρειάζεται να ρίχνεις το σχετικό κέρμα...!), άγριας βιοτεχνολογίας, που επιτρέπει να διατηρούνται οι εγκέφαλοι των πεθαμένων σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους ως "μισοζωντανοί" (ώστε οι ζώντες συγγενείς τους να συζητάνε μαζί τους ακόμα και τη διαχείριση των οικονομικών τους...!), αστραπιαίων ταξιδιών στο διάστημα και πλήθος μεταλλαγμένων ανθρώπων, η σωτηρία της ψυχής επέρχεται μέσα από μία και μόνη δυνατότητα: συσκευασμένη σε μορφή θαυματουργού σπρέι που θεραπεύει τα πάντα, ακόμα και τον θάνατο!
Το 2005, το Time magazine περιέλαβε το Ubik στα 100 καλύτερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν στην αγγλική γλώσσα από το 1923. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606760174
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράCUλτ STORIES
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΘΕΟΥ ΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΙΚ Κ. ΦΙΛΙΠ
Κωδικός Πολιτείας4306-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jimmie, kymrizo, evikapeni, solitarystrider, dimann99, dimbik, nikeno

Κριτικές για το προϊόν

[24/04/2020] Ellie02.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ ωραίο βιβλίο με πολλές διαφορετικές πτυχές (φαντασία, φουτουρισμος κτλ) όμως το τέλος με μπέρδεψε αρκετά γιατί άφηνε πολλά ερωτήματα. Κατά τα άλλα αξίζει μια ανάγνωση!
[08/05/2017] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικό. Κόσμοι μέσα σε κόσμους, πραγματικότητες μέσα σε πραγματικότητες, η φιλοσοφία και η φυσική σε συνεργασία. Κι εμείς χαμένοι μέσα σε κιτρινισμένα, θαμπά φώτα διαδρόμων και σκοτεινούς, ομιχλώδεις δρόμους, να πασχίζουμε να βγάλουμε μια άκρη, να προσπαθούμε να λύσουμε το μυστήριο.
Η ατμόσφαιρά του, ο τρόπος που ξετυλίγεται η πλοκή, το, μέχρι τελικής πτώσεως, (τελευταίων σελίδων), μυστηριώδες Ubik... Ναι, αυτό το βιβλίο είναι το αριστούργημα που λένε!
[04/08/2015] IOANNAVAS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο. Ανατρεπτικό. Αστείο. Διαφορετικό όπως όλα τα βιβλία του Dick. Αν αγαπάτε την επιστημονική φαντασία τότε μάλλον το έχετε ήδη διαβάσει αλλιώς σπεύσατε. Αν όχι δοκιμάστε να μπείτε στον υπέροχο αυτό κόσμο μέσα από τα βιβλία του Philip Dick ή και του Douglas Adams.
[14/10/2014] kymrizo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικο, Απιθανο, Αριστουργηματικο...ο Φιλιπ Κ. Ντικ ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η Αμερικανικη λογοτεχνια τα τελευταια 50 χρονια. Και το Ubik ειναι η αποδειξη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS