Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ // ΠΩΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ

ΠΩΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

+
-
IRWIN TIM
Κωδ. Πολιτείας: 1700-0278
Τιμή Έκδοσης
€17.90
Τιμή Πολιτείας
€12.53
(-30%)
Κερδίζετε €5.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πανάρχαιο ερώτημα για κάθε ηγέτη είναι ένα: πώς αναδεικνύουμε τον καλύτερο εαυτό των υφισταμένων μας; Οποιοσδήποτε έχει διευθύνει μία εταιρεία, έχει μεγαλώσει παιδιά, έχει διοικήσει μία στρατιωτική μονάδα ή έχει προπονήσει μία ομάδα, πασχίζει να βρει το κλειδί, για να βοηθήσει τους άλλους να αριστεύσουν και να εκφράσουν τις δυνατότητές τους. Είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά καταφεύγουμε στην επίκριση και όχι σε μια προσέγγιση, η οποία ουσιαστικά διαπλάθει έναν καλύτερο υφιστάμενο και έναν καλύτερο άνθρωπο.
Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να εκφράσουμε Λόγια Ζωής που να μεταμορφώνουν όσους βρίσκονται κάτω από την επιρροή μας, φουντώνοντας τη φλόγα των αυθόρμητων κινήτρων; Τι θα γινόταν αν οι υφιστάμενοί μας έβρισκαν έναν σπουδαίο σκοπό σε αυτό που κάνουν και αφιερώνονταν στη δουλειά τους με όλη τους την ψυχή; Δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλουν όλοι οι ηγέτες, γονείς και δάσκαλοι; Όλοι μας ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε τα εσωτερικά κίνητρα των άλλων, έτσι ώστε τα άτομα στα οποία ηγούμαστε να γίνουν καλύτεροι υπάλληλοι, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι αθλητές. Πρόσφατες έρευνες της επιστήμης του εγκεφάλου, αλλά και η σοφία των σπουδαίων διευθυνόντων συμβούλων εταιρειών από τους οποίους έχει πάρει συνέντευξη ο Δρ. Τιμ Έργουιν γι' αυτό το βιβλίο, μας δίνουν τις απαντήσεις που αναζητούσαμε επί τόσο καιρό.
Στις περισσότερες επιχειρήσεις, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να αξιολογηθούν οι υφιστάμενοι, όπως οι αξιολογήσεις απόδοσης και τα συστήματα αξιολόγησης πολλαπλών κριτών, συχνά καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σκοπεύουν. Αναπόφευκτα, αυτό που εκφράζουμε είναι Λόγια Θανάτου. Η επιστήμη του εγκεφάλου μάς αποκαλύπτει ότι οι μέθοδοι αυτοί συνήθως προκαλούν μία φυσική "αρνητική προδιάθεση" η οποία είναι ενστικτώδης σε όλους μας.
Τα πρόσφατα χρόνια, η επιστήμη ανακάλυψε ότι η επιβεβαίωση επιφέρει τεράστιες θετικές αλλαγές στον εγκέφαλο. Απελευθερώνει συγκεκριμένες νευροχημικές ουσίες που σχετίζονται με την ευφορία και την αποδοτικότητα. Είναι εντυπωσιακό, αλλά η επίκριση προκαλεί την ακριβώς αντίθετη αντίδραση των νευρώνων. Το πιο πρωτόγονο τμήμα του εγκεφάλου περνά σε κατάσταση άμυνας, χειροτερεύοντας την αποδοτικότητά μας, τορπιλίζοντας τα κίνητρά μας, και περιορίζοντας τις ανώτερες δυνατότητές μας.
Πώς θα ανακατευθύνουμε υπαλλήλους που έχουν υπερβεί τα όρια δίχως να προκαλέσουμε τη φυσική τους "αρνητική προδιάθεση"; Οι ηγέτες πρέπει να αφαιρέσουν για πάντα από το λεξιλόγιό τους την έννοια της "εποικοδομητικής επίκρισης". Η επιστήμη του εγκεφάλου μάς λέει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία σχέση ανάμεσα στο έργο του υπαλλήλου και στις φιλοδοξίες του. Αυτό το βιβλίο υποστηρίζει μία καινούρια προσέγγιση, η οποία θα συντονίσει τους εργαζόμενους με τον σκοπό της επιχείρησης, τη στρατηγική και τους στόχους της, και που ονομάζεται "Συμμαχική Ανατροφοδότηση". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ
Το φαινόμενο της Μπλε Βαλίτσας
Λόγια ζωής
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ
Τακτική επιβεβαίωση
Στρατηγική επιρροή
Λόγια θανάτου
Συμμαχική ανατροφοδότηση
Εξαιρετική επιρροή για αδύναμους
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ
Εξαιρετική επιρροή για ομάδες
Κίνητρα υψηλών δυνατοτήτων
Αξιολογήσεις απόδοσης που οδηγούν σε εξαιρετική επιρροή
Ειδικές συμβουλές για γονείς, δασκάλους και προπονητές
Τι θα συμβεί αν εφαρμόσουμε όλα αυτά;
Ευχαριστίες
Σχετικά με τον συγγραφέα
Λεπτομέρειες
ISBN139789606765988
ΕκδότηςΕΣΟΠΤΡΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜ
ΜετάφρασηΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ Π. ΘΩΜΑΣ
ΕπιμέλειαΣΤΕΦΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΡΓΟΥΙΝ ΤΙΜ
Κωδικός Πολιτείας1700-0278
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Όσα χάσαμε στις φλόγες
ENRIQUEZ MARIANA
€12.20 €4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
BETTO FREI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS