Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΗΤΡΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ( ΜΕΛΑΝΙ )

ΜΗΤΡΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

+
-
ΓΚΑΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2738-0096
Τιμή Έκδοσης
€12.17
Τιμή Πολιτείας
€8.52
(-30%)
Κερδίζετε €3.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από τα Μακεδόνικα ακούγονται κάθε τόσο μοιρολόγια. Τους έρχονταν τα μαντάτα από το Γράμμο, το Βίτσι. Οι μανάδες μας κοιτάζονταν αμίλητες, κούναγαν το κεφάλι. Μαζεύουνε τα παιδιά. Θα μας στείλουν αλλού, χώρια απ' τους δικούς μας. Οι Μακεδόνισσες τα 'δωσαν τα δικά τους. Έκλαιγαν, τα φιλούσανε, δεν είπανε όχι. Οι δικές μας αγρίεψαν. Έσκουζαν, καταριόντανε, μας έσφιγγαν πάνω τους, μια δυο πέσανε στους υπεύθυνους με τα νύχια, βάλαμε κι εμείς τα κλάματα, μας αφήσανε. Πήραν τα μεγαλύτερα, από δέκα και πάνω. Μας φορτώνουν σε μεγάλα καμιόνια. Μετά στο βαπόρι, ένα πολωνέζικο φορτηγό, είπανε. Μας ανεβάζουν με βίντσι και τρέμουμε, κάποιος πέφτει στη θάλασσα. Κατεβάζουν το φαγητό με αλυσίδες, είμαστε μέσα στο αμπάρι πατείς με πατώ σε. Δεν μας αφήνουν να ξεμυτίσουμε. Ανέβηκε ο πάππους μια μέρα στο κατάστρωμα, περνούσε ένα βαπόρι, «Πέσε κάτω» του λένε, δεν έπεφτε, τον κατέβασαν με τη βία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606781018
ΕκδότηςΜΕΛΑΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις18x13
ΕπιμέλειαΓΚΑΝΑ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας2738-0096
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geo.thomo, LIAKAL, Silverchild

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

k_tzanos, geopap1984, lasarig, LIAKAL, Silverchild

Κριτικές για το προϊόν

[25/03/2024] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο συγγραφέας αφηγείται τα παιδικά του χρόνια με την οικογένεια, πρώτα ως αριστεροί πρόσφυγες στην Ουγγαρία, όπου ήταν παχουλός, κι έπειτα στην πατρίδα όπου έρρεψε, κάτι που έκανε εντύπωση στον θεολόγο και τον δάσκαλο. Η ζωή στο χωριό και τη μεταπολεμική Ελλάδα.
[01/03/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πρόκειται για ένα αφήγημα, ούτε διήγημα ούτε νο(υ)βέλα. Περιγράφει με μεγάλη κινηματογραφική ταχύτητα γεγονότα σχεδόν 20 ετών μέσα σε 79 μικρές και αραιογραμμένες σελίδες (δλδ περίπου 30 κανονικές σελίδες). Ο συγγραφέας περιγράφει στοπ καρέ από τις εμπειρίες του στην Ουγγαρία μετά το τέλος του Εμφυλίου, όπου κατέληξαν πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες, και μετά στην Ελλάδα, όταν επέστρεψαν. Δεν υπάρχει μεγάλη συνοχή στο κείμενο, πρόκειται για στοπ καρέ, όπως είπα, δεν είναι μια ενιαία ιστορία με ολοκληρωμένους χαρακτήρες κ.λπ., παρά για περιγραφή κάποιων χαρακτηριστικών στιγμών. Εκφραστικά είναι αρκετά ενδιαφέρον, κατά καιρούς χρησιμοποιεί και λέξεις από το τοπικό ιδίωμα της Ηπείρου, αλλά η γλώσσα είναι σύγχρονη. Γενικώς, ενδιαφέρον ανάγνωσμα, διαβάζεται μέσα σε ένα απόγευμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΚΡΗΤΗ 1941
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΑΛ. ΗΛΙΑΣ
€26.00 €11.70
(-55%)
Κερδίζετε €14.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS