Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ // ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

ΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2698-0059




Παρουσίαση

Λιπεσάνορες... Βαρύνουσα η ευθύνη του γυναικείου ρόλου σας, για ένα ανάξιο λάφυρο.
Δεκαπέντε τραγικές φιγούρες γυναικών με το ίδιο πεπρωμένο αφηγούνται την τραγωδία του πολέμου, τον ηρωισμό της καθημερινής ζωής, την αξία της καρτερίας, τη νοσταλγία της ειρήνης, τις ευθύνες του ανθρώπου για τις πράξεις του, για τους υπερασπιστές του δικαίου.
Μιλούν μέσα απ' την ψυχή τους για τα δεινά και τις συμφορές τους, για τα δικά τους παθήματα και προσωπικά πάθη. Εκμυστηρεύονται μύχια μυστικά, πως βίωσαν τη χαρά, τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, τη μητρότητα, την εκδίκηση και την περιφρόνηση, τη σκλαβιά και το θάνατο. Εξιστορούν την τόλμη, τους ήρωες, τη γενναιότητα, την αξία των ιδανικών ν' αγωνίζεται κανείς για την πατρίδα του ως το τέλος.
Οι "Λιπεσάνορες" είναι ένα βιβλίο που έχει τα στοιχεία του παραμυθιού, αλλά είναι μια αληθινή ιστορία που ολοκληρώνει ένα πολεμικό τραγούδι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

"Η άλλη όψη τον έπους της Ιλιάδας, όχι αυτή των επικών μαχών, των αθάνατων ηρώων και των ιστορικών γεγονότων, αλλά αυτή των γυναικών πίσω από τους πολυτραγουδισμένους ήρωες" (Κλειώ Τσαλαπάτη, κριτικός λογοτεχνίας)

Περιεχόμενα

ΒΙΒΛΙΟ 1ο
Ευρύκλεια
Θέτιδα
Οινώνη
Λήδα
Θεανώ
Αίθρα
Πασιφάη
Κλυταιμνήστρα
ΒΙΒΛΙΟ 2
Πολυξένη
Βρισηίδα
Ανδρομάχη
Κρέουσα
Κασσάνδρα
Ελένη
Εκάβη
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606813788
ΕκδότηςΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων542
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΕΛΕΖΑΚΗ ΝΑΤΑΣΑ, ΜΠΕΛΕΖΑΚΗ ΝΕΛΛΗ
Κωδικός Πολιτείας2698-0059
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

KLIOVIRGO

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

KLIOVIRGO

Κριτικές για το προϊόν

[18/11/2014] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, για μία ακόμα φορά, μας καθηλώνει με το επικών διαστάσεων έργο του! «Λιπεσάνορες», γυναίκες παρούσες που πάντοτε έλειπαν από τους άντρες…! Και μόνο ο τίτλος ιντριγκάρει τον αναγνώστη να το διερευνήσει περαιτέρω. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι η άλλη όψη του έπους της Ιλιάδας, όχι αυτή των επικών μαχών, των αθάνατων ηρώων, των ιστορικών γεγονότων που έμειναν αλώβητα στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τις ραψωδίες του Ομήρου και έλαβαν το επίχρισμα του μύθου, αλλά αυτή των γυναικών πίσω από τους πολυτραγουδισμένους ήρωες, της Ελένης, της Εκάβης, της Ανδρομάχης, της Κασσάνδρας και άλλων σημαντικών μορφών του Τρωικού πολέμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η αφορμή, όχι η πραγματική αιτία, του ίδιου του πολέμου ήταν η αρπαγή μιας γυναίκας… Οι γυναίκες που έμεναν στα μετόπισθεν των ηρωικών μαχών του μεγαλύτερου πολέμου των ανθρώπων, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της ζωής των ανδρών τους και των πατρίδων τους, αυτές τους έδιναν ζωή, αυτές τους ανάτρεφαν και τους γαλουχούσαν, αυτές τους ξελόγιαζαν και τους ενέπνεαν πάθη, αυτές τους έκλαιγαν στη νεκρική πυρά, αυτές δέχονταν τα άδικα αντίποινα από τον εκάστοτε κατακτητή… Ένα έργο συγκλονιστικό που επάξια κατέχει τη θέση του δίπλα στο ομηρικό έπος! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS