Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ // ΦΕΡΡΑΡΑΣ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΦΕΡΡΑΡΑΣ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2849-0072




Παρουσίαση

Μαζί με τον Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό, ο ήρωας ακολουθεί τα βήματα του Αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγου στην Ιταλία, όπου έλαβε χώρα η πιο σημαντική εκκλησιαστική Σύνοδος. Ο Ενωτικός Όρος, που υπογράφηκε στις 6 Ιουλίου 1439 δεν έγινε ποτέ δεκτός από τους Ορθοδόξους.
Αυτόπτης μάρτυρας των δρωμένων στη Φεράρα και αργότερα στη Φλωρεντία, αποτυπώνει τις σκέψεις του, μαζί με τον φίλο του Στέφανο, που εκπροσωπεί την τάση φυγής προς τη Δύση. Διηγείται τις προσπάθειες προσέγγισης του ηγέτη της Τοσκάνης Cosimo της οικογενείας των Medicci, που πρώτοι επιδόθηκαν σε τραπεζικές εργασίες. Περιγράφει παραστατικά τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία Πλατωνικής σχολής στη Φλωρεντία. Ο Βησσαρίων και ο Μάρκος Ευγενικός διαδραματίζουν καίριο ρόλο και επηρεάζουν τις εξελίξεις.
Η σκληρή διαμάχη ανάμεσα σε ενωτικούς και ανθενωτικούς, που επηρεάζει ακόμη και σήμερα τις σχέσεις ομοδόξων λαών, αδυνάτισε την Αυτοκρατορία και την οδήγησε στην καταστροφή, αφού είχε πέσει το ηθικό των πολιτών και δεν υπήρχε ελπίδα στον ορίζοντα.
Η Μεγάλη Σύνοδος είναι ένα ιστορικό ανάγνωσμα με χαρακτηριστική ακρίβεια και μυθιστορηματική πλοκή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606817663
ΕκδότηςΜΠΑΡΤΖΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων300
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2849-0072
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€8.48 €3.39
(-60%)
Κερδίζετε €5.09
ΔΑΡΒΙΝΟΣ
RIDLEY MARK
€10.70 €3.21
(-70%)
Κερδίζετε €7.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS