Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΣΜΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ // ΨΥΧΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ

ΨΥΧΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

+
-
STEINER RUDOLF
Κωδ. Πολιτείας: 1289-0038
Τιμή Έκδοσης
€19.29
Τιμή Πολιτείας
€15.43
(-20%)
Κερδίζετε €3.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι αρχαίοι Έλληνες απολάμβαναν στη καθημερινότητά τους μια στενή σχέση με όντα του πνευματικού κόσμου τόσο με εκείνα του στοιχειακού κόσμου όσο και με εκείνα που προέρχονταν από τις ανώτερες πνευματικές ιεραρχίες. Μια ένδειξη της αίσθησης αυτής της επαφής σε πιο προσωπικό επίπεδο, αντανακλάται στους τρόπους με τους οποίους τα ανθρώπινα πάθη και οι αδυναμίες προσδίδονται στους θεούς τους. Ο σύγχρονος άνθρωπος που εξαρτάται από τη διανοητική και ορθολογική γνώση, έχει χάσει τη σύνδεση αυτή. Στη σειρά διαλέξεων Κόσμων Θαύματα ο Steiner μας δείχνει πως η ίδια ζώσα πραγματικότητα του πνευματικού κόσμου μπορεί να αφυπνιστεί εκ νέου και να γεφυρωθεί με τη σύγχρονη κοσμοθέωρηση μέσω της καλλιέργειας της Πνευματικής Επιστήμης. Με μια τέτοια προσέγγιση, ο σύγχρονος άνθρωπος (όπως και οι πρόγονοί του), μπορεί να δει ξανά εκείνα τα όντα που βρίσκονται πίσω από τα πρόσωπα της Ελληνικής μυθολογίας.

Ο Steiner σε αυτό το βιβλίο απεικονίζει εύστοχα τόσο την πραγματικότητα της πνευματικής ζωής των Ελλήνων όσο και τις πράξεις των θεών τους, όπως τα Ελευσίνια και τα Διονυσιακά μυστήρια. Μας δείχνει πως η ίδια ζώσα πραγματικότητα του τότε πνευματικού κόσμου μπορεί σήμερα να αναζωπυρωθεί αποκτώντας μια σύγχρονη μορφή μέσω της Πνευματικής Επιστήμης που οφείλεται στην ενσάρκωση του Χριστού κατά τη περίοδο του Ελληνικού πολιτισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Πρώτη διάλεξη: Η πρωταρχή της δραματικής τέχνης στη ζωή του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τα ελευσίνια μυστήρια
- Δεύτερη διάλεξη: Η ζωντανή παρουσία του πνευματικού κόσμου στην ελληνική μυθολογία. Η γέννηση των μυστηρίων. Η τριπλή Εκάτη
- Τρίτη διάλεξη: Φύση και πνεύμα. Ζευς, Ποσειδών, Πλούτων ως μακροκοσμική αντιστοιχία των ανθρωπίνων περικαλυμμάτων. Ένα σύμβολο της απόκρυφης γραφής. Υπόδειξη για την πυθαγόρεια σχολή
- Τέταρτη διάλεξη: Διόνυσος ως εκπρόσωπος των Εγώ-δυνάμεων. Πώς εννοείται η επέμβαση της ώθησης-Χριστός στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Μια πνευματοποιημένη σύλληψη της φύσης. Η δραστικότητα των πλανητικών θεών.
- Πέμπτη διάλεξη: Η ουσία του κόσμου των ελληνικών θεών και σύμπλευση του αρχαίου εβραϊκού και του ελληνικού ρεύματος στο ρεύμα Χριστός. Ατλαντικοί άνθρωποι. Διόνυσος Ζαγραίος και ο νεότερος Διόνυσος.
- Έκτη διάλεξη: Η Εγώ-οντότητα και η ανθρώπινη μορφή. Η περιοδεία του Διονύσου. Η μυθολογία των Ελλήνων: Σύμβολα μιας πνευματικής γεωλογίας.
- Έβδομη διάλεξη: Τα διονυσιακά μυστήρια. Για την σοφία της ομιλίας.
- Όγδοη διάλεξη: Το αληθινό νόημα των ψυχικών δοκιμασιών. Προοδεύουσες γενεές θεών και οντότητες που έμειναν πίσω. Ένας πανάρχαιος χαρακτηρισμός του μυστηρίου του Γολγοθά. Ιεχωβάς-Χριστός.
- Ένατη διάλεξη: Το γίγνεσθαι της παρούσης ανθρώπινης μορφής. Ρεύματα: Αετός, Ταύρος, Λέων. Το αίνιγμα του ανθρωπίνου γίγνεσθαι: Σφιγξ και Περιστερά. Το συμβάν της βάπτισης από τον Ιωάννη στον Ιορδάνη. Η συντέλεση της ψυχικής ζωής και της Εγώ-συνείδησης.
- Δέκατη διάλεξη: Οι δύο πόλοι όλων των δοκιμασιών των ψυχών. Η μακροκοσμική ώθηση-Χριστός σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο. Ο καθορισμός της ανθρώπινης ψυχής.
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςWELTENWUNDER, SEELENPRUFUNGEN UND GEISTESOFFENBARUNGEN
ISBN139789606830495
ΕκδότηςETRA
ΣειράΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2016
Αριθμός σελίδων266
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΑΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΕπιμέλειαΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΑΙΝΕΡ ΡΟΥΝΤΟΛΦ
Κωδικός Πολιτείας1289-0038
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

master1595, aposdrak, eleutheriakos7, J.T.F, GwgwOuf

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras, aposdrak, ioannis7, stefaniadio, lascoum, timoleontos, Γιώργος Παν, xristossakel, GwgwOuf, master1595, makisGRC, PamelaIlieva

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η φίλη
DRISCOLL TERESA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS