Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΛΕΞΙΚΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΝ

ΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΛΕΞΙΚΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΝ

+
-
ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1518-0197
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εμβληματική προσωπικότητα που εκλήθη να χειριστεί από τον Πατριαρχικό θρόνο (1454-1456) τις τύχες του Ελληνισμού και της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας στους χαλεπούς καιρούς μετά την Άλωση, ο Γεώργιος Κουρτέσης ο Σχολάριος ή «Γεννάδιος μοναχός και Πατριάρχης των πενήτων» (1405 Κωνσταντινούπολη - μετά το 1472 Μονή του Τιμίου Προδρόμου) υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα. Απόδειξη αυτού συνιστά ο υψιπετής πνευματικός και ιστορικός κάματος τον οποίο υπέβαλε στην υπηρεσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αφιερώνοντας εαυτόν ισοβίως στην προάσπιση της ανθενωτικής οδού μεταξύ Ορθοδοξίας και Δύσης κατά τους χρόνους εκείνους, καθώς και στη σθεναρή υποστήριξη της φιλοσοφίας του Αριστοτέλους.
Η ανά χείρας "Γραμματική" αποτελεί την εισαγωγική θύρα του Γεωργίου Κουρτέση του Σχολαρίου στις πνευματικές ατραπούς. Κατά το μείζον μέρος της συγγεγραμμένη στη νεότητά του («πάνυ γαρ νέος συνέθηκε το βιβλίον τούτο», σ. 86), μεταξύ 1425-1430, δεικνύει, ήδη από νωρίς, τα κορυφαία πνευματικά γνωρίσματα που τον συνόδευαν ευθύς εξ αρχής και τα οποία ανέπτυξε υποδειγματικώς και αόκνως έως το πέρας του βίου του: ευρυμάθεια, βαθεία έρευνα, λαγαρότητα σκέψης, αναλυτικότητα, οργανωτικότητα στη γραφή. Από τα διασωθέντα πονήματά του η "Γραμματική" καταλαμβάνει αναμφίβολα την πρώτη σημαντική θέση. Η φιλολογική έρευνα έφερε στο φως διάφορες χειρόγραφες παραδόσεις του κειμένου και κώδικες, από τους οποίους έχει ευρέως χρησιμοποιηθεί ο Ambrosianus 291. Αυτός και ο Laurentianus Conventi soppresii 145 καθώς και τα αποσπάσματα από τον Vaticanus 17 συνιστούν τις καλύτερες πηγές του κειμένου.
Η "Γραμματική" αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο είναι κλασική γραμματική και συναρτάται με τη μορφολογική ανατομία της ελληνικής γλώσσας το δεύτερο δομείται από εκτενή λεξικογραφικά απανθίσματα και στην ουσία πρόκειται για Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος Καθηγητού κ. Νικολάου Γ. Ξεξάκη
Εισαγωγή Καθηγητού κ. Σωτηρίου Κ. Φουρνάρου
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ: ΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606835711
ΕκδότηςΕΝΝΟΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων170
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΦΟΥΡΝΑΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1518-0197
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS