Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΖΩΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ( ΘΕΩΡΙΑ ΙΔΕΕΣ /ΣΕΙΡΑ )

ΖΩΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

+
-
BAUMAN ZYGMUNT
Κωδ. Πολιτείας: 3555-0106
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με την έλευση της ρευστής νεωτερικότητας, η κοινωνία, από κοινωνία παραγωγών μετασχηματίζεται σε κοινωνία καταναλωτών, όπου τα άτομα γίνονται οι προωθητές και ταυτοχρόνως τα προωθούμενα εμπορεύματα. Αγαθά και πωλητές, εμπορεύματα κι εμπορευόμενοι, είναι όλοι ένοικοι στον ίδιο κοινωνικό χώρο που περιγράφεται συνήθως με τον όρο "αγορά". Η δοκιμασία που καλούνται να περάσουν τα άτομα προκειμένου να αποκτήσουν τα κοινωνικά "βραβεία" που ορέγονται, απαιτεί τη μετάπλασή τους σε ελκυστικά προϊόντα. Αυτός ο υποδόριος και διαβρωτικός μετασχηματισμός είναι το σημαντικότερο γνώρισμα της κοινωνίας των καταναλωτών. Είναι η κρυφή αλήθεια, το βαθύτερο και καλύτερα φυλασσόμενο μυστικό της.
Στο νέο του αυτό βιβλίο, ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν εξετάζει τον αντίκτυπο των καταναλωτικών στάσεων και προτύπων συμπεριφοράς σε ποικίλες, φαινομενικά ασύνδετες, όψεις της κοινωνικής ζωής: την πολιτική και τη δημοκρατία, τους κοινωνικούς διαχωρισμούς και τη διαστρωμάτωση, τις κοινότητες, τη δημιουργία ταυτότητας, την παραγωγή και χρήση της γνώσης και τις προτιμώμενες αξίες. Η εισβολή και η αποίκιση του ιστού των ανθρώπινων σχέσεων από τις κοσμοθεωρίες και τα πρότυπα συμπεριφοράς, που γεννώνται από την εμπορευματική αγορά, αποτελούν κεντρικά θέματα του νέου βιβλίου ενός από τους πιο διορατικούς κοινωνικούς στοχαστές παγκοσμίως. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Για τον Μπάουμαν, όπως είναι φανερό, η κουλτούρα του καταναλωτισμού είναι απορριπτέα εφόσον αντιστρατεύεται συλλογικές αξίες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη, καλλιεργώντας αντίθετα τον κτητικό εγωισμό, την αδιαφορία για τον άλλον και ιδιαίτερα για τους αδύναμους, δηλαδή για όσους δεν διαθέτουν παχύ πορτοφόλι και οι οποίοι «φορτώνονται» την κοινωνική τους περιθωριοποίηση ως, τάχατες, ατομική αποτυχία. Ο συγγραφέας υποστηρίζει εντέλει ότι το πρόβλημα είναι σε μεγάλο βαθμό πολιτικό κι επομένως επιδέχεται πολιτικής διευθέτησης». (Σωτήρης Βανδώρος, bookpress.gr, 26/09/2010)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή, ή το εφτασφράγιστο μυστικό της κοινωνίας των καταναλωτών
1 Καταναλωτισμός εναντίον κατανάλωσης
2 Κοινωνία των καταναλωτών
3 Κουλτούρα του καταναλωτισμού
4 Παράπλευρες απώλειες του καταναλωτισμού
Σημειώσεις
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCONSUMING LIFE
ISBN139789606840166
ΕκδότηςΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
ΣειράΘΕΩΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΟΥΜΑΝ ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3555-0106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS