Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΙ ΕΒΡΑΣΑΝ ΟΙ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΡΝΕΣ ΤΟΥΣ ( CUλτ STORIES

ΚΑΙ ΕΒΡΑΣΑΝ ΟΙ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΡΝΕΣ ΤΟΥΣ

+
-
BURROUGHS S. WILLIAM, KEROUAC JACK
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0063
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο τυχοδιώκτης Ράμσεϊ Άλεν, μέντορας και φίλος του ωραίου, κατά πολύ νεαρότερου, ποιητή Φίλιπ Τούριαν, φυτοζωεί σε μια ετερόκλητη "φοιτητική" παρέα αντρών και γυναικών όπου διασταυρώνονται και οι δύο αφηγητές του βιβλίου: ο Ουίλ Ντένισον, ένας μπάρμπαν χωμένος για τα καλά στον υπόκοσμο, που όμως την ημέρα δουλεύει σαν ντεντέκτιβ, και ο Μάικ Ράικο, ένας αλκοολικός ναυτικός. Οι σταθεροί φίλοι και οι περιστασιακές φίλες και γνωριμίες αυτής της ομάδας κοιμούνται οπουδήποτε (και με οποιονδήποτε), τρώνε οπουδήποτε, σκοτώνουν τον χρόνο τους οπουδήποτε, καταναλώνουν ατελείωτες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών - κι όλα αυτά εν μέσω πολέμου, στα 1944! Ο ομοφυλόφιλος Άλεν ασκεί τρομακτική, διαρκή πίεση στον νεαρό Φίλιπ, σε βαθμό που καταντάει τραγελαφική και ενοχλητική για όλη την παρέα. Ο Φίλιπ θέλοντας να γλιτώσει από τη φορτική προστατευτικότητα του Άλεν προσπαθεί απεγνωσμένα να μπαρκάρει με τον Μάικ για τη Γαλλία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Φίλιπ συγκρούεται θανάσιμα με τον Άλεν...
Το μυθικό αυτό μυθιστόρημα, στο οποίο καταγράφονται για πρώτη φορά τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά της μπιτ λογοτεχνίας, είναι μια ξέφρενη κατάβαση στα έγκατα των πιο τρελών εμμονών, της λαγνείας, των ναρκωτικών, του αλκοόλ, της τέχνης, και της αδυσώπητης μοναξιάς.
Ο τίτλος του βιβλίου προήλθε από πραγματικό περιστατικό. Ο Μπάροουζ είχε ακούσει ένα πρόσφατο δελτίο ειδήσεων που αναφερόταν σε μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον ζωολογικό κήπο του Σεν Λούις όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποια στιγμή ο εκφωνητής ξέσπασε σε υστερικές κραυγές φωνάζοντας: Και έβρασαν οι ιπποπόταμοι στη γούρνα τους! (Από την παρουσίαση του εκδότη)

Ό,τι και να πεις, σημασία έχει το ταξίδι. Αυτό που θα σε κάνει να δοκιμάσεις νέες περιπέτειες, να συγχρωτιστείς με απρόβλεπτους ανθρώπους, να αποτινάξεις από πάνω σου την πανοπλία της ασφάλειας και του προγραμματισμού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του διδύμου Ουίλιαμ Μπάροουζ και Τζακ Κέρουακ: των ζωντανών μύθων της περιπλάνησης και του πειραματισμού. Το Και έβρασαν οι ιπποπόταμοι στις γούρνες τους των Μπάροουζ-Κέρουακ είναι ενδεικτικό μιας σύμπραξης που είναι ικανή να ποτίσει τον πιο αποξηραμένο εγκέφαλο και να βαφτίσει στη γούρνα της μπιτ γενιάς ένα νέο λογοτεχνικό είδος που δεν ξεχωρίζει τη ζωή από το μυθιστόρημα. (ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, Πρώτο Θέμα, "Big Fish", 24/5/2009)

Στην πέρα του Ατλαντικού χώρα ο προηγμένος καπιταλισμός βάζει την υπογραφή του στις κοινωνικές συμπεριφορές, όπως αυτές εμφανίζονται με την αντισυμβατική βιαιότητα που τις διακρίνει. Αλκοολισμός, ναρκωτικά, αποξένωση διαπερνούν το βιβλίο με την ένταση που θα γνωρίσουμε κατόπιν στις καλύτερες στιγμές της μπιτ λογοτεχνίας. (ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, ΠΟΝΤΙΚΙ Art, 2/7/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAND THE HIPPOS WERE BOILED IN THEIR TANKS
ISBN139789606863080
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράCUλτ STORIES
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2009
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΜΠΕΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΖΑΡΑΚΗ ΛΕΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΟΟΥΖ Σ. ΓΟΥΙΛΙΑΜ, ΚΕΡΟΥΑΚ ΤΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας4306-0063
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

luminous, mitsost, tim8, lasarig, maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

[21/07/2020] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το ξεκίνημα της 'beat' λογοτεχνίας! Ένα συγγραφικό δίδυμο που εντυπωσιάζει μεν με τους αντι-συμβατικούς ήρωές του, αλλά που δεν τολμά να εμβαθύνει καθόλου στους χαρακτήρες τους δε. Το εξώφυλλο είναι χαρακτηριστικότατο της ψυχεδελικής δομής της ιστορίας. Βαθμολογία: 7,8/10.
[09/12/2016] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Χρησιμοποιώντας απλό περιγραφικό λόγο και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην παρέα και τους παραλογισμούς της οι Μπαροουζ-Κερουακ κατορθώνουν να χρωματίσουν έντονα τα αδιέξοδα των ανθρώπων που φαινομενικά ο κόσμος που τους ανήκει αυτός ο ίδιος τους πνίγει. Η μοναξιά και η απόγνωση παίρνει το μανδύα της δήθεν ελευθερίας και του παρηκμασμένου τρόπου ζωής της αφθονίας και της λαγνείας. Υποτίθεται ότι οι σχέσεις βασίζονται στην χωρίς όρια ανοχή μα και εδώ ο καλυμμένος και πρώιμος συντηρητισμός είναι έτοιμος να ξεσπάσει.Άριστο και εμπνευσμένο βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΑΝΝΑ
€10.45 €3.66
(-65%)
Κερδίζετε €6.79

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS