Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2022 (+ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΓΟΥΡΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ)

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2022 (+ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΓΟΥΡΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ)

ΟΙ ΚΥΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΦΑΦΟΥΤΗ ΣΑΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2889-0109




Παρουσίαση

Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας!!! Οι δικές μου ηρωίδες!!! Τί να πρωτοθυμηθώ!! Τη μορφή τους, την ευγένεια της ψυχής τους, τη λεβεντιά του λόγου τους, την ιώβειο υπομονή, την καλοσύνη, τις γλυκές κουβέντες, τη ζεστή αγκαλιά τους...
Γυναίκες με σθένος, πάθος, δύναμη και αξιοπρέπεια. Γυναίκες άξιες, γενναιόδωρες, γαλαντόμες, κομψές, κιμπάρισσες, πρόσχαρες και μπεσαλούδες.
Οι δικές μου ηρωίδες, οι Κυράδες της Μικράς Ασίας, ζωντανεύουν μέσα από τις εικόνες της παλιάς γειτονιάς, εκεί που γεννήθηκα και μεγάλωσα, γεμάτες με τραγούδια, γέλια, κλάματα, φωνές, μυρωδιές, αρώματα και μέσα από τις ασπρόμαυρες ξεθωριασμένες φωτογραφίες με φόντο τα ασπρισμένα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές, τους βασιλικούς και τα μυρωδάτα γιασεμιά. Εικόνες από το παρελθόν που δεν χάθηκαν γιατί η λεβεντιά της ψυχής τους άφησε το χνάρια τους παντού.
Οι δικές μου ηρωίδες, οι Κυράδες της Μικράς Ασίας, ήταν αρχόντισσες, ξεχωριστές, περήφανες αλλά και ρομαντικές, άξιες μανάδες πλασμένες για να προσφέρουν απλόχερα αγάπη, τρυφερότητα και αγκαλιές. Μαίες, δασκάλες, μαγείρισσες, κεντήστρες, υφάντρες, προξενήτρες, μοδίστρες, ήταν υπέροχες γυναίκες που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια της δημιουργικής ζωής τους και έφεραν μαζί τους τις παραδόσεις, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους.
Δίδαξαν παραμύθια, τραγούδια, χορούς, γιατροσόφια, γλυκομαγειρέματα και υπερασπίστηκαν με σθένος τις αξίες τους. Είναι πάντα εκεί στην πρώτη γραμμή των καλύτερων αναμνήσεών μου.
Συναισθηματικά φορτισμένη, αφού συμπληρώθηκαν 100 ολόκληρα χρόνια από την τραγωδία του ξεριζωμού των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, επιχειρώ ένα μικρό ταξίδι στο χθες καταγράφοντας τις δικές τους ιστορίες από τον τόπο που γεννήθηκαν, εμπειρίες και γεγονότα που έζησαν εδώ στη νέα τους πατρίδα από διηγήσεις που μου μετέφεραν οι ίδιες, αλλά και τα παιδιά τους... όλα μαζί συνδυασμένα σε ένα γοητευτικό γαϊτανάκι περιγραφών.
Θε να είναι ένα ταξίδι όνειρο, έτσι απλά... ακούγοντας από μακριά μια φωνή να μου ψιθυρίζει...
«Μας ενώνουν κόρη μου, οι ρίζες μας, τα βιώματά μας, τα αντέτια μας». (Σάρα Φαφούτη, από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606866920
ΕκδότηςΜΥΡΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων142
Διαστάσεις21x16
ΕπιμέλειαΦΑΦΟΥΤΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2889-0109
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS