Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ // ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ

+
-
BELY ANDREI (BORIS NIKOLAEVICH BUGAEV)
Κωδ. Πολιτείας: 1600-0060
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.77
(-25%)
Κερδίζετε €1.59


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η γλώσσα είναι το ισχυρότερο όργανο δημιουργίας. Ονομάζοντας ένα πράγμα με μια λέξη βεβαιώνω την ύπαρξή του. Κάθε γνώση προκύπτει από την πράξη της ονομασίας. Η γνώση δεν είναι δυνατή χωρίς τη λέξη. Η διαδικασία του να γνωρίζεις κάτι είναι το να σφυρηλατείς μεταξύ λέξεων σχέσεις οι οποίες εν συνεχεία μεταφέρονται σε αντικείμενα που αντιστοιχούν στις λέξεις. Οι γραμματικοί τύποι, που κάνουν δυνατή τη σύνταξη της πρότασης, δεν είναι δυνατοί μόνον όταν υπάρχουν λέξεις η λογική άρθρωση της ομιλίας δεν έρχεται παρά κατόπιν. Ισχυριζόμενος ότι η δημιουργία προηγείται της γνώσης υποστηρίζω τα πρωτεία της δημιουργίας όχι μόνο στην επιστημολογική της προτεραιότητα αλλά και στη γενετική της τάξη.
Η μεταφορική ομιλία συντίθεται από λέξεις οι οποίες εκφράζουν με λογικό τρόπο την ανέκφραστη εντύπωσή μου από τα πράγματα που με περιβάλλουν. Η ζωντανή ομιλία είναι πάντα η μουσική του ανέκφραστου. "Μια σκέψη που ειπώθηκε είναι ένα ψέμα", λέει ο Τιούτσεφ, και έχει δίκιο αν λέγοντας σκέψη εννοεί κάτι που εκφράζεται με μια σειρά ορολογικών εννοιών. Αλλά η ζωντανή, ομιλούμενη λέξη δεν είναι ένα ψέμα. Είναι η έκφραση της μυστικής ουσίας της φύσης μου, και, στον βαθμό που η φύση μου συμμετέχει στη φύση γενικά, η λέξη είναι μια έκφραση των απώτατων μυστικών της φύσης. Κάθε λέξη είναι ένας ήχος. Μπορώ να καταλαβαίνω τις έξω από εμένα σχέσεις του χώρου και της αιτίας με το μέσον της λέξης. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606870286
ΕκδότηςΕΡΑΣΜΟΣ
ΣειράΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 10
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων34
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΛΙ ΑΝΤΡΕΙ (ΜΠΟΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΓΙΕΒΙΤΣ ΜΠΟΥΓΚΑΓΙΕΦ)
Κωδικός Πολιτείας1600-0060
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS