Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

+
-
HORKHEIMER MAX
Κωδ. Πολιτείας: 1600-0126
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€7.15
(-25%)
Κερδίζετε €2.39


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η φιλοσοφική σκέψη των τελευταίων δεκαετιών, δοκιμαζόμενη από αντινομίες, έχει επιπλέον διχαστεί και πάνω στο πρόβλημα της αλήθειας. Δυο αντιτιθέμενες και ασυμβίβαστες απόψεις συνυπάρχουν παράλληλα στον δημόσιο βίο και, όχι σπάνια, στη συμπεριφορά ενός και του αυτού ατόμου. Κατά τη μία άποψη, η γνώση ποτέ δεν έχει μόνο περιορισμένη εγκυρότητα. Εδράζεται τόσο στο αντικειμενικό γεγονός όσο και στον γνώστη του γεγονότος. Κάθε πράγμα και κάθε σχέση πραγμάτων μεταβάλλεται με τον χρόνο, και έτσι κάθε κρίση σχετικά με πραγματικές καταστάσεις πρέπει να χάνει την αλήθεια της με την πάροδο του χρόνου.
Κάθε ιδιαίτερη οντότητα μας δίδεται εν χρόνω, καταλαμβάνει μιαν ορισμένη θέση εν χρόνω, και την αντιλαμβανόμαστε να διαρκεί για έναν ορισμένο χρόνο και, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, να αναπτύσσει μεταβαλλόμενες δραστηριότητες και πιθανώς να μεταλλάσσει τις ιδιότητές της. Κατ' αυτό τον τρόπο όλες μας οι κρίσεις περί της ουσίας, των ιδιοτήτων, των δραστηριοτήτων, και των σχέσεων ιδιαιτέρων πραγμάτων είναι κατ' ανάγκην συναρτήσεις του χρόνου και κάθε κρίση του είδους αυτού μπορεί να είναι έγκυρη μόνο για ορισμένο χρόνο.
Υποκειμενικά, επίσης, η αλήθεια θεωρείται ως κάτι κατ' ανάγκην περιορισμένο. Η αντίληψη σχηματίζεται όχι μόνον από το αντικείμενο αλλά και από τα ατομικά χαρακτηριστικά καθώς και από τα χαρακτηριστικά του είδους των ανθρώπινων όντων. Προς αυτήν ακριβώς την υποκειμενική στιγμή στρέφει την προσοχή της η νεώτερη επιστήμη του πνεύματος. Η ψυχολογία του βάθους φάνηκε να καταστρέφει, την αυταπάτη της απολύτως έγκυρης αλήθειας καταδεικνύοντας ότι η λειτουργία της συνείδησης κάνει την εμφάνισή της μόνο μαζί με ασυνείδητες ψυχικές διαδικασίες, ενώ η κοινωνιολογία ανέπτυξε μία φιλοσοφική αρχή μέσα από τη θεωρία ότι κάθε ιδέα ανήκει σε έναν διανοητικό τύπο ο οποίος συνδέεται με μια κοινωνική ομάδα, με μια «σκοπιά». [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςON THE PROBLEM OF TRUTH
ISBN139789606870460
ΕκδότηςΕΡΑΣΜΟΣ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΟΖΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΡΚΧΑΙΜΕΡ ΜΑΞ
Κωδικός Πολιτείας1600-0126
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

maurogato, Summerwind, vaxpol, geopap1984, lefteris0721

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΥΠΤΑ
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS