Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ // (ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ)

ΔΕΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

(ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ)

+
-
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4315-0043
Τιμή Έκδοσης
€5.83
Τιμή Πολιτείας
€4.08
(-30%)
Κερδίζετε €1.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ελάχιστα λεπτά παρατήρησης, καταγραφής διαστάσεων, καταστάσεων και παραστάσεων, συνειρμικής αυτό-εγκατάλειψης στο κέντρο της Αθήνας και στο ολόγραμμα του νου, ομφαλών της πλανητικής μας κοινοτοπίας και κομπόστερ κάθε ευαίσθητης (παραίσθητης ή και αναίσθητης) υποκειμενικότητας.
Σε μία, δέκα ή άπειρες διαφορές: το φάσμα των ρωγμών της κανονικότητας, μεταξύ ψευδοπραγματικού και αλληλομικρογονιμοποιήσεων έξω- ενδο- χώρας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606875267
ΕκδότηςΤΥΦΛΟΜΥΓΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις21x15
ΕπιμέλειαΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4315-0043
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[25/03/2017] mauve2310.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με δέκα κείμενα που αποτελούν την πεμπτουσία της ‘όρασης’, ο Ν. Χρηστάκης συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την πραγματικότητα με το όνειρο, τις αναμνήσεις με τις παραισθήσεις και θέτει ερωτήματα καλώντας μας να προβληματιστούμε μαζί του. Πώς βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας; Πώς μας βλέπει ο κόσμος; Τι είναι ‘πραγματικό'; Πώς μπορούμε να δούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις(δεδομένου ότι αυτές υπάρχουν); Πώς βλέπει κανείς καλύτερα; Ο συγγραφέας, με ένα χιούμορ ευφυές και αιχμηρό συγχρόνως, μας παρακινεί να σπάσουμε τη ‘βιτρίνα’ που μας περιβάλλει και να αναστοχαστούμε. Να ξεπεράσουμε την υποτιθέμενη πραγματικότητα και να εγκαταλείψουμε τη μάταιη προσπάθεια της ένωσης των θραυσμάτων του εαυτού μας, νομίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσουμε να υπάρξουμε επιτυχώς. Να αντιδράσουμε απέναντι στην αποχαυνωμένη και γραφειοκρατικοποιημένη κοινωνία στην οποία ζούμε, όπου ο ‘θάνατος’ ρουφάει τα πάντα και οι εικόνες παίζουν τον ρόλο του σαδιστικού τυράννου. Ας επιστρέψουμε στην παιδική μας ηλικία, προτείνει ο συγγραφέας, «τρομοκρατώντας τους πάντες με τη σοβαρότητά μας». Ο ίδιος, άλλωστε, δεν διστάζει να καταφεύγει στο παιχνίδι των δέκα διαφορών που έπαιζε μικρός. Ίσως τότε θυμηθούμε πως η «θέα από το παράθυρο» εξακολουθεί να είναι εδώ. Και ίσως τότε θυμηθούμε ότι «το πεζοδρόμιο έχει τρύπες, άλλες κρύβουν τα ρολόγια του νερού, άλλες επιτρέπουν σε ένα δέντρο να ξεμυτίσει». Και ίσως τότε ο εαυτός μας πάψει να είναι «ένα φάντασμα μέσα σε σκιές» και αναζητήσει την ουσιαστική επικοινωνία χωρίς να φοβηθεί να δείξει τι υπάρχει «από κάτω ή από μέσα του». Ο Ν. Χρηστάκης, άλλοτε ένας περιπλανώμενος παρατηρητής της πόλης και των ανθρώπων της και άλλοτε ένας ερευνητής του δικού του υποκειμενικού μικρόκοσμου της μνήμης, μας καλεί, μέσω μίας μεταμοντέρνας γραφής, να τον ακολουθήσουμε σε αυτές τις χωροχρονικές του διαδρομές, εκκωφαντικές και σιωπηλές την ίδια στιγμή. Ανταμοιβή μας; Η επιλογή μίας νέας οπτικής της εξωτερικής και εσωτερικής μας πραγματικότητας!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΘΕΝΙΚΕΣ
PONS MAURICE
€12.32 €6.16
(-50%)
Κερδίζετε €6.16
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS