Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ

AUSTEN JANE
Κωδ. Πολιτείας: 3870-0149




Παρουσίαση

Η Τζέην Ώστεν είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές της αγγλικής λογοτεχνίας. Μαζί με συγγραφείς όπως ο Σκοτ, ο Ντίκενς και η Σαρλότ Μπροντέ ανήκει στους πρωτεργάτες του νεότερου αγγλικού μυθιστορήματος. Η λεπτή και συνάμα καυστική ειρωνεία της, οι απολαυστικοί και ρεαλιστικοί διάλογοι, η εξαιρετικά διεισδυτική ματιά της στα ζητήματα των ανθρώπινων σχέσεων και η θαυμαστή ικανότητά της να σκιαγραφεί χαρακτήρες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του έργου της, ενός έργου που ποτέ δεν έπαψε να συγκινεί και να γοητεύει.
Είναι η λαίδη Σούζαν μια "εύθυμη χήρα" που θέλει απλώς να τραβάει την προσοχή των ανδρών; Ή μήπως πίσω απ' την κοκεταρία της και τις "υψηλές επιδόσεις" της στο φλερτ βρίσκεται η αναζήτηση ενός καλού γαμπρού γι' αυτήν αλλά και για την κόρη της;
Η Κάθριν, πάλι, θα δει τον Έντουαρντ Στάνλεϊ να εισβάλλει σαν σίφουνας στη ζωή της και να ξυπνάει στη νεανική καρδιά της τα πιο τρυφερά αισθήματα. Όμως, η "αναστάτωσή" της θα είναι βραχύβια, και μόνη παρηγοριά της, τουλάχιστον για αρκετό χρονικό διάστημα, θα απομείνει η σκιά της αγαπημένης της πέργκολας.
Ποια από τις τρεις αδερφές Στάνχοπ θα παντρευτεί ο κύριος Γουάτς; Ή μήπως θα προτιμήσει μια απ' τις αδερφές Ντάτον; Οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές και οι ίντριγκες συνεχείς.
Απίθανες συμπτώσεις στη ζωή της Λώρας που, όπου και να πάει, συναντάει γνωστούς και συγγενείς. Συγγενείς, βέβαια, που συχνά δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους, ή ακόμα και μισούν ο ένας τον άλλον.
Οι νουβέλες της Τζέην Ώστεν δεν υστερούν σε τίποτα, ως προς τη γοητεία και τη λογοτεχνική αξία, απ' τα πιο εκτεταμένα, πασίγνωστα, κοσμαγάπητα μυθιστορήματά της. Τα όρια μεταξύ έρωτα και φιλίας είναι πάντα λεπτά, δυσδιάκριτα στα έργα της. Συχνά το ίδιο ισχύει και για τα όρια μεταξύ τρυφερών αισθημάτων και οικονομικών συμφερόντων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του μεταφραστή
Λαίδη Σούζαν (Lady Susan)
Κάθριν ή η πέργκολα (Catherine or the Bower)
Οι τρεις αδελφές (The Three Sisters)
Επιστολές (A Collection of Letters)
Έρωτας και φιλία (Love and Friendship)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOVE AND FRIENDSHIP
ISBN139789606880216
ΕκδότηςΣΜΙΛΗ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 13
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2012
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΣΤΙΝ ΤΖΕΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3870-0149
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[27/01/2014] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Από τα διηγήματα, αυτά που ξεχώρισα είναι το "Έρωτας και Φιλία" και το "Κάθριν". Το πρώτο το βρήκα πολύ χιουμοριστικό και ιδιαίτερο, ενώ το δεύτερο ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αυτό που με κούρασε ήταν το "Λαίδη Σούζαν", ίσως λόγω του ότι ήταν σε μορφή επιστολογραφίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS