Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ // ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ 20

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ 2008

+
-
ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1970-0170
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€13.60
(-20%)
Κερδίζετε €3.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥΤΙΝ"
Θα μπορούσε ποτέ το μικρό και αδύναμο ελλαδικό κράτος να έχει παρουσία σεβαστή, κύρος και φωνή αποτελεσματική στον στίβο των διεθνών σχέσεων; Η λογική και η πείρα θα απαντούσαν ναι, αν μπορούσε η σύγχρονη Ελλάδα να εμφανίσει υπολογίσιμη από τα άλλα έθνη ισχύ σε τομέα ζωτικό.
Η μικρή Ελβετία έχει επενδύσει το διεθνές κύρος και την κρατική της ισχύ στην αξιοπρέπεια των τραπεζών της, στον ενεργό φιλειρηνισμό της, στο υποδειγματικό δημοκρατικό της πολίτευμα. Η μικρή Φινλανδία επενδύει σε επιδόσεις εντελώς ιδιαίτερες στη σύγχρονη τεχνολογία, στους δείχτες κατά κεφαλήν καλλιέργειας των πολιτών της. Το γεωγραφικά ελάχιστο Λουξεμβούργο στο γεγονός ότι προσφέρθηκε να διεθνοποιηθεί με συνέπεια.
Στην Ελλάδα επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι βαριά βιομηχανία μας έχουμε τον πολιτισμό. Το σλόγκαν είναι ρομαντικά εύστοχο αλλά στην πραγματικότητα ψευδέστατο.
Διότι η βιομηχανία παράγει προϊόντα, ενώ εμείς έχουμε πάψει να παράγουμε πολιτισμό εδώ και εκατόν ογδόντα περίπου χρόνια. Μετέχουμε στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι αλλά μόνο ως μεταπράτες, δεν παράγουμε τίποτα δικό μας που να μπορεί να λειτουργήσει σαν πρόταση με πανανθρώπινο ενδιαφέρον.
Μιλάμε για βαριά βιομηχανία, αλλά εννοούμε εξαργυρώσιμο κληροδότημα: Θέλουμε να μας λογαριάζουν στον διεθνή στίβο σαν κορυφαίους στον πολιτισμό, επειδή σέρνουμε την άθλια υπανάπτυξή μας σε χώματα όπου (πριν από είκοσι πέντε αιώνες, και μετά επί χίλια χρόνια στο ψευδωνύμως λεγόμενο "Βυζάντιο") συντελέστηκαν κορυφώματα πολιτισμού καίριας σημασίας για την πορεία της ανθρωπότητας. Όμως σήμερα, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας οργάνωσης και των εκπαιδευτικών μας θεσμών, είμαστε οι τελευταίοι της ενωμένης Ευρώπης και η όποια "πολιτιστική" μας παραγωγή είναι στα μέτρα μιας βαλκανικής επαρχίας.
Ποιά κατάρτιση, ποια καλλιέργεια, ποια διεθνή εμβέλεια προσωπικότητας θα έπρεπε να έχει ο έλληνας πρωθυπουργός, για να μπορεί να εμφανίζει την Ελλάδα στον διεθνή στίβο σαν αυτονόητο εκφραστή έμπρακτης έγνοιας για την προτεραιότητα κριτηρίων πολιτισμού στις διεθνείς σχέσεις;
Ποιου επιπέδου σχολεία και πανεπιστήμια να έχει πίσω του, να χαρακτηρίζουν τη χώρα του και τον ίδιο, ποιους δείχτες κατά κεφαλήν καλλιέργειας, ποια ανθρώπινη ποιότητα διπλωματών και πολιτικών να τον περιστοιχίζει; [...] (Απόσπασμα από το κείμενο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

1. ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
2. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
3. ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
4. ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
5. ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ
6. ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
7. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ
8. ΣΕΒΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606882074
ΕκδότηςΙΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2010
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις24x15
ΕπιμέλειαΜΑΚΡΗ ΗΡΩ
Κωδικός Πολιτείας1970-0170
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΘΕΣΜΟΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ [Καθηγητής]
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
HOTEL DE DREAM
WHITE EDMUND
€4.98 €1.99
(-60%)
Κερδίζετε €2.99

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS