Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
(ΣΕΤ 4 ΒΙΒΛΙΩΝ) Γ/Λ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ // 51

(Σετ 4 βιβλίων) νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία Γ' λυκείου (+οδηγός επιτυχίας, απαντήσεις)

51 Κριτήρια σύγχρονης θεματολογίας - θεωρία και ασκήσεις, (έκδοση 2023)

+
-
ΜΑΛΑΜΑ ΙΣΙΔΩΡΑ, ΣΤΑΜΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4519-0076
Τιμή Έκδοσης
€34.98
Τιμή Πολιτείας
€27.98
(-20%)
Κερδίζετε €7.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας πραγματεύεται έναν πολύμορφο επιστημονικό χώρο, καθώς επιχειρεί να διερευνήσει όσα ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί μέσω του λόγου - με λίγα λόγια τον κόσμο ολόκληρο και τον τρόπο με τον οποίο αυτός νοηματοδοτείται από τη χρήση της γλώσσας. Οι πολλαπλές αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης του μαθήματος προκαλούν την ανησυχία όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική πραγματικότητα, γεγονός που καθιστά τις προδιαγραφές ενός αντίστοιχου εκπαιδευτικού βοηθήματος ιδιαίτερα απαιτητικές. Ως εκ τούτου, οι εκδόσεις Χατζηθωμά, με σταθερή προσήλωση στην προσφορά ουσιαστικής γνώσης, παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη σειρά εκπαιδευτικών βοηθημάτων, με την προσδοκία να αποτελέσουν τελεσφόρο εργαλείο για το κοινό.
Το Α' τεύχος «Θεωρία και ασκήσεις» στο πρώτο μέρος του εισάγει τον μαθητή στην αναζήτηση και κατανόηση των βαθύτερων νοημάτων των κειμένων και της προθετικότητας των συντακτών τους (Προθετικότητα) και διδάσκει τον τρόπο σχολιασμού τους μέσα από παραγωγή μικροκειμένων από την πλευρά των μαθητών (Κατανόηση Κειμένου). Ακολουθεί μεθοδική και λεπτομερής παρουσίαση της τεχνικής πύκνωσης των κειμένων (Συνοπτική απόδοση). Ταυτόχρονα, οι μαθητές διδάσκονται αναλυτικά τον τρόπο οργάνωσης κι ανάπτυξης παραγράφου (Παράγραφος), τον τρόπο αξιολόγησης της πειστικότητας του λόγου (Πειθώ), τη λειτουργία των κοινωνικών διαδικασιών και της επικοινωνιακής περίστασης στη διαμόρφωση των νοημάτων και στην οργάνωσή τους (Κειμενικά είδη-Κειμενικοί τύποι-Περίσταση επικοινωνίας) και τη λειτουργία των γλωσσικών επιλογών (Γλώσσα) στη μετάδοση των νοημάτων και στη διαμόρφωση του ύφους. Τέλος, καθοδηγούνται στον μετασχηματισμό υφολογικών επιπέδων (Μετασχηματισμός Κειμένων), στη συσχετική ανάγνωση των κειμένων (Σύγκριση Κειμένων) και στη παραγωγή δικών τους κειμένων με πληρότητα περιεχομένου και αρτιότητα οργάνωσης (Παραγωγή Λόγου).
Η ύπαρξη 600 ασκήσεων νέου τύπου, που καλύπτουν κάθε πιθανό ερώτημα, εξασφαλίζει την πλήρη εξάσκηση του μαθητή και την επιτυχή ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το Β’ τεύχος «51 Κριτήρια Σύγχρονης Θεματολογίας» εξετάζει αναλυτικά τις βασικές έννοιες με τις οποίες ο μαθητής οφείλει να εξοικειωθεί, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει τόσο στην καλύτερη κατανόηση των δοθέντων κειμένων όσο και στην επιτυχή παραγωγή του δικού του λόγου. Πλήθος συνοδευτικών ασκήσεων συνοδεύουν το κάθε κριτήριο, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι τύποι των πιθανών ερωτήσεων. Καλύπτοντας τα 51 κριτήρια, ο μαθητής έχει απαντήσει 700 ουσιαστικά ασκήσεις, έχοντας ένα συντριπτικό πλεονέκτημα. Τέλος, το βιβλίο των ενδεικτικών Απαντήσεων θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο, καθώς με τις καθοδηγητικές απαντήσεις που δίνονται, μπορεί τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ο μαθητής να προσανατολιστεί σε μια ασφαλή βάση.
Ο κόσμος της γλώσσας είναι ευτυχώς ανεξάντλητος. Δική μας προσδοκία είναι να συμβάλλουμε στο να κατακτήσει ο μαθητής ένα κομμάτι του πλούτου της. Γιατί τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα παιδιά μας, με οδηγό τον λόγο σε κάθε του πτυχή (λογική, ομιλία, διάλογος, αιτία) θα ζήσουν -σε καιρούς ανθρωπινότερους- επιλέξιμους βίους πολύ πιο άξιους να τους ζει κανείς... (Από τον εκδότη)

Περιεχόμενα

Συγγραφείς: Ισιδώρα Μάλαμα, Μαρία Σταμλακού, Μαρία Καζακίδου, Ιωάννης Ευγενικός, Κωνσταντίνος Μάντης, Ειρήνη Χατζοπούλου, Άρης Ιωαννίδης
Λεπτομέρειες
ISBN139789606900914
ΕκδότηςΧΑΤΖΗΘΩΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2022
Αριθμός σελίδων2016
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΜΑΛΑΜΑ ΙΣΙΔΩΡΑ
Κωδικός Πολιτείας4519-0076
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

efstratia Kritikou, jorge93

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73
ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS