Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΡΟΜΩΝ)

ΟΙ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1232-0180
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Συνήθης παρανόηση είναι το ότι αποδίδεται στην Εθνική Αντίσταση ο χαρακτήρας μιας αμυντικής στρατηγικής που περιορίστηκε σε δολιοφθορές και αποσπασματικές ενέργειες παρενόχλησης του εχθρού. Ωστόσο, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Γιατί από τα μέσα του 1943 η Αντίσταση αποκτά επιθετικά χαρακτηριστικά και σταδιακά διεξάγει έναν ολομέτωπο πόλεμο που καθηλώνει τον εχθρό, ο οποίος υποχωρεί από μεγάλα τμήματα της χώρας στα οποία εγκαθίσταται η εαμική εξουσία.
Το παρόν βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση αυτής της αλήθειας. Αναδεικνύει την Αντίσταση μέσα από την πραγματική της διάσταση ως τμήμα του παγκόσμιου αντιφασιστικού πολέμου, ως σύγκρουση που κατατείνει στην ήττα του εχθρού ακόμα και με τους συνήθεις στρατιωτικούς όρους. Αποτυπώνει το δέος που οι κατακτητές αισθάνονται έναντι μιας Αντίστασης που γενικεύεται και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν. Τόσο σε αντίποινα που επιστρατεύουν, όσο και η στήριξη σε εγχώριους συνεργάτες που αναζητούν, εγγράφονται στην ίδια κατεύθυνση: στην απονενοημένη αποτροπή της αναπόφευκτης ήττας τους. Οι εκθέσεις του γερμανικού επιτελείου το αποδεικνύουν αδιάψευστα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ευχαριστίες
Εισαγωγή
Εκθέσεις
Μαρτυρία του Α. Σπέερ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606941245
ΕκδότηςΔΡΟΜΩΝ
ΣειράΜΗΝΥΜΑΤΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1232-0180
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

axilpat2

Κριτικές για το προϊόν

[10/01/2018] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
... "από τα μέσα του 1943 η Αντίσταση αποκτά επιθετικά χαρακτηριστικά και σταδιακά διεξάγει έναν ολομέτωπο πόλεμο που καθηλώνει τον εχθρό, ο οποίος υποχωρεί από μεγάλα τμήματα της χώρας στα οποία εγκαθίσταται η εαμική εξουσία". Όχι ακριβώς έτσι. Τον Σεπτέμβριο 1943, πραγματοποιήθηκε η Συμμαχική απόβαση στην Ιταλία. Ο δε πόλεμος του Ανατολικού Μετώπου μαίνεται σφοδρότερος από ποτέ και έχει ήδη τραπεί εις βάρος των γερμανών. Προφανώς, οι γερμανοί δεν υποχωρούν πιεζόμενοι από τις στρατιές του ΕΛΑΣ, αλλά καλούνται να υπερασπίσουν κρισιμότερες καταστάσεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολεμικά μέτωπα. Οι γερμανικές φρουρές στην Ελλάδα, υποδέχονταν καταπονημένες μονάδες του Ανατολικού Μετώπου που χρήζουν ανάπαυσης και αντικατάστασής τους. Χαμηλής αξίας η συνεισφορά του βιβλίου, στην εξέταση του θέματος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
DOSTOYEVSKY FYODOR
€13.78 €6.89
(-50%)
Κερδίζετε €6.89
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS