Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΙΟΛΑ

ΛΙΟΛΑ

+
-
PIRANDELLO LUIGI (NOBEL 1934)
Κωδ. Πολιτείας: 1232-0460
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.19
(-30%)
Κερδίζετε €2.23


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Λιολά είναι μία γρήγορη, ανάλαφρη κωμωδία, γεμάτη με ανέμελες εικόνες της αγροτικής ζωής, με γυναίκες που κυνηγούν απείθαρχα παιδιά και νεαρά κορίτσια που θέλουν να ψήσουν τη ζωή τους. Με το γνωστό πιραντελλικό τρόπο όμως, οι ξένοιαστες σκηνές συνυφαίνονται έξοχα με το δράμα! Μέσα στην καλοκαιρινή σικελική ύπαιθρο παρακολουθούμε τις εντάσεις μεταξύ γαιοκτημόνων και εργαζομένων, τις αψιμαχίες και τα κουτσομπολιά ανάμεσα στις γυναίκες του χωριού, μια νεαρή σύζυγο παντρεμένη με έναν πολύ μεγαλύτερό της, στον οποίον κατάντησε απλώς ένα βάρος, καθότι θεωρείται στέρφα, μια ραδιούργα μητέρα και η συμφεροντολόγα κόρη που προσπαθούν ανενδοίαστα να σώσουν την υπόληψή τους, ενώ συγχρόνως εποφθαλμιούν την περιουσία του πλούσιου, αλλά γέρου συγγενή τους, ο οποίος είναι απελπιστικά απεγνωσμένος για την απόκτηση ενός κληρονόμου. Ωστόσο, στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται ο επώνυμος ήρωας, ο Λιολά, ο "έξω καρδιά", κατεργάρης μεροκαματιάρης στα χωράφια, ο οποίος, αδέσμευτος από συμβάσεις, λατρεύει να τραγουδάει και να χορεύει, φλερτάρει με τη ζωή, αγαπάει να γοητεύει τα κορίτσια, και που, έξω από τις συμβατικές νόρμες, αναθρέφει, με τη βοήθεια της μητέρας του, τα τρία εξώγαμα παιδιά του, που απέκτησε από ισάριθμες γυναίκες.
Όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο Πιραντέλλο, ο Λιολά δεν είναι ένα τυπικό θεατρικό έργο του, είναι πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο δραματικό του corpus· το milieu του είναι αγροτικό, το ύφος του είναι κωμικό και βρίθει από πανηγυριώτικα τραγούδια και χορούς. Η πλοκή του ανανεώνεται, χλευάζει την υποκρισία, αντιμάχεται τη στειρότητα, γονιμοποιείται, εγκυμονεί τη ζωή, γίνεται αλήθεια! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606944741
ΕκδότηςΔΡΟΜΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΕΝΑΡΔΟΣ ΖΩΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ ΛΟΥΙΤΖΙ
Κωδικός Πολιτείας1232-0460
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55
Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS