Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΖΥΓΙΑ // Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΥΖΥΓΙΑ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

+
-
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3297-0127
Τιμή Έκδοσης
€3.92
Τιμή Πολιτείας
€3.14
(-20%)
Κερδίζετε €0.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο γάμος αποτελεί το θεόσδοτο μυστήριο-χάρισμα για μια υγιή ψυχοσωματική κοινωνικότητα δύο ανθρώπων που συμπορεύονται για να κατακτήσουν το πιο ασφαλές καταφύγιο, δηλαδή την ποθητή συζυγική εστία, με προοπτική την αιωνιότητα.
Η συγκρότηση και διατήρηση του «κοινού βίου» οριοθετείται στην καθημερινότητα και περνά σαν «από θάλασσες που μαίνονται από βίαιους άνεμους και άγρια κύματα», για να καταλήξει σε μορφή ολοκληρωμένη και πολλαπλώς σμιλευμένη.
Ο ιερός Χρυσόστομος, βαθύς γνώστης της ανθρώπινης ψυχής όσο και εμβριθής επιστήμονας των μυστικών της θείας σοφίας νοημάτων, συνθέτει, αναλύει, ενθαρρύνει, παιδαγωγεί και προτρέπει τους συζύγους να ανακαλύψουν έναν καινούριο τρόπο ύπαρξης, την όντως μυστηριακή ζωή της συζυγίας, την «κατ' οίκον Εκκλησία». Ο γάμος είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός κοινωνίας όπου διασφαλίζεται η απόλυτη ισοτιμία του άντρα και της γυναίκας και γίνεται βίωμα η χαρά και η ευλογία της σαρκικής-σεξουαλικής ηδονής με ασκητική-πνευματική διάθεση σε περιπτώσεις καθορισμένες από τη φυσική ανάγκη και την ψυχολογική αιτιότητα. Η λειτουργία της αποδοχής και κατανόησης ανατροφοδοτεί τη συζυγική-αγαπητική συμβίωση και η τεκνογονία αποτελεί καρπό αγάπης και ωριμότητας, και όχι αποτέλεσμα απλής σεξουαλικής και βιολογικής αναγκαιότητας.
Η μοναδική και ανεπανάληπτη παιδαγωγική σκέψη του ιερού Χρυσοστόμου προτρέπει εν προκειμένω με διδαχές τους συζύγους να είναι συνεπείς και ευαίσθητοι στις σχέσεις τους, ώστε ο νους και η καρδιά του άντρα και της γυναίκας να στρέφονται σε αλήθειες ομορφιάς και αρετής, ως συνέπεια των χαρισμάτων του μυστηρίου τους.
Αν η συζυγία σήμερα έχει παύσει να είναι πορεία αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινού πνευματικού αθλήματος, αυτό οφείλεται στις εγωιστικές απαιτήσεις των δύο με τα γνωρίσματα κινούμενης άμμου.
Ίσως είναι καιρός να θέσουμε ως κριτήριο των σχέσεών μας ως συζύγων τη φιλάνθρωπη θεολογία περί γάμου, έρωτος και τεκνογονίας του ιερού Χρυσοστόμου, που φαντάζει τόσο επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Ας ακούσουμε, λοιπόν, τον ιερό Πατέρα της Εκκλησίας και τον μεγάλο «Θεολόγο του γάμου». Πρεσβύτερος Ηλίας Γ. Διακουμάκος (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα
Θεία δημιουργία: από το ημιτελές στο όλον
Συζυγική αγάπη
Ο συζυγικός έρωτας ο πιο αγνός και ισχυρός δεσμός
Θεραπευτικές διδαχές σε παθολογικές συμπεριφορές
Η εξωτερική ομορφιά και το ψυχικό κάλλος
Το κυνήγι του πλουτισμού
Αμοιβαία να είναι ή συζυγική αγάπη
Η λύση των προβλημάτων
Σεβασμός, ανεκτικότητα, συγκατάβαση
Προτεραιότητες
Ανοχή με αγάπη
Σκοπός του γάμου
Θεώρηση των σεξουαλικών συζυγικών σχέσεων
Η έπαρση του πλούτου
Λεπτομέρειες
ISBN139789606960109
ΕκδότηςΠΑΡΡΗΣΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x12
ΕπιμέλειαΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ Γ. ΗΛΙΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3297-0127
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ZamiYami

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ
RONAN FRANK
€14.50 €7.25
(-50%)
Κερδίζετε €7.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS