Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ // Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

+
-
ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3297-0115
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο όρος ψυχοθεραπεία, σύνθετος από τις λέξεις ψυχή και θεραπεία (από το ρήμα θεραπεύω που σημαίνει περιποιούμαι, φροντίζω, περιθάλπω κάποιον), σημαίνει στην πιο απλή ερμηνεία του περιποίηση, περίθαλψη, ίαση κάποιου που υποφέρει ψυχικά. Ο ίδιος αυτός όρος συναντάται στις περισσότερες γλώσσες: αγγλ. psychotherapy, γαλ. psychotherapie, γερμ. psychotherapie, ισπ. psicoterapia ιταλ. psicoterapia.
Από επιστημονική άποψη, οι ορισμοί που δίνουν οι ειδικοί στην ψυχοθεραπεία είναι σχεδόν ταυτόσημοι. Την ορίζουν ως μέθοδο θεραπείας ψυχοσωματικών διαταραχών με μέσα ψυχολογικά. Ψυχοθεραπεία, λένε, είναι ακόμα και η σχέση θεραπευτή και αρρώστου. Με τον όρο δε "αναλυτική ψυχοθεραπεία" εννοούν τη μορφή εκείνη της ψυχοθεραπείας που βασίζεται στις θεωρητικές και πρακτικές αρχές της ψυχανάλυσης. Πρόκειται για μια δράση πάνω στον ψυχισμό, αλλά και για μια σχέση του ανθρώπου με τον άνθρωπο. Στη σχέση αυτή ο ψυχοθεραπευτής δεν διαθέτει παρά μόνο τον δικό του ψυχισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως μέσο, για να φθάσει στο διαταραγμένο ψυχισμό του άλλου και να ανοίξει σε συνεργασία μ' αυτόν δρόμους θεραπείας των συγκρούσεων που τον βασανίζουν. Αυτά σημαίνουν ότι οι τεχνικές της ψυχοθεραπείας ποικίλλουν. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι έχομε τόσες τεχνικές ψυχοθεραπείας όσοι είναι και οι ψυχοθεραπευτές. Κι αυτό, γιατί η προσωπικότητα, οι γνώσεις και η εμπειρία κάθε ψυχοθεραπευτή προσδιορίζουν την τεχνική που ακολουθεί στο θεραπευτικό του έργο.
Ώστε, η ψυχοθεραπεία είναι μια ψυχολογική μέθοδος, μια κλινική τεχνική, που αποσκοπεί στη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών του ατόμου. Είναι η σχέση θεραπευτή και αρρώστου, η οποία προσδιορίζεται και ρυθμίζεται με μέσα ψυχολογικά, πνευματικά. Είναι η θεραπεία του πνεύματος με το πνεύμα. Είναι η πνευματική επικοινωνία του αρρώστου με τον ψυχοθεραπευτή, η οποία αποσκοπεί στη θεραπεία του πρώτου. Η ψυχοθεραπεία έχει σκοπό να ελευθερώσει τις δημιουργικές ικανότητες του ατόμου και να συμβάλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Επιδιώκει να εισχωρήσει στο ασυνείδητο του ατόμου, για να παραμερίσει όλες εκείνες τις παθολογικές καταστάσεις που δημιουργούν ή τείνουν να δημιουργήσουν ψυχικές διαταραχές διαφόρων μορφών. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606960819
ΕκδότηςΠΑΡΡΗΣΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας3297-0115
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alexandros81

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

markodim, kontosioas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ
STIRNER MAX
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
RYAN ANTHONY
€17.89 €8.94
(-50%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS