Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ 1922 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

ΣΜΥΡΝΗ 1922 - Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

+
-
MILTON GILES
Κωδ. Πολιτείας: 2800-1664
Τιμή Έκδοσης
€23.30
Τιμή Πολιτείας
€16.31
(-30%)
Κερδίζετε €6.99


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το "Χαμένος Παράδεισος" είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και αναβίωσης, ειπωμένο με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Γκάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και συγγραφέα. Ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ' τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια, και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, το τουρκικό ιππικό μπήκε στη Σμύρνη, την πιο πλούσια και κοσμοπολίτικη πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην πόλη υπήρχε διάχυτος ο φόβος ότι ο νικηφόρος πια τουρκικός στρατός θα ξεσπούσε με παράφορο μένος στους κατοίκους της Σμύρνης. Η πραγματικότητα όμως διέψευσε και την πιο δυσοίωνη πρόβλεψη. Αυτό που συνέβη τις επόμενες δυο εβδομάδες έχει καταγραφεί ως ένα απ' τα πιο φρικτά δράματα στην ιστορία του εικοστού αιώνα, το δράμα του ξεριζωμού χιλιάδων προσφύγων, των οποίων το αίμα κυλάει στις φλέβες πολλών σύγχρονων ελληνικών οικογενειών. Σχεδόν δυο εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα μιας τρομακτικής, σε βιαιότητα και έκταση, καταστροφής. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ε: Κύριε Μίλτον,το βιβλίο σας "Σμύρνη, ο χαμένος παράδεισος", σημείωσε τεράστια εκδοτική επιτυχία στην Ελλάδα, μολονότι δεν είναι βιβλίο μυθοπλασίας. Πώς αισθάνεστε για αυτό και πώς το εξηγείτε;
Α: Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος με την επιτυχία του βιβλίου μου στην Ελλάδα. Νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η προσέγγιση που επιχείρησα ήταν ισορροπημένη. Η απόσταση του χρόνου, όπως και το ότι, λόγω καταγωγής, μπορούσα να τηρήσω τη στάση του ουδέτερου- όχι όμως και αδιάφορου- παρατηρητή υπήρξαν δύο επιπλέον καθοριστικοί παράγοντες. Ας προσθέσω βεβαίως και κάτι ακόμη, σημαντικό κατά τη γνώμη μου: το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ντοκουμέντων και των αρχείων στα οποία ανέτρεξα τα συνιστούν οι αφηγήσεις και τα αρχεία των απογόνων των Λεβαντίνων που ζούσαν στη Σμύρνη. Οι Λεβαντίνοι έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους αλλά τήρησαν λίγο- πολύ ουδέτερη στάση και δεν υπέστησαν τις σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων. Ήταν ένας καλός τρόπος να εξετάσει κανείς τα γεγονότα- ας το πω, κάπως αντικειμενικότερα και με μικρότερη ή εν πάση περιπτώσει ελεγχόμενη συναισθηματική φόρτιση.
Ε: Τι υποδοχή είχε η έκδοση του βιβλίου σας στην Τουρκία;
Α: Είχε εξαιρετική υποδοχή, πράγμα που με εξέπληξε και το θεωρώ ευοίωνο σημάδι. Ως φαίνεται οι νεότεροι ερευνητές έχουν αρχίσει να βλέπουν αντικειμενικότερα όσα συνέβησαν το 1922.
(Από συνέντευξη του συγγραφέα στον Αναστάση Βιστωνίτη, εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 12/9/2010)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606998218
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2012
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΕπιμέλειαΤΟΥΤΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΤΟΝ ΤΖΑΙΛΣ
Κωδικός Πολιτείας2800-1664
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, dpapis, Κυριακή Σκλία, ster, vassilis_78, OlgaSter, stefanmiker, Charalampos Tsitsopoulos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dpapis, vassilis_78, stefanmiker

Κριτικές για το προϊόν

[01/02/2023] annzer.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολυ ευαναγνωστο βιβλιο και πληρως κατατοπιστικο σχετικα με τη ζωη των λεβαντινων της Σμυρνης πριν την καταστροφη καθως και οσα ακολουθησαν μετα.
[28/02/2022] aimilia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό. Καθώς δεν γνωρίζω πολλά από ιστορία και πολιτική φοβόμουν μήπως η ανάγνωσή του με δυσκολέψει, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις. Ευανάγνωστο, ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, αξίζει να διαβαστεί.
[22/04/2021] chron.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εμβριθής ματιά στα γεγονότα, πριν, κατά και μετά την μικρασιατική λαίλαπα.
Στοιχεία από πληθώρα πηγών, μια πολύπλευρη και κοπιαστική έρευνα του Μίλτον Τζάιλς, που περιέχει συγκεντρωμένες πληροφορίες από γνωστές και άγνωστες πτυχές των γεγονότων!
[20/07/2016] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό. Ανάγλυφο της εποχής. Αυτό το εκπληκτικό βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι, για τα καταλάβουν τι έγινε
στην Σμύρνη το 1922. Αντικειμενικό από κάθε άποψη. Διαβάζεται μονορούφι. Τα νεύρα σου απογειώνονται για τα όσα γράφει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΚΗΝΕΣ)
DURAS MARGUERITE
€10.60 €4.24
(-60%)
Κερδίζετε €6.36
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS