Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ( ΨΥΧΟΓΙΟΣ )

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

+
-
ENDE MICHAEL
Κωδ. Πολιτείας: 4580-0029
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο μικρός Μπάστιαν Μπάλταζαρ Μπουξ, κρυμμένος στη σοφίτα του σχολείου του, διαβάζει ένα μυστηριώδες βιβλίο με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ, που τον συναρπάζει,. Παίρνει κι αυτός μέρος στην επικίνδυνη αποστολή του ήρωά του, του Ατρέγιου, να σώσει τη Χώρα της Ονειροφαντασίας και τη βασίλισσά της, την Παιδική Αυτοκράτειρα. Πολύ σύντομα, ωστόσο, ο Μπάστιαν συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένας απλός θεατής. Και ξαφνικά βρίσκεται στην Ονειροφαντασία!
ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ είναι γραμμένο στο φυλακτό που συμβολίζει την απεριόριστη δύναμη στην Ονειροφαντασία. Αλλά το πραγματικό νόημα της φράσης αυτής θα το μάθει ο Μπάστιαν όταν θα είναι πλέον πολύ αργά. Διότι η πραγματική αποστολή του δεν είναι να κυβερνήσει την Ονειροφαντασία αλλά να καταφέρει να βγει από αυτήν. Όμως, πώς φεύγεις από ένα βασίλειο που δεν εκεί σύνορα;
Με το αριστουργηματικό αυτό έργο ο Μίχαελ Έντε κατέκτησε τις καρδιές των νεαρών αναγνωστών, αλλά και των αναγνωστών που είναι νέοι στην καρδιά, σε όλο τον κόσμο. Ένα μυθιστόρημα σαν παραμύθι, για παιδιά και μεγάλους, που εξακολουθεί να μαγεύει τους πάντες μέχρι σήμερα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Δεν μπορώ να σκεφτώ κείμενο που να εξυπηρετεί τη φιλαναγνωσία με πιο ηρωικό τρόπο. Η ιστορία του Έντε μιλάει για το ξεχωριστό ταξίδι που πραγματοποιεί κάθε αναγνώστης διαβάζοντας ένα βιβλίο, για τον φανταστικό κόσμο που γεννιέται μόλις ανοίξουμε ένα εξώφυλλο, αλλά και για το πώς κάθε ανάγνωσμα μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον "πραγματικό" μας εαυτό ταυτιζόμενοι με τους "μη πραγματικούς" χαρακτήρες, κάτι που ίσως μετασχηματίζει κάθε βιβλίο σε ένα είδος πλατωνικού σπηλαίου.
Η Ιστορία χωρίς τέλος είναι ακόμη ένα κάλεσμα προς τους αναγνώστες να γίνουν δημιουργοί του δικού τους κόσμου, λογοτεχνικού ή πραγματικού. Η προτροπή/εντολή "Κάνε ό,τι θέλεις", αν δεν αφορά μόνο όποιον αποφασίζει να γράψει, αλλά και όποιον αποφασίζει συνειδητά να ζήσει, μας θέτει προ των ευθυνών μας για οτιδήποτε πράττουμε, παραλείπουμε ή αφήνουμε να μας συμβεί στην καθημερινότητά μας." [Από τον ιστοχώρο Παιδική Λογοτεχνία: http://paidiki-logotexnia.blogspot.gr/]

Περιεχόμενα

Διόρθωση κειμένου: Μαρία Χριστοφόρου
Τυπογραφική διόρθωση κειμένου: Αναστασία Σακελλαρίου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE UNENDLICHE GESCHICHTE
ISBN139789607021007
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2012
Αριθμός σελίδων482
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΘΑΙΟΥ ΡΕΝΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΙΖΑ
ΕπιμέλειαΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΤΕ ΜΙΧΑΕΛ
Κωδικός Πολιτείας4580-0029
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

georgiapapaliaga, filian, Σάστα704, travelgirl290, Nyarlathotep, nikos1kar, anny2002, dimbik, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

filian, Σάστα704, travelgirl290, victor nemo, Nyarlathotep, Mikaagra, maria tsadiraki, vagelopulos, johkal, Athens8

Κριτικές για το προϊόν

[26/12/2023] Enjolras.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που το ονομάζουν παραμυθάκι. Αν δεν καταλαβαίνει κανεις ένα έργο ας μην το υποτιμά. «Πήγαινε να κοιμηθείς αλλού μην αμαυρώνεις το οδόφραγμα» έγραψε ο Ουγκό στους Άθλιους.

Ο Εντε είναι ένας από τους συγκλονιστικότερους μεταπολεμικούς συγγραφείς που πέρασαν από την ιστορία.

Τα ανιμικα γιουγκιανά αρχέτυπα και σύμβολα που χρησιμοποιεί είναι πλούσιο υλικό ψυχιατρικής ανάλυσης, εάν δε, διαβαστεί σε νεαρή ηλικία (προεφηβεια) χαλκεύει ιδεώδη, χαρακτήρες και ιδανικά.

Η σκηνή με το λύκο, την αράχνη, οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στο δράκο και το αγόρι, η έννοια της αυτοθυσίας, της αναζήτησης και της ιερής αποστολής, είναι μεν στοιχεία Μύθου και Παραμυθιού χρησιμοποιούνται όμως, όχι απλά για ανάγνωση σε δεύτερο, αλλά και σε δέκατο επίπεδο.

Χαλκεύει χαρακτήρα και συγκλονίζει.

Πλάι στην βαθιά ψυχαναλυτική Μομο του Εντε, για μένα σημαντικό όσο και η Νάρνια και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
[27/02/2020] Jeni19.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
[Κάθε ανάγνωσμα μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον "πραγματικό" μας εαυτό ταυτιζόμενοι με τους "μη πραγματικούς" χαρακτήρες, κάτι που ίσως μετασχηματίζει κάθε βιβλίο σε ένα είδος πλατωνικού σπηλαίου].
Αυτή ήταν η μαγική φράση που με έκανε να το ανοίξω. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Τόσα χρόνια μετά το ανοίγω ξανά, για να το διαβάσω στα παιδιά μου πια, έχοντας ακριβώς τα ίδια συναισθήματα. Μαγεία και λαχτάρα να χαθώ στους παράξενους κόσμους του...
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
[12/04/2015] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενα πολύ καλό βιβλίο που σου κρατά αρκετά το ενδιαφέρον σε κάποια στιγμη κάνει μια κοιλιά αλλά επανέρχεται. Μου άφησε μια γλυκιά αίσθηση. Το συστήνω σαν ενα πολύ καλό παραμυθάκι.
[18/08/2013] travelgirl290.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αυτό το βιβλίο μου το είχε κάνει δώρο ο θείος μου για τα γενέθλιά μου όταν ήμουν 12. θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι που καθόμουν στον κήπο του σπιτιού μας και διάβαζα ώρες ατελείωτες . Ήταν τότε που αγάπησα τα βιβλία . Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους.
[03/06/2012] georgiapapaliaga.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα παραμύθι χωρίς τέλος για μεγάλους. Μια φανταστική ιστορία που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος. Αν σας αρέσουν τα ταξίδια, η χώρα της Ονειροφαντασίας θα σας ανταμείψει!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΟΥΚΡΗΤΙΟΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ)
LUCRETIUS
€14.31 €7.16
(-50%)
Κερδίζετε €7.15
ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS