Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ // ΝΟΥΒΕΛΑ

ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ

ΝΟΥΒΕΛΑ

+
-
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ν. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3560-0076
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο νεαρός, φιλόδοξος ερευνητής Γκέιλ Έλιοτ αφοσιώνεται στη μελέτη ενός λησμονημένου φιλοσόφου του δέκατου όγδοου αιώνα, ωστόσο σταδιακά αποσπάται από τον "εαυτό" του και ασυνείδητα αφομοιώνεται από το κεντρικό πρόσωπο της αφήγησης.

Ο φιλόσοφος (Φλόυερ Σίντενχαμ), σε μια τελευταία, μοιραία συνάντηση με τον Έλιοτ, αποκηρύσσει το έργο του, και σε έναν χρόνο ασύμβατο, μεταξύ ονειρικής απόδρασης και μιας σχεδόν μυστικής σύλληψης της πραγματικότητας, σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο παρελθόν, αναλαμβάνει ο ίδιος να ολοκληρώσει το βιβλίο παραμερίζοντας τον συγγραφέα.

Ποιος είναι εν τέλει ο ήρωας του βιβλίου; Ο συγγραφέας ή ο πρωταγωνιστής του; Ποιος είναι, αληθινά, ο πρωταγωνιστής στο Χειρόγραφο; Προβολή της φαντασίας του συγγραφέα, ένα πληγωμένο φάντασμα ή η προσωποποίηση μιας ενοχής συνείδησης; Μια παράξενη ιστορία, με φόντο το Λονδίνο δύο εποχών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607043924
ΕκδότηςΠΟΡΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις21x12
ΕπιμέλειαΚΡΟΚΙΔΗ ΣΟΦΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3560-0076
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[12/07/2016] marysergides.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα είδος λογοτεχνίας, η φιλοσοφική νουβέλα, με αρχιτεκτονική πλοκή, σαγηνευτικό λόγο, σουρρεαλισμό και φαντασία, απροσδόκητες ανατροπές, εκκεντρικούς ήρωες που αναζητούν απαντήσεις σε αιώνια, επαναλαμβανόμενα, υπαρξιακά ερωτήματα. Στο εξωτερικό συναντάμε συχνά λογοτεχνία γραμμένη από αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς. Καλωσορίζουμε κι εμείς ένα έργο που θα "πολιτογραφηθεί" στα σπουδαία έργα του παρόντος και του μέλλοντος (έργο που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να μεταφραστεί άμεσα για να διαβαστεί και από ξένους αναγνώστες). Το "Χειρόγραφο" είναι μια μοναδική κατάδυση στα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής, ένας ύμνος για τη ζωή και το θάνατο.
[08/07/2016] irinichristoforou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"Το έργο, ως νουβέλα που δίνει έμφαση στη στοχαστική ψυχογραφία και λιγότερο στην αλυσιδωτή αφηγηματική πλοκή, έχει επικά στοιχεία (ποίηση σπουδαίων θεμάτων). Αυτά εντοπίζονται στην αυτοαναφορικότητα του έργου δηλαδή, στην ανησυχία για την πρόσληψη του ανάμεσα στην παράδοση και στην πρωτοτυπία (δες Stephen Hinds, Allusion and intertext (Cambridge 1998) 123-144. Δεύτερο στοιχείο που δεσπόζει στη νουβέλα είναι το μοτίβο του ονείρου, που διαπλέκεται με την αφήγηση, η μάλλον κινεί την αφήγηση -- μια πρωτοτυπία του συγγραφέα. Όμως είναι κυρίως μια νουβέλα η οποία αναδεικνύει την πνευματική-συναισθηματική συνθετότητα του ανθρώπου και ξεσπά ως κραυγή για τα ανθρώπινα όρια: Λέει ο φιλόσοφος, στο δεύτερο μέρος, όταν ο ίδιος καθορίζει την εξέλιξη και την κορύφωση της απροσδόκητης αυτής ιστορίας: "Διότι καταλάβαινα πως τα συναισθήματα μου και οι συλλογισμοί μου καθοδηγούνταν από εσώτερες δυνάμεις, αντιφατικές, αλληλοσυγκρουόμενες, ίσως αυθυποβαλλόμενες- στην ψυχή μου μαινόταν ένας λυσσαλέος πόλεμος ανάμεσα στις επιθυμίες μου και στη λογική μου" και ανάμεσα στην ηθική υψηλοφροσύνη όπως παρουσιάζεται μέσα από τα έργα του Πλάτωνα ως οδοδείκτες για το μεγαλειώδες εγχείρημα του Σίντενχαμ να μεταφέρει τον Πλάτωνα στην Αγγλία του δέκατου όγδοου αιώνα. Καταλήγω - ο Σίντενχαμ παρά την ένοχη συνείδηση του έχει το πάθοs σύμφωνα με τον Γιουγκ που συνεπαίρνει τον άνθρωπο για μια καλή πράξη όπως αυτή του Σίντενχαμ να μεταφέρει τον Πλάτωνα στην Αγγλία του 17 ου αιώνα. Ειρήνη Χριστοφόρου (MA), (Mphil)
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
NABOKOV VLADIMIR
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS