Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ: ΛΥΣΗ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ: ΛΥΣΗ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4339-0011




Παρουσίαση

Με συναίσθησι ευθύνης συμπεριελάβαμε στις εκδόσεις μας το αυστηρά επιστημονικό βιβλίο του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη " Μεταμοσχεύσεις: Λύση ή πρόβλημα;".
Δεν έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε πώς το βιβλίο αυτό δίνει όλες τις λύσεις στα πάμπολλα προβλήματα, που δημιουργούν οι μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων. Κάθε άλλο. Πιστεύουμε όμως ότι ανοίγει με τρόπο εντυπωσιακό τη συζήτησι του θέματος, πράγμα το οποίο προσπάθησαν να αποτρέψουν μέχρι σήμερα όλοι ανεξαιρέτως οι υπέρμαχοι των μεταμοσχεύσεων εφαρμόζοντες με πάθος τη σκοταδιστική μέθοδο της μονόπλευρης "πληροφορήσεως" της κοινής γνώμης.
Ως "Εκδόσεις Υπακοή" αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιφυλακτικότητα την "φιλοσοφία" και την πρακτική των μεταμοσχεύσεων, διότι δεν θεωρούμε πως το ζήτημα είναι μόνο ιατρικό αλλά πρωτίστως θεολογικό και ηθικό. Τα θεολογικά επιχειρήματα, που έχουν ευκαιριακά επιστρατευθεί, αγγίζουν τα όρια της αφελείας, ενώ έχει μείνει εκτός της προβληματικής του θέματος το βασικό και αποφασιστικής σημασίας ερώτημα: Άραγε συμφωνούν οι χριστιανοί γιατροί με τους άθεους γιατρούς στον ορισμό του ενός και μοναδικού θανάτου του ανθρώπου;
Ως προς τα ηθικά προβλήματα, που δημιουργούνται από την πρακτική των μεταμοσχεύσεων, φαίνεται πως ελάχιστοι ανησυχούν παρά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα του ξένου και ελληνικού τύπου, τα οποία καταγγέλλουν ότι γίνεται "Εμπόριο φρίκης από σύγχρονους φρανκενστάϊν στην Ευρώπη", ότι "Πουλάνε τα παιδιά για... μεταμοσχεύσεις" ("Απογευματινή" 23-9-94), ότι χρησιμοποιούνται στην Κίνα "Όργανα μελλοθανάτων για μεταμοσχεύσεις..." ("The Independent" και "Τα Νέα", 30-8-94), ότι ο Βρετανός γιατρός δρ. Μπίχαρι, που εργάζεται στο Νοσοκομείο "Guy's" του Λονδίνου παρουσίασε από το BBC ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστού που θα αποφασίζη εάν ένας ασθενής θα ζήση ή θα πεθάνη (!) κ.ά.
Το συμπέρασμα είναι πως το ζήτημα είναι μέγιστο και συνεπώς η ιατρική πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήση ότι έχει ανάγκη οριοθετήσεως. Η Εκκλησία μας δεν έχει ακόμη εκφράσει επίσημα και αυθεντικά την αλήθεια Της επί του προβλήματος αυτού διότι περιμένει από όλους μας να επιτελέσουμε το χρέος μας: Να προβληματισθούμε. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ
Προλογική αναφορά
Προσέγγιση των προβλημάτων της δωρεάς οργάνων
Η νομιμοποίηση της ευθανασίας
Ο νόμος της αφαίρεσης βιολογικών ουσιών από ανθρώπινα πτώματα
Τα επιστημονικά δεδομένα που καταρρίπτουν το άλλοθι του εγκεφαλικού θανάτου
Πότε αρχίζει ο θάνατος;
Σκοπιμότητες και συμφέροντα οικονομικά αμαυρώνουν το ιατρικό λειτούργημα
Εκκλησία και πολιτεία όρισαν μέρα Γιορτής των δωρητών σώματος
Η μεταφυσική των μεταμοσχευτών
Ηθική των μεταμοσχεύσεων και Μέσα Ενημέρωσης
Η Δωρεά σώματος μας οδηγεί σε ανάσταση ζωής ή σε ανάσταση κρίσεως;
Η Διαφώτιση
Ζωή μέσα σε εισαγωγικά
Τα πτώματα σώζουν ασθενείς;
Θάνατος δύο ταχυτήτων
Τα πτώματα του σωλήνα
Λεπτομέρειες
ISBN139789607048066
ΕκδότηςΥΠΑΚΟΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4339-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
FESTY DANIELE
€11.95 €4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS