Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ

+
-
CHAVARRIA DANIEL
Κωδ. Πολιτείας: 3130-0077
Τιμή Έκδοσης
€25.44
Τιμή Πολιτείας
€17.81
(-30%)
Κερδίζετε €7.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η Μπίνι, ακόμα κι αν δεν χρειαζόταν χρήματα, κάθε φορά που περνούσε από ένα αυτόματο τραπεζικό μηχάνημα σταματούσε κι έκανε αναλήψεις. Ύστερα έδινε τα χαρτονομίσματα στον Άλντο για να τα ξαναβάλει στο λογαριασμό της. Δεν μπορούσε να συγκρατηθεί. Ήταν κάτι απίθανο. Έβαζες την καρτούλα, πατούσες μερικά κουμπιά κι έβγαιναν τα χαρτονομίσματα. Τι μαγεία, τι χαρά! Και η Μπίνι ένιωθε άλλος άνθρωπος. Δεν ήταν πια το άτυχο κοριτσάκι, με τον μπαμπά της που είχε φύγει στον πόλεμο, με την άσπλαχνη μάνα, με τα μπαλωμένα φορεματάκια, τις κακές δασκάλες, το αναμορφωτήριο, τη φυλακή... Τα πλήκτρα στα μαγικά μηχανήματα την έκαναν να νιώθει αποζημιωμένη. Τώρα πια η Μπίνι ζούσε στη δημοκρατία, είχε ανθρώπινα δικαιώματα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Τσαβαρία περιγράφει με ενάργεια την κοινωνία της Κούβας και τη ζωή στην Αβάνα, μια πόλη που δεν έχει μόλυνση, "γεμάτη με τις μυρωδιές της τροπικής βλάστησης", χωρίς να αποκρύπτει τα αρνητικά του καθεστώτος. Όλα, ή σχεδόν όλα, περιγράφονται από τη γραφίδα του: η οικονομική ανέχεια, η πορνεία, η εγκληματικότητα, το παράνομο εμπόριο, οι συνέπειες του εμπάργκο των ΗΠΑ (αλλά και η συνεργασία Κούβας - Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιμετώπιση της αεροπειρατείας και στη σύλληψη αμερικανών εγκληματιών που καταφεύγουν στην Κούβα), η απόκτηση χρημάτων από τις κοκορομαχίες, οι τελετές της σαντερία, οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες του μαύρου πληθυσμού. [...] ένα αξιανάγνωστο βιβλίο, ένα από τα καλύτερα του Τσαβαρία [...] προσφέρει, πέρα από την αναγνωστική απόλαυση, μια αξιόπιστη ενημέρωση για την κουβανική κοινωνία, πιο παραστατική από εκείνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Το Βήμα, 26/4/2003)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL ROJO EN LA PLUMA DEL LORO
ISBN139789607073822
ΕκδότηςΟΠΕΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΑΒΑΡΙΑ ΝΤΑΝΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας3130-0077
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

elena71, fotinipoliteia, OlgaStefanidou

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, sosso papadopoulou, dimmanol, ΦΜ70, fotinipoliteia, asparagus, ioanna10

Κριτικές για το προϊόν

[28/02/2018] michaelkritikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό πολιτικό μυθιστόρημα με γρήγορη αστυνομική πλοκή. Ο Ντανιέλ Τσαβαρία παρουσιάζει μια ιστορία εκδίκησης ανάμεσα σε δυο παλιούς γνώριμους, από την περίοδο της δικτατορίας στην Αργεντινή. Παράλληλα παρουσιάζονται αρκετά πολιτισμικά-λαογραφικά στοιχεία της Κούβας, οι θρησκευτικές αντιλήψεις και οι δεισιδαιμονίες, των γηγενών κατοίκων της. Τέλος ορισμένα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα της Κούβας, θίγονται μέσα από την προσωπική ιστορία της απολαυστικής Μπίνι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Τα υπόγεια του Βατικανού (σκληρόδετη έκδοση)
GIDE ANDRE (NOBEL 1947)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS