Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΙ Η "X" - ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ο ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΙ Η <>

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2920-0147




Παρουσίαση

Στην κατάλληλη ώρα - και ίσως καθυστερημένα - έρχεται το παρόν βιβλίο του παλαιού συνεργάτου της «Νέας Θέσεως» Σπύρου Παπαγεωργίου - δημοσιογράφου και συγγραφέως - να αποκαταστήσει, ύστερα από 60 χρόνια, την κακοποιημένη ιστορική αλήθεια σχετικώς με την «Χ». Η «Νέα Θέσις» χαίρει διότι αυτή η αλήθεια αποκαθίσταται πλήρως, ύστερα από τις έρευνες του συγγραφέως, ο οποίος ευτύχησε να ανασύρει το «χαμένο αρχείο» της «Χ». Ο αναγνώστης θα αντιληφθεί από την ανάγνωση της εργασίας αυτής, πόσος μόχθος και ερευνητικός ζήλος αναλώθηκε για τη συγγραφή του βιβλίου. Έτσι εκπληρώνεται ένα εθνικό χρέος, να τιμηθούν οι γνωστοί και άγνωστοι ήρωες και μάρτυρες της «Χ», οι οποίοι, υπό δυσχερέστατες συνθήκες, έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΚΑΤΟΧΗ
ΕΠΑΦΗ «Χ» - Κ.Κ.Ε.
ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ
ΠΡΟΓΕΥΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ
Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ
Η ΒΑΡΚΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ
ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΧΙΤΩΝ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η «Χ»
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607076410
ΕκδότηςΝΕΑ ΘΕΣΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2004
Αριθμός σελίδων7360
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2920-0147
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Βιβλιοφάγος, Ιστορικός ερευνητής

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DA VINCI, Βιβλιοφάγος, Ιστορικός ερευνητής

Κριτικές για το προϊόν

[08/07/2022] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Το βιβλίο προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα της οργάνωσης Χ, μιας αιμοσταγούς οργάνωσης που στρατολογούσε τα μεγαλύτερα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας του κοινού ποινικού δικαίου για να διαλύσει αντιστασιακές οργανώσεις προς όφελος των κατοχικών δυνάμεων (κυρίως το ΕΑΜ αλλά όχι μόνο αυτό). Δρούσε παράλληλα με τα δωσιλογικά τάγματα ασφαλείας και υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πολέμησαν από κοινού με τα ναζιστικά στρατεύματα και βοήθησαν ακόμα και στα ολοκαυτώματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο σήμερα που η λέξη "Χίτης", χρησιμοποιείται ως συνώνυμο του βάρβαρου, σπιούνου, και αμοραλιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν και δεξιές οργανώσεις που πραγματικά αντιστάθηκαν στον κατακτητή όπως ο ΕΔΕΣ και η ΠΕΑΝ, όμως η Χ ουδέποτε έκανε αντίσταση στον κατακτητή κατά δήλωση και του ίδιου του αρχηγού της Νίκου Φαρμάκη, αν και από τα μέσα της δεκαετίας του '80 κάποιοι πονηροί ψηφοθήρες προσπάθησαν να την εντάξουν μέσα στις αντιστασιακές οργανώσεις κάτι που αποτελεί ύβρις απέναντι στην ιστορία της τότε εποχής.
[17/12/2014] chricol.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγχαρητήρια τόσο για την έκδοση αυτού του βιβλίου όσο και την κριτική του αναγνώστη alzoris που αναδεικνύει το προφανές: ο Γρίβας όσο και η "Χ" ήταν γνήσιοι πατριώτες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
[06/11/2014] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τοσα χρονια, εχουμε γεμισει απο αναφορες αριστερων συγγραφεων για τη Χ, οπου θεωρειται αυταποδεικτη η συνεργασια της οργανωσης με τους Γερμανους! Στοιχεια μηδεν, εκτος αν θεωρειται αποδεικτικο στοιχειο το να γραφει καποιος "ειναι γνωστο οτι οι Χιτες ηταν συνεργατες των Γερμανων"! Ας τολμησει καποιος αριστερος να μελετησει και να αντικρουσει το θαυμασιο βιβλιο του Παπαγεωργιου...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS