Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

ADLER ALFRED
Κωδ. Πολιτείας: 1570-0051




Παρουσίαση

Στις παραδόσεις που θα ακολουθήσουν, δεν θα σας μιλήσω μόνο για τη θεωρία, αφού όλοι σας εργάζεστε στον τομέα της παιδείας και για σας πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Θα μιλήσουμε για περιπτώσεις προβληματικών παιδιών, ή εσείς θα μιλήσετε για κάποιες περιπτώσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε κατόπιν να συζητήσουμε μαζί για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα τέτοιο παιδί. Δεν θα πρέπει ακόμη να παραβλέψουμε το σημαντικότερο σημείο, κι αυτό είναι πως θα συνδέσουμε το παιδί με το σχολείο, πως θα ξυπνήσουμε το ενδιαφέρον του γι' αυτό. Σημαντικό επίσης είναι να ξέρουμε τι σημαίνει το σχολείο στη ζωή ενός παιδιού, στη ζωή ενός λαού. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια συνέχεια της οικογενειακής μέριμνας. Αν η οικογένεια ήταν σε θέση να διαπαιδαγωγήσει σωστά το παιδί, τότε το σχολείο θα ήταν περιττό. Γνωρίζετε από την ιστορική εξέλιξη του σχολείου πως υπήρξαν εποχές όπου δεν υπήρχε ακόμη το σχολείο, όπου η οικογενειακή διαπαιδαγώγηση επαρκούσε. Πάντως και σε εκείνη την εποχή επικρατούσαν διάφοροι θεσμοί, όπως π.χ. ότι τα παιδιά των οικογενειών που ανήκαν στα υψηλότερα στρώματα της κοινωνίας φοιτούσαν σε πριγκιπικά σχολεία, όπου μάθαιναν την τέχνη της διακυβέρνησης και της διοίκησης. Αργότερα ήταν η εκκλησία εκείνη που ίδρυσε σχολεία για τα δικά της συμφέροντα, σχολεία που προώθησαν τη γνώση σε βαθμό που να επαρκεί για τις ανάγκες της εκκλησίας και του κράτους. Το σχολείο αναπτύχθηκε οργανικά δεμένο με τις ανάγκες του λαού. Η δομή του ήταν πάντα εκείνη που απαιτούσαν οι ανάγκες της κοινωνίας, οι ανάγκες του αναπτυγμένου εμπορίου και της αναπτυγμένης τεχνολογίας. Και τότε προέκυψε η αναγκαιότητα ενός λαϊκού (δημοτικού) σχολείου. Το δημοτικό σχολείο πήρε διάφορες μορφές ανάλογα με τις απαιτήσεις των δυνάμεων που κυβερνούσαν.
Και σήμερα ακόμη αντιμετωπίζουμε το ερώτημα του πώς θα πρέπει να οργανωθεί ένα σχολείο. Αναμφισβήτητο γεγονός είναι πάντως πως το σχολείο θα πρέπει να θεωρηθεί η βάση ολόκληρης της παιδείας.
Η αποστολή του σχολείου είναι: Πως θα διαμορφώσουμε ανθρώπους, που θα συνεχίσουν να εργάζονται στη ζωή τους αυτόνομα, που θα αντιλαμβάνονται όλες τις κοινωνικά αναγκαίες επιταγές όχι σαν ξένη, αλλά σαν δική τους υπόθεση, έτσι ώστε να συμμετέχουν ως συνεργάτες. Το ιδανικό ενός λαού φτάνει μέχρι μέσα στην οικογένεια. Είναι ολοφάνερο πως μέσα στην οικογένεια και στο σχολείο θα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε αργότερα, μετά το σχολείο, να συναντάμε τους κατάλληλους για την κοινότητα ανθρώπους. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

I. Τα πρώτα πέντε χρόνια ζωής
II. Το ιστορικό της προβληματικότητας
III. Παιδικά στυλ ζωής
IV. Τα χτυπήματα της μοίρας
V. Γνήσιες και νοθευμένες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία
VI. Παιδικές αναμνήσεις και παιδικά όνειρα
VII. Η σημασία των αναμνήσεων, φαντασιώσεων και ονείρων
VIII. Η θεωρία των ονείρων
IX. Το αίσθημα της κοινότητας
X. Τέσσερα ιστορικά
Παράρτημα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςINDIVIDUALPSYCHOLOGIE IN DER SCHULE
ISBN139789607105004
ΕκδότηςΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
ΣειράΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ 20
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΙΑΠΤΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΛΕΡ ΑΛΦΡΕΝΤ
Κωδικός Πολιτείας1570-0051
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

arispe, demetpapad

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS