Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΣΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

+
-
BRECHT BERTOLT
Κωδ. Πολιτείας: 3280-0005
Τιμή Έκδοσης
€18.02
Τιμή Πολιτείας
€12.61
(-30%)
Κερδίζετε €5.41


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον καιρό του πολέμου των Μπόερς, μια σφαίρα βρήκε στο πόδι, το στρατιώτη Τζωρτζ Φιουκούμπι. Τον πήγανε σ' ένα νοσοκομείο του Κεϊπτάουν και του κόψανε το πόδι. Όταν γύρισε στο Λονδίνο, του δώσανε γι' αποζημίωση εβδομήντα πέντε λίρες, αφού τον βάλανε και υπόγραψε ένα χαρτί πως παραιτείται από κάθε άλλη απαίτηση απέναντι στο Κράτος.
Με τα λεφτουδάκια αυτά αγόρασε ένα μαγαζάκι, μια ταβερνούλα στο Νιουγκέιτ, που τον τελευταίο καιρό έβγαζε με το παραπάνω τα έξοδα της - κάπου σαράντα σελίνια τη βδομάδα. Αυτό τουλάχιστον είδε ο άνθρωπός μας με τα ίδια του τα μάτια στα βρόμικα και καταμουτζουρωμένα τεφτέρια που του παρουσίασαν για λογιστικά βιβλία του μαγαζιού.
Εγκαταστάθηκε λοιπόν εκεί -το μαγαζί είχε κι ένα χωριστό δωματιάκι στο βάθος- και πήρε και μια γριά γυναικούλα να τον βοηθάει. Λίγες βδομάδες όμως μετά, βρέθηκε αναγκασμένος να παραδεχτεί πως η τοποθέτηση που έκανε δεν ήταν και τόσο σπουδαία και δεν άξιζε το πόδι που 'χε χάσει γι' αυτήν: τα έσοδα όλο και πέφτανε κάτω από τα σαράντα σελίνια που είχε υπολογίσει προκαταβολικά. Κι όμως, δεν του 'λείπε ο καλός τρόπος απέναντι στην πελατεία του. [...] (Από το κεφάλαιο "Ένα άσυλο")

Περιεχόμενα

Ένα άσυλο
Βιβλίο Πρώτο:
Οι έρωτες και ο γάμος της Πόλυ Πήτσαμ
Ο φίλος των ζητιάνων
Το λουλούδι της ροδακινιάς
Μια διακήρυξη της κυβέρνησης της Α.Μ.
Τα καταστήματα Β
Η βόμβα
Σοβαρές αποφάσεις
Μια ταπεινή, αλλά σίγουρη επιχείρηση
Ατμόλουτρα
Βιβλίο δεύτερο:
Η δολοφονία της εμπόρισσας Μαίρης Σόγιερ
Ο κύριος Μάκχηθ
Μια επιζήμια επιχείρηση
Το χέρι ενός φίλου
Ναπολεόντειες αποφάσεις
Μάχες παντού
Μια ιστορική συνεδρίαση
Το δέμα του στρατιώτη
Ο κύριος Χ
Η 20ή Σεπτεμβρίου και τα επακόλουθά της
Ο κύριος Πήτσαμ βλέπει μια διέξοδο
Ο κύριος Μάκχηθ δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει το Λονδίνο
Τα φύλλα κιτρινίζουν
Η σκέψη είναι ελεύθερη
"Οι καρχαρίες στο Σίτι τροχίζουν τα δόντια τους"
Η εβδομάδα των μεγάλων εκπτώσεων στα καταστήματα Κρέστον
Ο μίστερ Μάκχηθ είναι ο φονιάς της Μαίρης Σόγιερ;
Βιβλίο τρίτο:
Μόνο ο εύπορος άνθρωπος ζει ευχάριστα
Σοβαρές αποφάσεις
Ο αδύνατος χάνεται
Ο δυνατός πολεμάει
Μάχη γύρω από τα ντοκ των Δυτικών Ινδιών
Μια εθνική συμφορά
Εκκαθαρίσεις
Κρίσιμες μέρες
Το άλλοθι
Η λογική θριαμβεύει
Η ομίχλη
Το όνειρο του Φιουκούμπι
Λεπτομέρειες
ISBN139789607107251
ΕκδότηςΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων452
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΕΧΤ ΜΠΕΡΤΟΛΤ
Κωδικός Πολιτείας3280-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, scanti, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[18/06/2023] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βασισμένο στο "Η όπερα της πεντάρας" του ίδιου συγγραφέα, το βιβλίο είναι μια μεταφορά σε πρόζα της πολύ γνωστής όπερας, που με τα χρόνια έχει αποδειχτεί κλασική της οπερετικής εργογραφίας με πολλές και συνεχόμενες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Εδώ βέβαια ο καμβάς του έργου είναι πολύ περισσότερο εκτεταμένος και περιέχει πολύ περισσότερους από τους βασικούς κεντρικούς χαρακτήρες καθώς και μεγαλύτερη πλοκή. Το βιβλίο είναι μια ανηλεής κριτική της ζούγκλας που λέγεται καπιταλισμός και θυμίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ μια πινακοθήκη ανθρώπινων τεράτων. Μέσα στις σελίδες του συναντά κανείς εξαθλιωμένους ζητιάνους και το υπόλοιπο λούμπεν προλεταριάτο, τρισάθλιους απατεώνες επιχειρηματίες, εξωνημένους κρατικούς υπαλλήλους, παραδόπιστους υπουργούς και αστυνομικούς , άθλιους ξεπουλημένους δικηγόρους, δολοφόνους και όλο τον ανήθικο συρφετό της κεφαλαιοκρατίας. Από κεφάλαιο σε κεφάλαιο και όσο προχωρά η πλοκή το έργο αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βάθος και ο αναγνώστης αναγνωρίζει σιγά σιγά τη λογοτεχνική αξία του, καθώς η κοινωνική κριτική και η λεπτή ειρωνεία τσακίζουν κόκκαλα, ως που να φτάσει στο ακροτελεύτιο κεφάλαιο με το αξεπέραστο σουρεαλιστικό όνειρο του μελλοθάνατου στρατιώτη-ζητιάνου. Το βιβλίο φυσικά έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση ( ο συγγραφέας ήταν πολύ γνωστός μαρξιστής/κομουνιστής που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Ανατολική Γερμανία) για αυτό παρουσιάζει όσα πραγματεύεται στην πιο σκοτεινή και υπερβολική εκδοχή τους, απεικονίζοντας τη φιλελεύθερη δυτική αγγλοσαξονική κοινωνία μόνο ως ένα απάνθρωπο ανήθικο πεδίο μάχης όπου ο δυνατός τρώει τον αδύνατο. Δεν απέχει από την αλήθεια για τον καπιταλισμό των ημερών του, αλλά από την άλλη ας μην ξεχνούμε ότι η θεραπεία που πρέσβευε η ιδεολογία του συγγραφέα ιστορικά αποδείχτηκε χειρότερη από την αρρώστια...
[11/02/2020] scanti.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κλασσικό! Πάντα διαχρονικό και ως εκ τούτου, επίκαιρο. Ο Μπρεχτ, δε χρειάζεται πολλά λόγια.Μπαίνει στο μεδούλι ακόμα κι όταν δείχνει να ασχολείται με την επιδερμίδα. Το ρομάντσο της πεντάρας, είναι το "ρομάντσο" κάθε ανθρώπου, κάθε εποχής, σε κάθε στιγμή της Ιστορίας!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΡΒΙΝΟΣ
RIDLEY MARK
€10.70 €3.21
(-70%)
Κερδίζετε €7.49
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
CLARKE ARTHUR
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS