Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ( ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

ΟΤΑΝ Η ΡΩΜΗ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗ ΡΩΜΗ

ROBERTS JOHN-MADDOX
Κωδ. Πολιτείας: 3440-0065




Παρουσίαση

Βρισκόμαστε στη Ρώμη το 70 π.Χ. επί Υπατείας των Γναίου Πομπήιου και Κράσσου. Οι δολοφονίες ενός μονομάχου, ενός ξένου εμπόρου και του πιο πλούσιου απελεύθερου της Ρώμης, μπλέκονται με την εκστρατεία του Λεύκιου Λικίνιου Λούκουλλου στην Ανατολή, την ανεπίσημη όσο και ύποπτη, επίσκεψη του Τιγράνη, διεκδικητή του θρόνου της Αρμενίας, και τη δράση των πειρατών που έχουν «σβήσει» το ρωμαϊκό στόλο και έχουν επικρατήσει σε όλη τη Μεσόγειο. Ο Επίτροπος Δέκιος Καικίλιος Μέτελλος, από αριστοκρατική γενιά, κατώτερος αξιωματούχος στην υπηρεσία της Συγκλήτου και του Λαού της Ρώμης, αναλαμβάνει, σε πείσμα της κρατικής αδράνειας, να εξιχνιάσει αυτά τα εγκλήματα και μπλέκεται σε πολιτικές ίντριγκες. Ζητάει τη βοήθεια του Ασκληπιάδη, ενός έλληνα γιατρού, που για πρώτη φορά στην ιστορία θα κληθεί να εκτελέσει χρέη ιατροδικαστή, αλλά και κάποιων ανθρώπων του υποκόσμου, οι οποίοι αποδεικνύονται πιο αξιόπιστοι από τους αριστοκράτες και τους πολιτικούς. Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που δίνει την ευκαιρία στον διάσημο συγγραφέα του να αναπλάσει με ρεαλισμό και ιστορική συνέπεια την καθημερινή, την πολιτική και κοινωνική ζωή στην Αρχαία Ρώμη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Έχουν ερευνηθεί λεπτομερώς τα στοιχεία που αφορούν τις τελευταίες ημέρες της δημοκρατίας ενώ η πλοκή είναι πολύ υψηλού επιπέδου» (The Daily News),
«Ο Ρόμπερτς γι' άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ξέρει να αναβιώνει αριστοτεχνικά την αρχαία ρωμαϊκή ιστορία καθώς ο Δέκιος Καικίλιος Μέτελλος ο Νεότερος, ο ντετέκτιβ του, προσπαθεί να εξιχνιάσει διάφορους φόνους που συμβαίνουν στα ταραγμένα χρόνια της Δημοκρατίας» (Publishers Weekly).
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSPQR I
ISBN139789607131775
ΕκδότηςΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ / SPQR 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΧΑΡΙΛΑΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
ΕπιμέλειαΔΑΛΚΑ ΓΙΟΛΑΝΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΤΖΟΝ-ΜΑΝΤΟΞ
Κωδικός Πολιτείας3440-0065
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

penelope, adkasapis, ΠαπαδόπουλοςΡαφαήλ, christinakakani, tzortzov

Κριτικές για το προϊόν

[20/07/2013] polyxeni.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλογραμμένο, διαβάζοντας το ένιωθα πως παρακολουθώ ταινία. Μυστήριο, χιούμορ, ιστορία και ένας πρωταγωνιστής, ο Δέκιος Καικίλιος Μέτελλος, που έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους μου ντετέκτιβ.
[23/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην αρχαία Ρώμη. Μου άρεσε το πόσο ανάγλυφα αποτυπώνει το όλο κλίμα της εποχής, την καθημερινή και πολιτική ζωή στο συγκεκριμένο χωροχρόνο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ALHARTHI JOKHA
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS