Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ // ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

+
-
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Β. ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3283-0007
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα ΡΗΜΑΤΑ είναι το εκτενέστερο και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Γραμματικής.
Στο βιβλίο μου με τίτλο ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ τόμος Α' αφιερώνω πολλές σελίδες, με θεωρία και ασκήσεις, στο κεφάλαιο αυτό. Η βαθύτερη μελέτη όμως των ρημάτων με οδήγησε στο να γράψω ιδιαίτερο βιβλίο, ώστε, όχι μόνο να αναλύσω και να εξηγήσω το σύστημα των ρημάτων, αλλά και να το κάνω κατανοητότερο και ευκολότερο στη μάθηση, με ομαδοποιήσεις, συγκρίσεις και παρατηρήσεις. Δηλαδή με οργάνωση και συστηματοποίηση.
Ένα μάθημα δε γίνεται ευκολότερο με τις απλουστεύσεις, με τον περιορισμό της ύλης και την επιφανειακή διδασκαλία. Γίνεται ευκολότερο με τη μεθοδική διδασκαλία, η οποία έχει ως προϋπόθεση τη βαθιά και "χωνεμένη" γνώση του θέματος από τον εκπαιδευτικό. Η λεπτομερής ανάλυση που κάνω εδώ, σε κάθε ρήμα, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί σ' αυτό ακριβώς: Να γνωρίζει καλά ο εκπαιδευτικός αυτό που θα διδάξει.
Οι μαθητές θα εκμεταλλευτούν το περιεχόμενο του βιβλίου ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Πάντως, όλοι μπορούν να κλίνουν τα ρήματα. Εκεί που θα εξατομικευτεί η εκμετάλλευση είναι η θεωρία και οι ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
Πολλές φορές αναφέρομαι στην αρχαία μας γλώσσα, διότι τα περισσότερα ρήματα προέρχονται από την αρχαία γλώσσα, και ο σχηματισμός των διάφορων ρηματικών τύπων και οι όποιες μεταβολές έχουν την εξήγησή τους στην αρχαία γλώσσα. Γι' αυτό χρειάζεται πολλές φορές να γνωρίζουμε την ιστορία των λέξεων δηλ. την προέλευση και τον τρόπο του σχηματισμού τους.
"Πολύπλοκοι σχηματισμοί με διαδικασίες που συνέβησαν σε παλαιότερη εποχή -πρώιμη αρχαιότητα-, που τα αποτελέσματά τους όμως εξακολουθούν ακόμα να ισχύουν και να επιμένουν και στη σημερινή λειτουργία της γλώσσας μας, θα μας φαίνονταν ανεξήγητα, αν δεν ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε τη γένεσή τους".
Στη θεωρία, για να γίνουν κατανοητοί οι όροι/έννοιες, αρχίζω την ανάλυση με την ετυμολογία των λέξεων/όρων και τη σημασία τους. Η ονομασία αποκαλύπτει το περιεχόμενο ή τη λειτουργία του όρου.
Παραθέτω αντιπροσωπευτικά παραδείγματα κλίσεως ρημάτων για όλες τις κατηγορίες. Καταγράφω τις διαφορές, τις εξηγώ και δίνω τη δυνατότητα στο μαθητή να αυτενεργήσει και να ασκηθεί. [...]
Ένα βιβλίο-θησαυρός για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους, για όσους θέλουν να γνωρίζουν το πώς και το γιατί. (Γιάννης Β. Παπαναστασίου, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΑ
ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ
ΟΙ ΦΩΝΕΣ
ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ
ΟΙ ΕΓΚΛΙΣΕΙΣ
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΑΥΞΗΣΗ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΣΥΖΥΓΙΕΣ
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ ΡΗΜΑΤΑ
ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΑ ΡΗΜΑΤΑ
ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΡΗΜΑΤΑ
ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΗΜΑΤΑ
ΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ
ΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΟΡΩΝ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΥΓΙΑ
ΣΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΣ
ΑΣΙΓΜΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΣ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607149053
ΕκδότηςΠΡΩΤΕΥΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις29x21
Κωδικός Πολιτείας3283-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DA VINCI

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS