Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΡΩΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟΥΡΤΖΑ, ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

ΡΩΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟΥΡΤΖΑ, ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

ΣΤΟΥΡΤΖΑ ΡΩΞΑΝΔΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1978-0027




Παρουσίαση

Δεν είχα διανοηθεί ότι θα ανεμειγνύετο και ο Αυτοκράτωρ. Μία ημέρα όμως μου είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι εν τέλει θα παντρευόμουν εκτός της Ρωσσίας. "Αυτή η ιδέα μου προκαλεί θλίψη", είπε και προσέθεσε: "Θα ήθελα να σας δω να παραμένετε κοντά μας, και επειδή αύτη ήταν η πρόθεσίς μου ανεζήτησα έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να σας κάνει ευτυχισμένη. Αλλά ανάμεσα σ' αυτούς που με περιβάλλουν, δεν βρήκα άλλον από τον Καποδίστρια που να είναι αντάξιός σας". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τα Απομνημονεύματα αυτά παρουσιάζονται στον Γάλλο αναγνώστη όχι τόσο λόγω της λογοτεχνικής τους αξίας όσο λόγω του ενδιαφέροντος πού συνδέεται με το πρόσωπο της συγγραφέως τους.
Η κόμισσα Ρωξάνδρα Στούρτζα-Έντλινγκ λόγω της κοινωνικής της θέσεως μπορούσε να γνωρίζει τα μυστικά κίνητρα της πολιτικής της εποχής της υπήρξε ένα από τα πλέον διακεκριμένα πρόσωπα της αξιομνημόνευτης βασιλείας του αυτοκράτορας Αλεξάνδρου Α', του ηγεμόνος ο οποίος στα 1815 έσωσε την Γαλλία από την αρπακτικότητα των γειτόνων της οι οποίοι επιθυμούσαν τον κατακερματισμό της. Ο Αλέξανδρος έγινε τόσο αγαπητός στους Γάλλους, ώστε όταν πέθανε, η χώρα κήρυξε εθνικό πένθος.
Η κόμισσα Ρωξάνδρα υπήρξε φίλη, Ηγερία σχεδόν του συμπατριώτη της κόμητος Ιωάννη Καποδίστρια, υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσσίας, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του αυτή, μόνον όταν δυνάμεις έξω από την σφαίρα επιρροής της Γαλλίας υπερίσχυσαν στην ρωσσική διπλωματία. (Ρ.Β., από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Κώστας Χατζηαντωνίου: Πρόλογος
Σημείωμα της ρωσσικής εκδόσεως
Ρωξάνδρας Στούρτζα: Απομνημονεύματα
Παράρτημα: Αναμνήσεις από το έτος 1825
Κώστας Χατζηαντωνίου: Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMEMOIRES DE LA COMTESSE EDLING (NEE STOURDZA), DEMOISELLE D' HONNEUR DE SA MAJESTE L' IMPERATRICE ELISABETH ALEXAEEVNA
ISBN139789607158406
ΕκδότηςΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΜετάφρασηΤΣΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΠΕΛΕΖΟΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1978-0027
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
€72.00 €28.80
(-60%)
Κερδίζετε €43.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS