Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Ο ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

MAUPASSANT GUY. DE
Κωδ. Πολιτείας: 3100-0080




Παρουσίαση

Ο Γκυ ντε Μωπασάν έχει από χρόνια καταξιωθεί ως συγγραφέας, καταλαμβάνοντας εξέχουσα θέση στην παγκόσμια διηγηματογραφία. Πάμπολλοι συγγραφείς και κριτικοί, διεθνώς και στην Ελλάδα, έχουν εκτενώς μιλήσει για το αφηγηματικό τον έργο. Γι' αυτό δεν έκρινα σκόπιμο να προτάξω στην παρούσα συλλογή διηγημάτων του άλλον έναν πρόλογο ανάμεσα στους τόσους πού έχουν κατά καιρούς γραφεί, εφόσον ο πρόλογος αυτός δεν θα είχε να προσφέρει καμιά καινούρια πρόταση ανάγνωσης του έργου του ούτε θα ερχόταν να φωτίσει μιαν ενδεχομένως άγνωστη πτυχή της πεζογραφίας του.
Τα αφηγήματα πού παρουσιάζονται σ' αυτή την έκδοση δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη συλλογή διηγημάτων του Μωπασάν, αλλά προέρχονται από διάφορες συλλογές πού εκδόθηκαν ενόσω ζούσε ο συγγραφέας τους. Σε αυτές περιλαμβάνονταν συγκεντρωμένα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο, κοινό, θεματικό στοιχείο, αλλά με μόνο γνώμονα τη χρονική τους ακολουθία, διηγήματα τα οποία ο Μωπασάν είχε ήδη δημοσιεύσει σε διάφορες παρισινές εφημερίδες. Είναι, λοιπόν, φυσικό και τα παρόντα διηγήματα να μην έχουν κοινό θεματικό άξονα, αν και θα μπορούσε να είχαν επιλεγεί κι έτσι. Η επιλογή τους έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την καθαρή ευχαρίστηση που μου προσφέρανε, ως αναγνώστη.
Τα διηγήματα ακολουθούν κι εδώ τη χρονολογική σειρά με την οποία πρωτοδημοσιεΰτηκαν από τον ίδιο τον Μωπασάν στις εφημερίδες. Άλλωστε η ίδια σειρά τηρήθηκε και στο δίτομο έργο: Guy de Maupassant, Contes et nouvelles, Bibliotheque de la Pleiade, Gallimard, Paris, (t. 1,1974, t. II, 1979), το όποιο χρησιμοποίησα για τη δική μου επιλογή των διηγημάτων και στο οποίο κυρίως βασίστηκα για τη σύνταξη μεγάλου μέρους των Σημειώσεων και του Χρονολογίου του συγγραφέα. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Λίγα λόγια για την έκδοση
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ:
Το πήδημα του βοσκού
Ένας κορσικανός ληστής
Ο φονιάς των γονιών του
Ο μικρός
Πικρία
Ο πατέρας
Το παλιάλογο
Ο μεθύστακας
Η Σαρμανίτσα
Ο αλήτης
Η ορντινάντσα
Οι Ωτό πατέρας και γιος
Ο πραματευτής
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607169891
ΕκδότηςΟΛΚΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2002
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις19x12
ΠρόλογοςΠΙΟΜΠΙΝΟΣ ΦΟΙΒΟΣ
ΜετάφρασηΠΙΟΜΠΙΝΟΣ Ι. ΦΟΙΒΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΠΑΣΑΝ ΓΚΙ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας3100-0080
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΡΙΖΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS