Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
(ΝΕΟ) Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Ο αναρχκός των δύο κόσμων

+
-
GUIN URSULA. LE
Κωδ. Πολιτείας: 3320-0021
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Αν θέλεις εγκληματίες, φτιάξε νόμους, αν θέλεις κλέφτες, φτιάξε ιδιοκτήτες"...

"Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων", ένα από τα ωραιότερα πολιτικά μυθιστορήματα, και - ευτυχώς - όχι μόνο, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μελέτες της Πολιτικής στο χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας και παράλληλα είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη της εξέλιξης της σκέψης ενός επιστήμονα. Από πλευράς ιδεών είναι η μέγιστη δουλειά της συγγραφέως η μπρεχτική αποστασιοποίηση που παρατηρείται σε πολλά μέρη του έργου, υποβοηθά ακόμα περισσότερο τον αναγνώστη στην ψύχραιμη εκτίμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. "Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων" θεωρείται η κορυφή ολόκληρης της Χαϊνιανής Σειράς και ένα μείζον έργο τέχνης. (Μάκης Πανώριος)
"Η Le Guin είναι υπέροχη στο να προκαλεί τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι έξω από το γνωστό κόσμο των αισθήσεων. Ο φανταστικός κόσμος της είναι συγχρόνως γήινος και κατανοητός". (The Times)
Η φανταστική ιστορία του ανθρώπου που αναζητά την ουτοπία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DISPOSSESSED
ISBN139789607218391
ΕκδότηςPARSEC
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων468
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΑΝΩΡΙΟΣ ΜΑΚΗΣ
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΕΝ ΟΥΡΣΟΥΛΑ. ΛΕ
Κωδικός Πολιτείας3320-0021
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[19/12/2023] nikos_sama.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Άθλιο εξώφυλλο άθλια μετάφραση του τίτλου μέτριο σαν βιβλίο οι Έλληνες μεταφραστές πάλι δημιούργησαν.Κρίμα γιατί ο Πανώριος έχει βαλει το όνομα του σε πολύ καλές μεταφράσεις τόσα χρόνια
[25/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δύο πλανήτες. Ο Ανάρες και ο Γιουράς. Δύο διαφορετικοί κόσμοι και διαφορετικά συστήματα οργάνωσης. Στον Ανάρες λειτουργεί μια αναρχικού τύπου κοινωνική οργάνωση με χίλια προβλήματα και ατέλειες, αλλά με εντιμότητα στα μάτια των ανθρώπων. Στον Γιουράς επικρατεί μια οργάνωση, που μοιάζει πολύ με τον καπιταλισμό της πραγματικότητας που ισχύει στις περισσότερες περιοχές του πραγματικού γήινου κόσμου. Οι δύο αυτοί κόσμοι αντιμετωπίζονται μεταξύ τους με αμοιβαία καχυποψία. Οι κάτοικοι του Ανάρες θεωρούν τους κατοίκους του Γιουράς ιδιοτελείς και εκμεταλλευτές. Οι κάτοικοι του Γιουράς υποτιμούν τους κατοίκους του Ανάρες, τους θεωρούν απολίτιστους, αναρχικούς (με την έννοια του χάους) και τους αντιμετωπίζουν ως αξιοθέατο πρωτόγονων ιθαγενών. Η κατάσταση θυμίζει τον Ψυχρό Πόλεμο στην πραγματικότητα της γήινης ιστορίας, όπου επικρατούσε ένας διπολισμός με κυρίαρχα κράτη τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ, που είχαν διαφορετικά συστήματα οικονομίας και οργάνωσης. Και στο μυθιστόρημα φαίνεται οι κάτοικοι τους Ανάρες να μην εμπιστεύονται τους κατοίκους του Γιουράς και αντίστροφα, ακόμα και στο πεδίο της επιστήμης και των επιστημονικών μυστικών. Η συγγραφέας είναι νηφάλια και αποστασιοποιημένη. Κανένας από τους δύο κόσμους δεν είναι ιδανικός και τέλειος. Στον Ανάρες κανένας δεν κατέχει και πρέπει να μοιράζεται-τα αγαθά και τον πόνο. Η κατάσταση εκεί είναι δύσκολη και ζοφερή. Λιμοί, φτώχεια και σκόνη είναι η κατάσταση. Η επιτήρηση και η ανελευθερία εσωτερικεύονται. Τίποτα όμως δεν ομολογείται ρητά, σε αντίθεση με τον πιο ρητά οργανωμένο τρόπο του Γιουράς. Στην περίπτωση του Ανάρες ο πόνος είναι άρρητος, ενώ στην περίπτωση του Γιουράς η ιδιοτέλεια και πολλά ανθρώπινα πάθη και εμπάθειες συνιστούν φαινόμενα κανονικότητας. Στον Γιουράς η μοναξιά και ο πόνος είναι συναισθήματα αυτονόητα, ενώ στον Ανάρες υπόκωφα, που βασανίζουν εσωτερικά.
[17/05/2020] Ellie02.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το αγάπησα μέχρι και την τελευταία σελίδα!Η Le Guin κατάφερε να εντάξει μέσα σε ένα μυθιστόρημα το στοιχείο του φανταστικού, την πολιτική και την επιστήμη δίνοντας μας ενα φανταστικό αποτέλεσμα! Το συγκεκριμένο βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από όλους και όλες τους λάτρεις του είδους.
[21/01/2020] zorzzano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
"Πολιτικό" μυθιστόρημα με τον μανδύα μιας ιστορίας επιστημονικής φαντασίας,καλό αλλά σε πολλά σημεία κουραστικό κατά την άποψη μου.
[02/04/2019] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κάνει εντύπωση η εξαιρετική κριτική ματιά της Le Guin στα υπάρχοντα κοινωνικά συστήματα ανεξαιρέτως, αν σκεφτεί κανείς και την εποχή όπου γράφτηκε το βιβλίο. Ακροβατεί στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία. Πολύ καλή επιλογή, αν και θέλει λίγο επίμονη στις πρώτες σελιδες

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ»
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΙΣΜΗΝΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS