Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ  ( ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 11 / ΣΕΙΡΑ )

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

HUGO VICTOR
Κωδ. Πολιτείας: 3870-0113




Παρουσίαση

Κορυφαίο έργο της ρομαντικής λογοτεχνίας και ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλων των εποχών.
Η "Παναγία των Παρισίων" είναι η ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής του βιβλίου, όμως, είναι ο καθεδρικός ναός του Παρισιού, η περίφημη Νοτρ Νταμ, της οποίας ο επιβλητικός όγκος ρίχνει βαριά τη σκιά του σε όλα όσα διαδραματίζονται, δίνοντας παράλληλα στον Ουγκό την ευκαιρία να περιγράψει με ιδιαίτερη ενάργεια το μεσαιωνικό Παρίσι αλλά και να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της εποχής του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Είναι δύσκολο, ακόμη και σήμερα, όταν στέκεται κανείς μπροστά στην επιβλητική πρόσοψη του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ, κι ενώ το βλέμμα του πλανιέται ασυναίσθητα προς τα ψηλά, να μην αισθανθεί τη φιγούρα του δύσμορφου κωδωνοκρούστη να διασχίζει σαν σκιά κάποιο από τα καμπαναριά του. Ο Κουασιμόδος, το τερατόμορφο έκθετο που έγινε ένα με την πέτρα της πιο εμβληματικής εκκλησίας της γαλλικής πρωτεύουσας, μοιάζει να έχει πια ξεφύγει από το χώρο της μυθοπλασίας και να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο συλλογικό φαντασιακό μας. Από εκεί ψηλά, με το μοναδικό του μεγάλο μάτι, τον φανταζόμαστε να ατενίζει γύρω του το μεσαιωνικό Παρίσι του 1482. Η πόλη, η ιστορία της, η αρχιτεκτονική της, η ίδια της η ψυχή, μοιάζει άλλωστε να είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής του ογκώδους αυτού μυθιστορήματος που, μαζί με τους Αθλίους, αποτελεί τον κολοφώνα του μυθιστορηματικού έργου του Ουγκό. (Κ.Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr 10/06/2019)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNOTRE DAME DE PARIS
ISBN139789607218964
ΕκδότηςΣΜΙΛΗ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 11
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων672
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΧΑΤΖΑΚΗ ΒΑΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΓΚΟ ΒΙΚΤΟΡ
Κωδικός Πολιτείας3870-0113
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[14/04/2023] xristos888.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως το πιο παρεξηγημένο βιβλίο της κλασσικής λογοτεχνίας λόγω των πολλών παιδικών ταινιών που βασίστηκαν σε αυτό. Μεγαλειώδες, μοναδικό, ένα πραγματικά αθάνατο κείμενο. Οι περιγραφές της πόλης, πολύτιμες για τον αναγνώστη. Η ιστορία αγάπης για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ανέφικτη. Ανάμεσα στα must. Αναζητήστε εκδοσεις χωρίς περικοπές κ εκμοντερνισμους του κειμένου.
[01/11/2013] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα από τα καλύτερα βιβλία της ρομαντικής περιόδου. Οι πρώτες σελίδες είναι λίγο βαρετές, αλλά οι επόμενες αποζημιώνουν τον αναγνώστη με το παραπάνω, παρά τον όγκο τους. Τόσο η ίδια η ιστορία όσο και τα ιστορικά στοιχεία που δίνει ο Ουγκώ για το μεσαιωνικό Παρίσι είναι πολύ ενδιαφέροντα, για μία περίοδο γοητευτική και σκοτεινή/σοκαριστική ταυτόχρονα. Η γραφή του Ουγκώ σε πολλά σημεία είναι αρκετά τολμηρή, αν αναλογιστούμε ειδικά την εποχή που έγραφε το βιβλίο αυτό. Δεν θέλω να γράψω κάτι περισσότερο για την ίδια την ιστορία, γιατί δεν θέλω να προδώσω την πλοκή, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Τα μόνα αρνητικά στοιχεία ήταν οι πολλές λατινικές φράσεις, που με κούρασαν λίγο και ένα κεφαλαίο από τα πρώτα του βιβλίου, όπου ο Ουγκώ γράφει με πολλές λεπτομέρειες την πολεοδομία του Παρισιού, την εποχή του Μεσαίωνα, το οποίο βρήκα βαρετό και φλύαρο. Αυτό που κυρίως με κέρδισε στο βιβλίο είναι οι πολλαπλές ερμηνείες του. Μπορεί κάποιος να το διαβάσει μόνο για την πλοκή, αλλά μπορεί επίσης να το διαβάσει για τις ιστορικές πληροφορίες ή για την κριτική που ασκεί ο Ουγκώ στην Εκκλησία και στις αρχιτεκτονικές επεμβάσεις που έγιναν στη Νοτρ Νταμ και σε άλλα μνημεία του Παρισιού. Εξαιρετικό βιβλίο και εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της κλασικής λογοτεχνίας.
[30/11/2012] aimilia88.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο που έγραψε ο Ουγκώ για να υμνήσει την υπέροχη Νοτρ Νταμ και να "καταγγείλλει" τις αρχιτεκτονικές επεμβάσεις που έγιναν στο ναό μετά τον Μεσαίωνα. Όλη η ιστορία της Εσμεράλδας και του Κουασιμόδου γράφτηκε γι' αυτό και μόνο. Ευτυχώς για μας, είναι αριστούργημα. Ειδικά οι περιγραφές μέσα στην Αυλή των Θαυμάτων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS