Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ ( ΙΚΑΡΟΣ )

ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0078
Τιμή Έκδοσης
€10.05
Τιμή Πολιτείας
€7.04
(-30%)
Κερδίζετε €3.01


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Άσμα βλάστησε, όπως είναι φανερό, ανάμεσα σ' ένα ποιμενικό λαό, το λαό της Παλαιστίνης είναι ένα γαμήλιο τραγούδι. Τα πρόσωπα που μας παρουσιάζει είναι η Νύφη, ο Άντρας - τους υποδύονται ίσως δυο πρωταγωνιστές - και ο Χορός από γυναίκες ή και άντρες. Τούτος χωρίζεται κάποτε σε δύο ημιχόρια που ρωτούν και ανταποκρίνουνται (λ.χ. VIII 9). Ο ρυθμός, τα κινήματα της ψυχής, περισσότερο από το λογικό συνειρμό, από τον οποίο δε θα έπρεπε να έχει κανείς πάρα πολλές απαιτήσεις, μας δείχνει πως το έργο απαρτίζεται από διάφορες μονάδες με λίγο - πολύ κυμαινόμενα όρια. (Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607233585
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2010
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΣΑΒΒΙΔΗΣ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2010-0078
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[25/01/2018] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το 'Άσμα Ασμάτων', στην άμεση, μεστή και 'χυμώδη' απόδοση του Γιώργου Σεφέρη, οικειοποιείται το ίδιο το ερωτικό πράττειν, δομώντας τους επάλληλους συμβολισμούς μίας αμοιβαίας απεύθυνσης, 'παράγοντας' όψεις ενός ερωτισμού που εναλλάσσεται μεταξύ υπαινιγμού & πραγμάτωσης, εκ-ζήτησης του σώματος και μετερμηνείας του γίγνεσθαι σε ερωτικό 'καταφύγιο'. Σε ένα 'παίγνιο' απευθύνσεων, το ερωτευμένο θηλυκό υποκείμενο καλεί διαρκώς, εγγράφει την γλώσσα και το σημαίνον της ερωτικής παρουσίας, δίκην παράδοσης, μαρτυρίας ενός γίγνεσθαι που συρρικνώνεται και διευρύνεται εντατικά: ''Πάρε με, τρέχουμε πίσω σου! Ο βασιλιάς μ' έφερε στο θάλαμο του. Θα μας γεμίσεις ευφροσύνη κι αγαλλίαση. Θ' αγαπήσουμε την αγκάλη σου πιότερο απ' το κρασί. Είναι σωστό να σ' αγαπούν.'' Η Νύφη προσδιορίζει το όνομα, ζητεί την 'πρόνοια', αναφέρει την 'γενεσιουργό' κίνηση: ''Θα μας γεμίσεις ευφροσύνη κι αγαλλίαση''. Ο εραστής-Βασιλιάς, ο εραστής-'Κανένας', ανοίγεται σε μία εμπρόθετη οικειότητα, αίρει τα πεδία των διαβαθμίσεων, προ-φέρει την αμεσότητα προ της ένωσης: ''Είσαι όμορφη, καλή μου, όπως η Τιρσάχ, ωραία σαν την Ιερουσαλήμ''. Με την μετωνυμία της γυναίκας σε 'πολιτεία' αισθήσεων, ο άνδρας, υπενθυμίζει, τα θέλγητρα μίας γυναίκας, μίας πόλης και μίας χώρας, εκεί όπου η ίδια η γυναίκα, το φανερό θηλυκό υποκείμενο προστίθεται στην αξία της γης, αναφέρει την λέξη του 'ασίγαστου', εκεί όπου το 'Άσμα Ασμάτων', το Canto της ερωτικής συμβαντικότητας, της φυσικής αλληγορίας, της συνάρθρωσης της μορφής με το ειδυλλιακό περιεχόμενο, τέμνει τις προκείμενες της αλήθειας, της ίδιας της Εβραϊκής μεσσιανικότητας: ο έρωτας ως κάλεσμα, ως Σολομώντεια αναπαράσταση του κόσμου, με το θηλυκό υποκείμενο να καλεί την στιγμή που το αρσενικό ανα-καλεί ένα παρόν και ένα άμεσο μέλλον των σωμάτων, με τον χορό που θα τον ονομάσουμε λαό του Ισραήλ, να επανεπινοεί, την για να παραπέμψουμε στη Julia Kristeva, ''σημειωτική χώρα'' της συνάντησης: οι δύο εραστές, εντός της 'φόνευσης'.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οι τελευταίες σελίδες από το ημερολόγιο μιας γυναίκας
BRYUSOV VALERY
€10.60 €4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS