Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ

ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ

+
-
MCEWAN IAN
Κωδ. Πολιτείας: 3780-0023
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα "Μαύρα Σκυλιά" είναι ένα μυθιστόρημα-δοκίμιο πάνω στη βία, αυτή την «αρρώστια της ανθρώπινης φαντασίας», πάνω στη φύση του κακού και στα ηθικά όρια της πολιτικής δράσης και της πνευματικής πίστης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το καλύτερο βιβλίο του... δεν έχει ούτε μια βαρετή σκέψη, πόσο μάλλον μια κακή φράση. Θα άξιζε να διαβαστεί και μόνο για την ομορφιά και την καθαρότητα του λόγου του» (Tatler)
«Με τις διαρκείς αναδιπλώσεις στο χρόνο και τις αλλαγές προοπτικής, ο ΜακΓιούαν αποδεικνύει τη θέση του ότι οι απόψεις μας αλλοιώνουν τον ίδιο τον τρόπο που βλέπουμε, νιώθουμε και θυμόμαστε τα γεγονότα» (Spectator)
«Μια οξυδερκής και ζωντανή εικόνα των περίπλοκων ηθικών ζητημάτων της Ευρώπης» (The New York Times Book Review)
«Ένα βιβλίο που συμπάσχει με τους ήρωές του χωρίς να καταφεύγει στο συναισθηματισμό, έξυπνο χωρίς να χάνει ποτέ την τιμιότητά του, το πιο ανθρώπινο έργο του ΜακΓιούαν» (Times Literary Supplement)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Γουίλτσηρ
Βερολίνο
Μαϊντάνεκ. Λε Σαλς. Σαιν Μωρίς ντε Ναβασέλ 1989
Σαιν Μωρίς ντε Ναβασέλ 1946
Σημείωση του συγγραφέα
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBLACK DOGS
ISBN139789607246127
ΕκδότηςΣΕΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΓΙΟΥΑΝ ΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3780-0023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kantath, orestisp

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

virna, Christostsiftsis, AliceInNowland, Karagiannidou, sharpblad3, marypavlou, titiki2109, papademm, MaggieO, chrysa60, orestisp

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2021] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μοιάζει σαν κάπου η συνταγή να χάλασε. Σίγουρα δεν είναι ένα κακό μυθιστόρημα, αλλά σου αφήνει ένα αίσθημα ότι κάτι δεν "έδεσε" καλά. Χρησιμοποιεί ένα περιστατικό συνειδητοποίησης που κάνει τους ήρωες να επανεξετάσουν την θεωρία της ζωής τους, αρκετά νωρίς στον κοινό τους βίο, ενώ παραμένουν μαζί για το υπόλοιπο αυτής. Δεν χολαίνει στην απλή θεώρηση του υπαρξιακού ζητήματος. Χολαίναι στο δέσιμο με την πλοκή.
[19/02/2021] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Πρέπει να είσαι πολύ ψυχαναγκαστικός για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο μέχρι τέλους. Η υπόθεση είναι πολύ χλιαρή και άνοστη και φυσικά δεν σε ελκύει. Ελπίζεις ότι θα σε κερδίσει το ύφος και ο τρόπος που εξελίσσονται οι χαρακτήρες και οι φιλοσοφικές/υπαρξιακές προεκτάσεις στο δεύτερο επίπεδο. Τελικά και σε αυτό το βιβλίο αποτυγχάνει παταγωδώς, η όποια προσπάθεια εμβάθυνσης είναι ανολοκλήρωτη, οι αναλύσεις του αφηγητή πολύ μπερδεμένες σε σημείο να λες "τελικά δεν είχε να πει και κάτι το σημαντικό ή κάτι προσπάθησε να πει αλλά στο τέλος τα έκανε θάλασσα". Το χειρότερο όμως είναι οι ανυπόφορα κουραστικές και ανούσιες περιγραφές που σου δίνουν την εντύπωση ότι ο συγγραφέας απλά μάζεψε ταξιδιωτικές σημειώσεις και τις πέταξε μέσα στο βιβλίο χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία ώστε τουλάχιστον να είναι ρέουσες. Ούτε 200 σελίδες και αγκομαχάς να το τελειώσεις για να δεις αν τουλάχιστον θα σε αποζημιώσει το τέλος, αλλά δυστυχώς και το τέλος είναι το ίδιο αδιάφορο όπως και όλο το βιβλίο. Απογοητεύτηκα γιατί από τις κριτικές που διάβασα περίμενα να διαβάσω κάτι το πολύ καλό αν όχι εξαιρετικό. Ενδεχομένως να το αδικεί και η κακή μετάφραση αλλά και καλύτερη να ήτανε θεωρώ ότι πάλι θα αποκόμιζα από το βιβλίο την ίδια αίσθηση.
[28/01/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σε πρώτη επαφή με τον συγγραφέα διάβασα πρόσφατα αυτό το πολύ όμορφο, μικρό φιλοσοφικό μυθιστόρημα. Εξιστορεί την ιστορία δύο ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους αλλά ζουν χωρισμένοι από το σημείο καμπής της και μετά. Ο αφηγητής-γαμπρός τους ακούγοντας την ιστορία αυτή και από τις δύο πλευρές, βρίσκεται μπροστά σε υπαρξιακά θέματα και δίπολα : πνευματισμός-υλισμός, στοργή-βία, δράση-αδράνεια. Με διαφανή, απλή γλώσσα και χαρακτήρες φωτισμένους όσο χρειάζεται κάθε φορά, κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο. Πολύ καλό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS