Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙΣ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙΣ

+
-
MARIAS JAVIER
Κωδ. Πολιτείας: 3780-0004
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όπως και στο «Καρδιά τόσο άσπρη», έτσι κι εδώ η πρώτη φράση του συγγραφέα ήδη λέει πάρα πολλά: «Κανείς δεν σκέφτεται ποτέ πως μπορεί να βρεθεί με μια πεθαμένη στην αγκαλιά του και πως δεν θα ξαναδεί το πρόσωπο του οποίου το όνομα θυμάται». Αυτό συμβαίνει στον αφηγητή με μια παντρεμένη γυναίκα, στη διάρκεια μιας ερωτικής βραδιάς που δεν φτάνει στην ολοκλήρωσή της, και από εκείνη τη στιγμή γίνεται κάτοχος ενός μυστικού που δεν θέλει και δεν μπορεί να αποκαλύψει, κι όμως τελικά το κάνει για να απαλλαγεί από το βάρος της απόκρυψης και από το γήτεμα στο οποίο τον έχει βυθίσει.
Για μια ακόμη φορά, η αριστοτεχνική γραφή του Χαβιέρ Μαρίας καθηλώνει τον αναγνώστη, καθώς η αφήγησή του θίγει θέματα που μας αφορούν όλους: την απόκρυψη, τις προθέσεις και τις πράξεις, την απιστία, τη θέληση που σχεδόν ποτέ δεν εκπληρώνεται, την απάρνηση των προσώπων που κάποτε αγαπήσαμε, τη μνήμη και τη λήθη, την αναποφασιστικότητα και τελικά την εξαπάτηση, που ίσως «είναι η φυσιολογική μας κατάσταση, και στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να μας πληγώνει τόσο». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο ώριμος και μεγαλειώδης λόγος του Μαρίας είναι το δομικό στοιχείο μιας αφήγησης οργανωμένης και γοητευτικής σαν τη μουσική». (El Pais)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMANANA EN LA BATALLA PIENSA EN MI
ISBN139789607246264
ΕκδότηςΣΕΛΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΗ
ΕπιμέλειαΓΚΑΡΙΝΤΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΒΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3780-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xristina, Τζουρία, jujukalevro, igle, kikika, angiejoe , dimbik, kantath, something, nargiles

Κριτικές για το προϊόν

[29/01/2024] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καθηλωτική ιστορία. Εξοχη, στη βάση της, η μέθοδος προσέγγισή της από τον συγγραφέα, αλλά… αλλά από τη μια μεριά αναπτύσσει ενδιαφέρουσες σκέψεις αξιοσημείωτης διεισδυτικότητας, και από την άλλη έρχεται το γνωστό χούι αυτού του συγγραφέα και επικαλύπτει όλα αυτά τα καλά: ακατάσχετη λογοδιάρροια, υπερανάλυση του ασήμαντου και τετριμμένου, ξεχείλωμα• σχοινοτενείς προτάσεις και παράγραφοι (σελίδες ολόκληρες), σύνταξη που βρίθει παρενθετικών προτάσεων μέσα σε άλλες παρενθετικές. Και όλα αυτά φορτωμένα με αρκετές δόσεις λογιοτατισμού.
Ανάγνωση με βάσανο.
Όπου υποχωρεί το χούι του συγγραφέα (ποτέ δεν εξαφανίζεται), το βιβλίο βγαίνει πολύ κερδισμένο όπως πχ στα βιβλία «Καρδιά τόσο άσπρη» και «Ερωτοτροπίες».
Επομένως, 3 αστεράκια.
[29/12/2015] polystavropoulou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που πετυχαίνει να αγγίξει τον αναγνώστη προσεγγίζοντας το θέμα του θανάτου και των συμπτώσεων με ένα μοναδικό τρόπο. Ο συγγραφέας είναι αποκάλυψη για μένα και εντάσσεται πλέον στους αγαπημένους μου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS