Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ

Η ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ

+
-
WOLFE TOM
Κωδ. Πολιτείας: 3780-0083
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Σέρμαν ΜακΚόι είναι νέος, πλούσιος και επιτυχημένος χρηματιστής στη Γουόλ Στριτ. Απόφοιτος των καλύτερων σχολείων, υπερηφανεύεται για την αριστοκρατική του καταγωγή από τους πρώτους Ολλανδούς αποίκους και νιώθει "Κυρίαρχος του Κόσμου", καθώς κερδίζει ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο από πωλήσεις ομολόγων. Όταν, κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο όπου πήγε να παραλάβει την ερωμένη του Μαρία με την πολυτελή Μερσέντες του, βγαίνει κατά λάθος από τον αυτοκινητόδρομο στο Μπρονξ και εμπλέκεται σε ατύχημα με θύμα έναν νεαρό μαύρο, αρχίζει γι' αυτόν ένας εφιάλτης που θα του αλλάξει την μέχρι τότε προστατευμένη ζωή του και θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει μερικές αλήθειες για τον εαυτό του και το περιβάλλον του.
Ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της Νέας Υόρκης και των κοινωνικών και φυλετικών αντιθέσεών της γραμμένο με χιούμορ και μοναδική μαεστρία από τον άνθρωπο που άλλαξε τη μορφή της σύγχρονης δημοσιογραφίας.
Το βιβλίο αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στις περισσότερες χώρες όπου μεταφράστηκε, παραμένοντας για πολλές βδομάδες στις λίστες των best-sellers. (Από την έκδοση)

Δίπλα στον κεντρικό χαρακτήρα παρελαύνουν και άλλα εμβληματικά πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας και του δημόσιου βίου: ο αλκοολικός βρετανός δημοσιογράφος Πίτερ Φάλοου, που γράφει στην ταμπλόιντ εφημερίδα "City Lights", ο βοηθός περιφερειακού εισαγγελέα Λόρενς Κράμερ (ο οποίος εκείνο για το οποίο πρωτίστως ενδιαφέρεται είναι το πώς θα εντυπωσιάσει μια όμορφη ένορκο), και ένας κληρικός, ο αιδεσιμότατος Μπέικον από το Χάρλεμ, ο οποίος καταδημαγωγεί υπέρ των δικαιωμάτων των Αφρο- αμερικανών, όχι όμως από ιδεαλισμό, αλλά για να αποκτήσει πολιτική δύναμη και φυσικά χρήμα το οποίο μεταφορικά θα λέγαμε ότι είναι το "αίμα" αυτής της μονεταριστικής δεκαετίας.
Ο αναγνώστης που είναι εξοικειωμένος με τα πρόσωπα και τα γεγονότα της εποχής δεν θα δυσκολευτεί να τα αναγνώρισει εν μέρει ή εν όλω σε κάποιους από τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος (όπως επί παραδείγματι ένα μείγμα των αφροαμερικανών ακτιβιστών και στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος Τζέσε Τζάκσον και Αλ Σάρπτον στο πρόσωπο του αιδεσιμότατου Μπέικον). Εκείνη την περίοδο δεν έχουμε μόνο τη θεαματική άνοδο της Γουόλ Στριτ, αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη, όπως και την αντιπαλότητα ανάμεσα στους λευκούς και στους Αφροαμερικανούς ("το Χάρλεμ ξεσηκώνεται", όπως γράφει ο Γουλφ). Κι όλα τούτα περιβεβλημένα από τη δίψα για δύναμη και την αλαζονεία της εξουσία. Όταν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, η απόσταση από την επιτυχία ως την καταστροφή δεν απέχει παρά ένα βήμα (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ 21-7-2019)

"Όπως και στο Πανηγύρι της ματαιοδοξίας του Thackeray, η σάτιρα του Wolfe είναι μια κήρυξη πολέμου στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων." (The London Review of Books)
"Μια εξαιρετική ανθρώπινη κωμωδία και το πρώτο μυθιστόρημα που αποτυπώνει τόσο πιστά την αλαζονεία, την ετερογένεια και τις προκαταλήψεις στη σύγχρονη Νέα Υόρκη". (The Washington Post Book World)
"Η Πυρά της ματαιοδοξίας είναι το χρονικό της πτώσης ενός πλούσιου χρηματιστή της Γουόλ Στριτ και της περιδίνησης ενός κόσμου όπου περιουσίες δημιουργούνται και χάνονται εν ριπή οφθαλμού. . . Η προσέγγιση του Wolfe για το αδιάκοπο κυνήγι του πλούτου και τη σκανδαλώδη επίδειξή του από τη μια μεριά και για το θυμό που γεννάει η στέρησή του δεν θα μπορούσε να είναι πιο καίρια". (USA Today)
"Ένα μεγάλο, πικρό, ευφυές, αστείο, επιδέξια δομημένο μυθιστόρημα που σε καθηλώνει με την πλοκή του και δεν σου επιτρέπει να το αφήσεις" (The New York Times Book Review)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BONFIRE OF THE VANITIES
ISBN139789607246721
ΕκδότηςΣΕΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2019
Αριθμός σελίδων830
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΕΡΔΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜετάφρασηΠΕΡΔΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΛΦ ΤΟΜ
Κωδικός Πολιτείας3780-0083
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DiaHtz, dimbik, cat7fish3

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DiaHtz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ
BERGER JOHN
€12.64 €3.79
(-70%)
Κερδίζετε €8.85
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ACTON (LORD)
€17.50 €7.88
(-55%)
Κερδίζετε €9.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS