Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΗΣ ΄68 - ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ( ΠΛΟΥΣ 2ος /ΣΕΙΡΑ )

ΜΑΗΣ '68 - ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ

LA BEAUTE EST DANS LA RUE

GASQUET VASCO
Κωδ. Πολιτείας: 0703-0022




Παρουσίαση

Το Μάη του '68 «οι Καλές Τέχνες βρίσκονται στους δρόμους», «η φαντασία στην εξουσία» και οι αφίσες στους τοίχους είναι το καλύτερο όπλο, ακόμα και από τις πέτρες των λιθόστρωτων.
Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το '68 οι τοίχοι «ήταν ο λόγος», γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα αισθήματα που ακούγονταν στις διαδηλώσεις μπορούμε όμως να πούμε ότι «οι τοίχοι είχαν το λόγο».
Σήμερα κάποιοι υποκριτές δυσανασχετούν γιατί μερικές αφίσες, λιγότερο ή περισσότερο γνήσιες, προσφέρονται στους περίεργους για μερικά ευρώ. Το γεγονός ότι δεν έχουν το ίδιο ακριβώς σχήμα ή ότι το περίγραμμα του κλομπ δεν είναι το ίδιο με το μοντέλο που χρησιμοποιούσαν τα CRS το '68 δεν σημαίνει ότι κάποιοι εξαπατούν τον κόσμο. Γιατί οι άνθρωποι κρεμάνε στον τοίχο τους όχι τις αφίσες, αλλά κάποιες ιδέες που αποτελούν προσωπικό σημείο αναφοράς.
Αν οι συλλέκτες αντιμετωπίζουν τις αφίσες σαν τρόπαια, αν οι ιστορικοί, οι κοινωνιολόγοι τις μελετούν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, εμείς που τις φτιάξαμε, εμείς, λυσσασμένοι με την καθημερινότητα, ξέρουμε ποια ήταν και ποια συνεχίζει να είναι η δύναμή τους. Ξέρουμε ότι έχουν τη δική τους ζωή. Ακόμα κι αν ανήκουν στο παρελθόν, αποτελούν μια σταθερά του μίζερου παρόντος μας και μια ελπίδα για το μέλλον.
Αυτός ο όμορφος Μάης δεν υπάκουε σε κανέναν κανόνα και πιστεύω ότι και σήμερα δεν πρέπει να υποκλινόμαστε στους νόμους που μας κυβερνούν... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES 500 AFFICHES DE MAI 68
ISBN139789607280336
ΕκδότηςΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ
ΣειράΠΛΟΥΣ 2ος
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις28x21
ΠρόλογοςΜΠΑΛΑΝ ΑΝΤΡΕ
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ ΓΙΟΛΑ
ΕπιμέλειαΜΕΣΣΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΣΚΕ ΒΑΣΚΟ
Κωδικός Πολιτείας0703-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥΣ
ΦΡΥΓΑΝΑ ΕΥΗ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS