Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.1 ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3650-0025
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-20%)
Κερδίζετε €2.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Λέγοντας "Απόκρυφα", εννοούμε τα ιερού χαρακτήρα εκείνα κείμενα, τα οποία δεν περιλήφθηκαν στον Κανόνα της Εκκλησίας, επειδή θεωρήθηκαν αμφισβητούμενης αυθεντικότητας και θεοπνευστίας. Τα κείμενα αυτά - τα οποία πρέπει να σημειωθεί ότι μνημονεύονται από πολλούς Πατέρες της Εκκλησίας -, τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης, περιέχουν εν πολλοίς κοινές ιστορικοφιλοσοφικές απόψεις με τα Κανονικά κείμενα αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όσο και πολύτιμες για το μελετητή πληροφορίες ή διδασκαλίες οι οποίες δεν αναφέρονται σ' αυτά. Στα τυπικά Απόκρυφα Κείμενα, τα οποία χρονολογούνται κυρίως από τους πρώτους προ και μετά Χριστόν αιώνες, είναι ασφαλώς ιδιαίτερα χρήσιμο να προσθέσει κανείς τους παπύρους που ανακαλύφθηκαν το 1945 στην περιοχή Ναγκ Χαμμάντι της Άνω Αιγύπτου, καθώς επίσης τους παπύρους της κοινότητας του Κουμράν, που ανακαλύφθηκαν το 1947. Οι πρώτοι εκπροσωπούν απόψεις των Γνωστικών και οι δεύτεροι των Εσσαίων της περιοχής αυτής της Νεκρής Θάλασσας. (Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)

Είπε ο Ιησούς: "Εγώ είμαι το Φως υπεράνω των πάντων. Εγώ είμαι το Παν. Το Παν προήλθε από μένα και το Παν έρχεται σε μένα. Σκίστε ένα ξύλο, εκεί βρίσκομαι Εγώ. Σηκώστε μια πέτρα, εκεί θα βρείτε Εμένα " (Από το κεφ. Ευαγγέλιο του Θωμά)

"...Τους οδήγησε λοιπόν σ' ένα μέρος που ονομαζόταν Χερουβείμ, δηλαδή "τόπος της αλήθειας" κι εκεί κάλεσε τους αγγέλους της Δύσης. Και η γη ολάκερη ξετυλίχθηκε σαν ένας πάπυρος και παρουσιάστηκε στα μάτια τους η άβυσσος. Όταν την είδαν οι απόστολοι έπεσαν με το πρόσωπο στη γη" (Από το κεφ. Ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου)

"... Ενώ ο Δαβίδ έλεγε αυτά τα λόγια, εμφανίστηκε ο κραταιός Κύριος με μορφή ανθρώπου και φώτισε τα μέρη εκείνα που ήταν πριν για πάντα στο σκοτάδι. Και έκανε κομμάτια τις αλυσίδες, που μέχρι τότε δεν μπορούσαν να σπάσουν και με την ακατανίκητη δύναμή του επισκέφθηκε εκείνους που βρίσκονται στο βαθύ σκοτάδι εξ αιτίας της ανομίας και στη σκιά του θανάτου εξ αιτίας της αμαρτίας" (Από το κεφ. Ευαγγέλιο Νικοδήμου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΒΓΑΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607282316
ΕκδότηςΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1991
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3650-0025
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS