Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ

ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ

LAOZI (LAO TZU)
Κωδ. Πολιτείας: 2343-0000




Παρουσίαση

Η ιατρός Χαρά Νάστου διεισδύει στα μυστικά του Τάο και αποδίδει με σαφήνεια το νόημα του δύσκολου αυτού φιλοσοφικού έργου που πέρνει νέες διαστάσεις μέσα από μια δική της σύνθεση κειμένου και εικόνας παραδοσιακής κινέζικης ζωγραφικής.
Η συλλογή των κλασσικών κειμένων του Τάο και του Τε, του Δρόμου και της Αρετής, το Τάο Τε Τσινγκ, είναι ένα από τα πλέον ιερά κείμενα του ταοϊσμού και το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο. Οι θεμελιώδεις αλήθειες του που καταγράφηκαν σαν λόγια του θρυλικού συγγραφέα τους, του Λάο Τσε, του Παλιού δάσκαλου, είναι διαχρονικές. Μέσα από τη συμπυκνωμένη σοφία τους προσφέρουν ανεξάντλητη ενόραση στο σημερινό αναγνώστη ενώ υπόσχονται τη φώτιση και την απελευθέρωση από τη σύγχυση και την εσωτερική πάλη της καθημερινότητας. Είναι ένα φιλοσοφικό βιβλίο υψηλής αταραξίας που υποστηρίζει την απόσυρση από την πολυπλοκότητα της κοινωνίας και την επιστροφή στη φύση. Εκφράζει την αναζήτηση για έναν τρόπο ζωής βασισμένο όχι σε αυστηρούς κανόνες ηθικής που οδηγούν τον άνθρωπο στην υποκρισία, αλλά στην επίτευξη της εναρμόνισης με τη ροή των πραγμάτων που βασίζεται στην ατέρμονη αλληλουχία των αντιθέσεων, του γιν και του γιανγκ. Η σοφία δε βρίσκεται στην προσπάθεια του ανθρώπου να δρα πάνω στον κόσμο για να τον αλλάξει, αλλά στην ικανότητά του να αναγνωρίσει και να ακολουθήσει το Τάο, «το Δρόμο», «την Κοσμική Μονάδα», που βρίσκεται πίσω από τις αντιθέσεις. Έτσι ο Λάο Τσε, καθόρισε το «Τάο» σαν μια εξελικτική διαδικασία που εκφράζει τη συνεχή αλληλουχία των αντιθέσεων και που βασίζεται στους νόμους της φύσης. Υπογραμμίζει την ύπαρξη μιας και μοναδικής ανώτερης δύναμης, άχρονης, άϋλης και αόρατης, που περικλείει τα πάντα μέσα στο σύμπαν όπου η κοσμική ενέργεια Ch’i ρέει ασταμάτητα μέσα μας και γύρω μας.
Υπήρχε κάτι ακαθόριστο, που προήλθε απ' το χάος και εμφανίστηκε πριν τον Ουρανό και τη Γη. Ατάραχο και ακίνητο, αγνό και βαθύ, στέκεται από μόνο του χωρίς να υποβάλλεται σε αλλαγή, πρέπει να θεωρείται η Μητέρα Όλων των Πραγμάτων. Δε γνωρίζω ακόμα τ' όνομά του και το αποκαλώ Τάο". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607336118
ΕκδότηςΚΙΣΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2003
Αριθμός σελίδων126
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΝΑΣΤΟΥ ΧΑΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΟ ΤΣΕ
Κωδικός Πολιτείας2343-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Mr Antibiotic, gray_slave, rbelogianni, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ
HASEK JAROSLAV
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS