Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΡΥΣΟ ΛΑΓΗΝΙ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΛΑΓΗΝΙ

STEVENS JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 2180-0015




Παρουσίαση

Το χρυσό λαγήνι του Τζέημς Στήβενς, που δημοσιεύτηκε το 1912, είναι πλέον ένα κλασικό βιβλίο, όχι όμως κι ένα κλασικό μυθιστόρημα. Το να αποπειραθεί κανείς να το εξηγήσει θα ήταν εξίσου δύσκολο και ανώφελο όσο και το να εξηγήσει την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Γιατί Το χρυσό λαγήνι είναι ένας ύμνος στο Πνεύμα της Παραδοξολογίας κι ακόμα μια πολυποίκιλη συνολική σύλληψη που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να βολευτεί στις παρυφές του χρόνου και του χώρου και να ενατενίσει τα πάντα αλλά και τίποτα, τους μεγάλους θεούς αλλά και τους μικρούς, που ξέρουν να χορεύουν και να τραγουδούν, τις ενενήντα εννέα Χάριτες και τον Άνθρωπο και τον Πάνα και την Αθωότητα, τον Έρωτα και την Αδικία... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο μεγάλος μου αντίπαλος... η πιο πρόσφατη μεγαλοφυΐα της Ιρλανδίας..." (Τζέημς Τζόυς)
"Το χρυσό λαγήνι του Τζέημς Στήβενς ξεχειλίζει από ζωντάνια κι ομορφιά... Σε ποιον ανήκε το "λαγήνι" και γιατί το έθαψαν; Το βιβλίο δίνει απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα μέσα από μια απολαυστική, ευφάνταστη και εμπνευσμένη σύνθεση." (Ουόλτερ ντε Λα Μαρ)
"Ο Ιρλανδός με το πιο εύστροφο πνεύμα, ένας λογοτέχνης - ακροβάτης που έχει την ικανότητα να ισορροπεί στα βιβλία του τα πιο ετερόκλητα συναισθήματα, θέματα και χαρακτήρες." (Φρανκ Ο' Κόνορ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE CROCK OF GOLD
ISBN139789607420039
ΕκδότηςΚΑΝΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων218
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΙΒΕΝΣ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας2180-0015
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS