Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΚΤΡΩΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ // ΜΕΛΕΤΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣ

Η ΕΚΤΡΩΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ 1928)

+
-
ΜΩΥΣΕΙΔΗΣ Μ. Μ.
Κωδ. Πολιτείας: 1290-0040
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το ζήτημα της εκτρώσεως εν γένει και της εγκληματικής εκτρώσεως ιδιαιτέρως είναι από τα πλέον πολύπλοκα, τα πλέον συζητούμενα και τα πλέον ενδιαφέροντα. Αφ' ης εποχής το νεοφανές δόγμα του δικαιώματος εις την έκτρωσιν ετέθη επί του τάπητος, ήρχισαν σοβαρώταται συζητήσεις εις όλα τα επιστημονικά κέντρα εκ μέρους νομοθετών, κοινωνιολόγων, ιατροδικαστών και μαιευτήρων. Υπό την επίδρασιν των Μαλθουσιανικών και Νεομαλθουσιανικών ιδεών και των νέων μεταπολεμικών τάσεων μία νέα Ιδεολογία προσπαθεί να εισδύση και να πολιτογραφηθεί εις τα σύγχρονα ήθη και να προσδώση μεγαλυτέραν ελευθερίαν εις την περί εγκληματικής ιδίως εκτρώσεως περιοριστικήν νομοθεσίαν.
Όπως πολύ ιρθώς έλεγεν ο καθηγητής Fruhinsholz εις ανακοίνωσίν του γενομένην εις το IVον Συνέδριον της Association des Gynecologues et Obstetriciens de Langue Francaise (Παρίσιοι, Οκτώβριος 1925) υπάρχει σήμερον μια δυσφορία ("malaise") της θεραπευτικής εκτρώσεως. Η περί εκτρώσεως νομοθεσία καθίσταται οσημέραι ελαστική, ποικίλλουσα από χώρας εις χώραν, εδώ μεν τιμωρουμένη και απηνώς διωκομένη, εκεί δε επιτρεπομένη ή και ενθαρρυνόμενη με πραγματικήν ανέχειαν και σκοπιμότητα.
Εάν θελήση τις να παρακολούθηση όλας τας συζητήσεις τας γενομένας κατά τα τελευταία έτη περί του δικαιώματος εις την έκτρωσιν και των συναφών αυτώ κοινωνικών ζητημάτων, δεν θα δυσκολευθή να παρατηρήση ότι όλη αυτή η κίνησις αποτελεί μακρυνήν απήχησιν των μεγαλοφυών εμπνεύσεων των ιατρών και φιλοσόφων της ελληνικής αρχαιότητος. [...]
Ειδικώς δια την έκτρωσιν και τα συναφή προς αυτήν ζητήματα, αι ιδέαι των ιατρών και φιλοσόφων της ελληνικής αρχαιότητος αντιπροσωπεύουν ένα σύνολον φωτεινόν, διαυγές, πλούσιον μίαν αστείρευτον πηγήν αληθείας, ορθοφροσύνης και παρατηρητικότητος. Από το φωτεινόν αυτό σύνολον, εγκατεσπαρμένον τήδε κακείσε εις τα αθάνατα έργα των σοφών ημών προγόνων, εσκέφθημεν να δημιουργήσωμεν μίαν συστηματικήν μελέτην ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ και να την υποβάλωμεν εις το υπό της εν Αθήναις Ιατρικής Εταιρείας προκηρυχθέν Συμδουλίδειον Αγώνισμα. Δια την ευχέρειαν της παρακολουθήσεως σκόπιμον εθεωρήσαμεν να διαιρέσωμεν την πραγματείαν ημών εις τρία κεφάλαια.
Το ΠΡΩΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ αφιερούται εις την εγκληματικήν έκτρωσιν και τας σχετικάς προς αυτήν κοινωνικάς, φιλοσοφικάς, νομικάς και θεολογικός απόψεις.
Το ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ αποτελεί πλήρη κλινικήν μελέτην περί του ορισμού, της αιτιολογίας, της παθολογικής ανατομίας, της συμπτωματολογίας, των επιπλοκών, της προγνώσεως, της προφυλάξεως και της θεραπείας της εκτρώσεως.
Εις το ΤΡΙΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ γίνεται μακρός λόγος περί των εκτρωτικών μέσων των γνωστών κατά την αρχαιότητα και επιπροστίθεται πλήρης αλφαβητικός κατάλογος των εκτρωτικών φαρμάκων. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Α: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΩΣΙΣ
Κοινωνικαί, φιλοσοφικαί, νομικαί και θεολογικαί απόψεις
Β: ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΣ
Ορισμός
Αιτιολογία
Παθολογική ανατομία
Συμπτωματολογία
Επιπλοκαί
Πρόγνωσις
Προφύλαξις
Θεραπεία
Λεπτομέρειες
ISBN139789607437396
ΕκδότηςΕΚΑΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 1997
Αριθμός σελίδων52
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1290-0040
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

makou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ (1936-1939)
ΦΙΛΙΠΠΗΣ Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€17.25 €8.62
(-50%)
Κερδίζετε €8.63
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
€31.80 €12.72
(-60%)
Κερδίζετε €19.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS