Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛ

ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

+
-
ΒΑΛΑΔΩΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1290-0076
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η παρουσίασις αυτών των κειμένων αποτελεί ένα μέρος των λεχθέντων του Αναστασίου Βαλαδώρου, που κατά τη διάρκεια του βίου του με αγάπη επραγματεύθηκε. Η δημοσίευσις των δε σκοπό έχει, αφ' ενός μεν τη συγκέντρωση και διαφύλαξη από τον τυχόν διασκορπισμό τους και αφ' ετέρου μιαν προσφοράν, τρόπον τινά, για την πληρέστερη κατανόηση της αληθείας του ποιητικού λόγου της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
Όπως και ο αναγνώστης θα διαπιστώσει σιγά-σιγά, ο τρόπος της προσεγγίσεως του θείου λόγου είναι ένας ιδιαίτερος μυητικός τρόπος με τον οποίον συνήθιζε να κυκλοελίσσεται το πνεύμα του, και διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται αμέσως ή εμμέσως κρίσεις και προσωπικές τοποθετήσεις στα υπό του Αναστασίου λεχθέντα ή υπερνοηθέντα. Εκεί μας δίνει την αρετήν της δυνάμεως της ψυχής και του νου του, η οποία διαρκώς διατηρεί τη σχέση της ορατότητος και της απτότητός του μετά του θείου και μοναδικού Λόγου. Αναμφίβολα διαπιστώνει κανείς ότι ήτο βαθύτατα γνώστης τόσο της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, όσο και της ορθοδόξου χριστιανικής.
Κλείνοντας τον μικρόν αυτόν πρόλογον υπενθυμίζουμε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί μέρος ομιλιών με οικείους και φίλους. Αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε, ώστε ο αναγνώστης να ταυτισθεί με αυτήν τη σκέψη όσο είναι δυνατόν πληρέστερα, γιατί ο ζωντανός λόγος πάντα είναι διαφορετικός εν σχέσει με τον γραπτό που του λείπει η ζώσα πνοή και ιδιαίτερα η δύναμη του ομιλούντος Αναστασίου. Διότι, αν και απλά δοσμένος, είναι μεστός περιεχομένου και ουσίας, και θέλει προσοχή στο ξεδίπλωμα ώστε να φανεί σιγά-σιγά το βάθος και το εύρος του πνεύματός του».
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607437662
ΕκδότηςΕΚΑΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2000
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1290-0076
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS