Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ // ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ (ΚΙΣΝΕΡ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

KISNER CAROLYN, ALLEN-COLBY LYNN
Κωδ. Πολιτείας: 3857-0005




Παρουσίαση

Στη διάρκεια των 5 περασμένων ετών, είδαμε πολλές αλλαγές στο σύστημα παροχής ιατρικής περίθαλψης. Ακόμη και αν, δινόταν πάντοτε έμφαση στην βελτίωση της λειτουργίας, η ανάγκη τεκμηρίωσης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας ως λειτουργικό αποτέλεσμα είχε καθοριστική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι θεραπευτές αποφασίζουν για τη θεραπευτική παρέμβαση. Προσπαθήσαμε να περιλάβουμε αυτή την τάση σε αυτή την έκδοση των Θεραπευτικών Ασκήσεων διατηρώντας την πρωταρχική πρόθεση και παρουσίαση του κειμένου, δηλαδή, να δημιουργήσουμε μία βάση από ιδέες και τεχνικές πάνω στην οποία θα μπορεί να στηριχθεί ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας. Ανανεώσαμε επίσης τις πληροφορίες σύμφωνα με την τρέχουσα έρευνα στον τομέα της άσκησης και της μετεγχειρητικής αποκατάστασης πολλών ορθοπαιδικών καταστάσεων και δώσαμε περισσότερη έμφαση σε ασκήσεις σχεδιασμένες με σκοπό την βελτίωση της σταθερότητας στις λειτουργικές δραστηριότητες. Εικόνες που απεικονίζουν τη σταθερότητα και τις ασκήσεις κλειστής αλυσίδας έχουν προστεθεί σε αυτή την έκδοση με σκοπό να υποβοηθήσουν την οπτικοποίηση της εφαρμογής των τεχνικών. Στην τρίτη έκδοση οι βασικές αλλαγές αφορούν στα παρακάτω σημεία:
- Στο εισαγωγικό κεφάλαιο περιλαμβάνεται η διαφοροποίηση των αντιλήψεων για τη βλάβη, την ανικανότητα και την αναπηρία και δίνεται έμφαση στη σημασία της μέτρησης των λειτουργικών αποτελεσμάτων όπως αυτά αντικατοπτρίζονται στο σχεδιάγραμμα της αξιολόγησης και της εκτίμησης.
- Το κεφάλαιο που αφορά την αερόβια άσκηση (κεφάλαιο 4) μετακινήθηκε από το ειδικό μέρος στο πρώτο μέρος με σκοπό να δοθεί έμφαση στη σημασία της αερόβιας φυσικής κατάστασης και αντοχής στην εκπαίδευση της άσκησης για τη συνολική πρόοδο της λειτουργικής ικανότητας.
- Επιπλέον βασικές πληροφορίες σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα τραυματικά σύνδρομα και τα κοινά σύνδρομα δίνονται στα κεφάλαια που αφορούν στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη.
- Εμπλουτίστηκε με νέες απόψεις και υλικό που αφορά λειτουργικές ασκήσεις συμπεριλαμβανομένου τις ασκήσεις κλειστής αλυσίδας, τις πλειομετρικές και την εκπαίδευση για σταθεροποίηση. Συγχρόνως επικράτησε η ανάγκη για επιλεκτική μυϊκή επανεκπαίδευση και άσκηση μέσω ασφαλών και κατάλληλων ασκήσεων ανοικτής αλυσίδας.
- Αναδιοργανώθηκαν τα κεφάλαια που αφορούν τα άκρα έτσι ώστε μετά από μια σύντομη κινησιολογική παρουσίαση ακολουθεί μια συζήτηση των κοινών καταστάσεων η οποία στη συνέχει συνοδεύεται από τη χειρουργική παρέμβαση και το πλάνο για τη μετεγχειρητική αποκατάσταση της κάθε περίπτωσης. Στο τελευταίο μέρος κάθε κεφαλαίου περιγράφονται οι ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι της θεραπείας για κάθε αρθρική περιοχή. Πιστεύουμε ότι αυτή η αναδιοργάνωση προσθέτει την απαραίτητη ροή στο υλικό.
- Αναδιοργανώθηκαν τα κεφάλαια που αφορούν την σπονδυλική στήλη έτσι ώστε μετά την κινησιολογία ακολουθεί η παρουσίαση της θεραπείας των οξέων καταστάσεων, αρχικά, και στη συνέχεια των υποξέων προβλημάτων και των προβλημάτων στάσης. Οι αρχές για την εκπαίδευση της σπονδυλικής σταθεροποίησης έχουν ενσωματωθεί στις κλασικές ασκήσεις με σκοπό να βοηθήσουν τον αναγνώστη να αναγνωρίσει τον στόχο και την αξία κάθε τύπου άσκησης όταν σχεδιάζει θεραπευτικά προγράμματα με στόχο τη λειτουργική αποκατάσταση. Όσοι ήδη γνωρίζουν την 1η και 2η έκδοση αυτού του βιβλίου θα εντοπίσουν την απουσία του κεφαλαίου σχετικά με τη σκολίωση. Υλικό σχετικά με την κατάσταση αυτή έχει περιληφθεί στο κεφάλαιο 15 που αφορά στη θεραπεία των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης.
- Αναθεώρηση και επέκταση του κεφαλαίου 17 "Βασικές Αρχές Άσκησης σε Έγκυο Ασθενή" με σκοπό να περιληφθούν πληροφορίες σχετικά με την προγεννητική αερόβια άσκηση, όπως αυτές προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.
- Όλα τα κεφάλαια περιέχουν καινούριες πληροφορίες που προκύπτουν από την πρόσφατη έρευνα. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
2. ΕΥΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
3. ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
4. ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
5. ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ
6. ΑΡΘΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΙΙ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
7. ΑΡΧΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ, ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
8. ΩΜΟΣ ΚΑΙ ΩΜΙΚΗ ΖΩΝΗ
9. ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΑΓΚΩΝΑ-ΑΝΤΙΒΡΑΧΙΟΥ
10. Ο ΚΑΡΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ
11. ΤΟ ΙΣΧΙΟ
12. ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ
13. Η ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ
14. ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: ΟΞΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
15. ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: ΥΠΟΞΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑΣΗΣ
16. ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΞΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ - ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
17. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΑΣΘΕΝΗ
18. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ
19. ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΑ
20. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
21. ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHERAPEUTIC EXERCISE, FOUNDATIONS AND TECHNIQUES
ISBN139789607461452
ΕκδότηςΣΙΩΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων852
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ, ΣΑΤΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕπιμέλειαΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΣΝΕΡ ΚΑΡΟΛΙΝ, ΑΛΕΝ-ΚΟΛΜΠΙ ΛΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3857-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

CATRINA, kleanthiskarabasis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS