Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

+
-
PERUTZ LEO
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0007
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι «Νύχτες κάτω από την πέτρινη γέφυρα» διηγούνται όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Γιατί να μην μπορούν να αιωρούνται στον αέρα τα φαντάσματα νεκρών παιδιών, να καταλαβαίνει κανείς τη γλώσσα των σκύλων, να μιλάει στα άστρα, να εμφανίζει σ’ ένα τοίχο το πρόσωπο ενός ανθρώπου, γιατί τέλος (εδώ δένει η υπόθεση) να μην αγκαλιάζεται κάθε νύχτα κάτω από την πέτρινη γέφυρα που διασχίζει τον Μολδόβα το κόκκινο ρόδο και το άνθος του δεντρολίβανου - η ψυχή του Ροδόλφου του Δεύτερου των Αψβούργων με την ψυχή της Εσθήρ. Όμως η όμορφη Εβραία είναι γυναίκα του πλούσιου εμπόρου Μορδεχάι Μάισελ που δανείζει χρυσό στον αυτοκράτορα. Ακόμα και σαν όνειρο, η ερωτική επαφή των δυο τους προκαλεί τη θεία οργή και τιμωρία. Η πανούκλα θερίζει τα Εβραιόπουλα της Πράγας.
Σειρά σατιρικών πινάκων από την εβραϊκή συνοικία της πόλης, οι Νύχτες κάτω από την πέτρινη γέφυρα είναι μια διαδοχή σκηνών από τη ζωή στα τέλη του 16ου και τις αρχές του 17ου αιώνα, που φωτίζουν, συμπληρώνουν, ζωντανεύουν η μία την άλλη. Έμποροι, υπηρέτες, γελωτοποιοί, αστρολόγοι, καλλιτέχνες, σαλτιμπάγκοι, κλέφτες, ενώ στην άλλη όχθη διαγράφεται η φιγούρα του αυτοκράτορα στο μνημειακό του παλάτι - του Ροδόλφου του Δεύτερου, βασιλιά της Βοημίας και της Ουγγαρίας, υπερήφανου και παράξενου, χαμένου στα όνειρα και τη μελαγχολία, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αλχημεία, την αστρονομία, την τέχνη και τον έρωτα απ' ό,τι για τα θέματα του Κράτους.
Σε ύφος απλό και ζωντανό, συχνά ποιητικό, με αιχμές από θλιμμένο και φορές φορές σκληρό χιούμορ, ο Λέο Περούτς μάς μεταφέρει με διαδοχικές πινελιές σε ένα όραμα-παραίσθηση για την Ιστορία της πόλης του. Ψεύτης που πάντα λέει την αλήθεια, δεν παύει να πλέκει αυτά τα μυστικά δεσμά που ενώνουν την ατομική μοίρα των ηρώων του με τη μοίρα της χώρας, της πόλης, του παρελθόντος του. (Νικόλ Σαρνταίρ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο)

Αυστριακός συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής, ο Λέο Περούτς γεννήθηκε το 1884 στην Πράγα. Το 1899 εγκαθίσταται στη Βιέννη. Σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά και εργάστηκε σε ασφαλιστική εταιρεία. Το 1938, μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία, αυτοεξορίζεται στην Παλαιστίνη. Εξακολουθεί να γράφει στη γερμανική γλώσσα. Μένει στο Ισραήλ ώς τον θάνατό του, το 1957.
Στα ελληνικά, κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ο μαιτρ της Δευτέρας Παρουσίας (εκδ. Κίχλη).

Περιεχόμενα

- Η πανούκλα στην Εβραιούπολη
- Το τραπέζι του αυτοκράτορα
- Σκυλοκουβέντες
- Σαραμπάντ
- Ο Χάινριχ από την κόλαση
- Το κλεμμένο τάληρο
- Νύχτες κάτω από την πέτρινη γέφυρα
- Το άστρο του Βάλλενσταϊν
- Ο ζωγράφος Μπραμπάντσιο
- Ο λησμονημένος αλχημιστής
- Το κανάτι με το ρακί
- Οι πιστοί του αυτοκράτορα
- Το σωσμένο κεράκι
- Ο άγγελος Αζαήλ
- Επίλογος
Επίμετρο της Μπρίτα Έκερτ: Μεταφυσικός μυθιστοριογράφος ή συγγραφέας λαϊκών μυθιστορημάτων; Ο Λέο Περούτς, όπως τον είδε η λογοτεχνική κριτική και η πανεπιστημιακή έρευνα από το 1945 και εξής (μετάφραση: Σταυρούλα Παπασπύρου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNACHTS UNTER DER STEINERNEN BRUCKE
ISBN139789607478092
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2017
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΠΕΡΤΙ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΕπιμέλειαΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΟΥΤΣ ΛΕΟ
Κωδικός Πολιτείας3520-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
SCHULTZ P. DUANE
€69.90 €34.95
(-50%)
Κερδίζετε €34.95
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
SORA STEVEN
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS