Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ // ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

+
-
ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2216-0011
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€8.00
(-20%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το ανθρώπινο πρόβλημα που απασχολεί κάθε ψυχή και βέβαια και εμάς όλους, μηδενός εξαιρουμένου, είναι το πρόβλημα της μόνιμης συντροφιάς του ανθρώπου στη ζωή, της ευτυχίας και δυστυχίας και το πρόβλημα αυτό απόψε θα κουβεντιάσουμε.
Από καταβολής κόσμου έχει τεθεί το ερώτημα αυτό, γιατί ο άνθρωπος έχει φτάσει στα σημεία αυτά της καθημερινής εναλλαγής καταστάσεων, που πότε φέρνουν εις την ανθρώπινη κατάσταση την ευτυχία και πότε φέρνουν την δυστυχία. Ο προβληματισμός αυτός δεν έχει αφήσει κανέναν, ιδίως στα τελευταία χρόνια που ο άνθρωπος αναπτύχθηκε και από γραμματικής πλευράς, η διανόησή του, δηλ. η λογική του, ο νους του καθημερινώς ασχολείται όλο και περισσότερο με την απάντηση αυτών των ερωτημάτων, γιατί ο άνθρωπος να έχει δυστυχία και γιατί να έχει ευτυχία. Ένα βασικό σημείο που συναντιούνται όλες οι φιλοσοφίες και οι θρησκείες, είναι το σημείο εκείνο ότι κάποτε, σε ένα απέραντο παρελθόν, ο άνθρωπος διατηρούσε συνέχεια μέσα του την μόνη πραγματικότητα της αγνότητας και της καθαρότητας. [...] (Από την έκδοση)

Ο συγγραφέας Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993} γεννήθηκε στη Σάμο και μικρός στην ηλικία βρέθηκε με τους συγγενείς του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου σπούδασε και σταδιοδρόμησε. Παντρεύτηκε τη Λαΐτσα Ν. Παπανδρέου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τον Ανδρέα και την Κάλλια. Υπηρέτησε την πατρίδα του στον πόλεμο και τιμήθηκε με το Σταυρό του Αγίου Μάρκου δύο φορές.
Στην Αίγυπτο δίδαξε τον Εσωτερισμό και έμεινε μέχρι το 1958, τη χρονιά που ήλθε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, όπου δίδαξε από την πρώτη στιγμή της άφιξης του και ταυτόχρονα έγραψε βιβλία, μελέτες, περιοδικό και το εσωτερικό κλειδί. Ανάμεσα στα μεταφυσικά του έργα περιλαμβάνονται: η "ΔΙΤΟΜΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ", ο "ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ", η "ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ", "ΔΡΑΒΙΔΕΣ 0Ι ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", "ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ", "ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ" και άλλα.
Υπήρξε Δάσκαλος του Εσωτερισμού (Αποκρυφισμός-Μυστικισμός) και ίδρυσε σαν Νεοπυθαγόρειος φιλόσοφος το ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το 1976, όπου δίδαξε σ' αυτό τον "Εσωτερισμό για όλους".
Ο Δάσκαλος Ν. Μαργιωρής θεωρούσε τη Μεταφυσική, σαν τη μοναδική Αλήθεια και πίστευε πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να την πραγματώσει, όπως την πραγμάτωνε ο πλατωνικός Σωκράτης με τον περίφημο ΣΤΟΧΑΣΜΟ ΤΟΥ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607484192
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ
ΣειράΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ ΣΜΑΡΩ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2216-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DA VINCI, aposdrak, nicolasgiannaros, Teoc0p, atana81, xristossakel, αννα3

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ
VOLPI JORGE
€25.44 €10.18
(-60%)
Κερδίζετε €15.26
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS