Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΓΑΤΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ / CATS-CHATS-GATTI-GATU-KATZEN-GATOS

ΓΑΤΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ

(ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ, ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)

DEVILLE RICHARD
Κωδ. Πολιτείας: 4460-0005




Παρουσίαση

Πολλές φορές και ο ίδιος αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που με έκανε να ενδιαφερθώ και ν' αγαπήσω τόσο έντονα τις γάτες. Μάλλον υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ευκαιρίες που με οδήγησαν σ' αυτό. Ίσως η πρώτη μας γνωριμία, στο κτήμα μας, στην πατρίδα μου.
Θυμάμαι ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ (πρέπει να μην πήγαινα ακόμα σχολείο) που για κάποιο ανόητο λόγο είχα τσακωθεί με τη μητέρα μου, έφυγα βιαστικά από την τραπεζαρία και κατέφυγα στον αχυρώνα όπου και πέρασα, καθαρά και μόνο από παιδικό πείσμα, όλη την υπόλοιπη νύχτα αμέσως μ' ακολούθησε τρέχοντας πίσω μου το μικρό μας γατάκι (δεν θυμάμαι αν του' χαμε τότε δώσει όνομα) θυμάμαι όμως ότι παρέμεινε μαζί μου όλο το βράδυ και κοιμόταν κατά διαστήματα στην αγκαλιά μου.
Ίσως το καλωσόρισμα του γάτου της φίλης μου όταν πήγαινα να την πάρω απ' το σπίτι της. Ήταν τεράστιος, κατάμαυρος με μόνο μία λευκή στρογγυλή βούλα στο λαιμό, ο "τίγρης". Ε, λοιπόν ο τίγρης με το που άκουγε το κουδούνι της πόρτας, έτρεχε από πίσω της με όρθια την ουρά του, μου νιαούριζε μία μόνο φορά και περίμενε ακίνητος την απάντηση μου μετά έτρεχε όλος χαρά και ειδοποιούσε για την άφιξη. Όση ώρα μέναμε στο σπίτι συζητώντας συνήθως ή ακούγοντας μουσική, αυτός καθόταν πάντα διακριτικά στο καλάθι του στο πλάι της σκάλας και παρενέβαινε παιχνιδιάρικα όπου εκείνος νόμιζε.
Ίσως η αυτοθυσία της "μητέρας" γάτας, που μ' εντυπωσίασε όταν είδα με ποιο τρόπο προφύλαξε τα μωρά της στην περίεργη επίθεση ενός κουναβιού, ένα καλοκαίρι στο σπίτι της δασκάλας μας στην εξοχή.
Υπάρχουν πολλά, ίσως. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι όταν έφτασα στην ηλικία να επιλέξω για το μέλλον μου και οι δύο κατευθύνσεις που ακολούθησα - της έρευνας και της τεκμηρίωσης - είχαν να κάνουν με την πρώτη και τη δυνατότερη αγάπη μου, τη "γάτα".
Παράλληλα με τις σπουδές μου ασχολήθηκα συστηματικά και με την τέχνη της φωτογραφίας, μια σοβαρή επιλογή που τώρα μόνο μπορώ να καταλάβω πόσο πολύ με βοήθησε. Κάποια στιγμή, πρέπει να είναι πάνω από εικοσιπέντε χρόνια, στα ταξίδια μου ανά την Μεσόγειο υποχρεώθηκα να περάσω για επαγγελματικούς λόγους και από την Ελλάδα. Αυτό ήταν ! Μπορώ να πω σήμερα με βεβαιότητα, ότι σχεδόν από τότε έγινε η κύρια βάση μου και η δεύτερη πατρίδα μου.
Ένα μέρος από το φωτογραφικό υλικό που τράβηξα όλα αυτά τα χρόνια αποφάσισα να το κάνω βιβλίο, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει εύκολα να γίνει κτήμα και πολλών άλλων που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα μ' εμένα. Όλες οι φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται σ' αυτό, έχουν γίνει στην Ελλάδα με διαφορετικές πάντοτε ευκαιρίες. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCATS - CHATS - GATTI - GATU - KATZEN - GATOS
ISBN139789607524119
ΕκδότηςΦΩΤΟΡΑΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2001
Αριθμός σελίδων98
Διαστάσεις23x22
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΔΕΠΑΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΒΙΛ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας4460-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ
DOSTOYEVSKY FYODOR
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS