Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΥΡΑ

ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΥΡΑ

+
-
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1520-0063
Τιμή Έκδοσης
€8.90
Τιμή Πολιτείας
€7.12
(-20%)
Κερδίζετε €1.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η νουβέλα Κίτρινη ουρά εκτυλίσσεται σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ενώ, προσχηματικά, καταφεύγει σε τρόπους αστυνομικής πλοκής.
Στο πρώτο μέρος, μία γυναίκα εξαφανίζεται. Τη γυναίκα αυτή, ονόματι Μαρία, την αναζητεί μία ερευνήτρια που συλλέγει μαρτυρίες όσων τη γνώριζαν. Οι μαρτυρίες αυτές συχνά είναι αντιφατικές και αντικρουόμενες.
Στο δεύτερο μέρος, η υπόθεση της εξαφάνισης έχει κλείσει, οι ζωές όμως όλων όσοι εμπλέκονταν στην ιστορία της εξαφανισμένης έχουν αναστατωθεί.
Η απάντηση αναδύεται στο τρίτο μέρος της ιστορίας, ενός βιβλίου που αναρωτιέται για τα όρια αλήθειας, ψεύδους, αληθοφάνειας· που παίζει με τις κλιμακώσεις της αγωνίας: από την αγωνία της πλοκής στην αγωνία της ύπαρξης, στην αγωνία της γραφής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607568694
ΕκδότηςΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2021
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1520-0063
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/12/2021] elesap.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ενδιαφέρουσα γραφή που παραπέμπει (κυρίως στα πρώτα δύο μέρη) και στην αισθητική των φιλμ νουάρ (αστυνομική υπόθεση, μοναχικός ερευνητής, καθρεπτισμός του υποκειμένου της νουβέλας κ.ά.). Η ανωνυμία των χαρακτήρων με τα ακαθόριστα χαρακτηριστικά επισκοτίζει ηθελημένα την αφήγηση και επιτείνει το αίσθημα μιας διαρκούς αγωνίας. Η ανατροπή - πλήρης αλλαγή οπτικής που συντελείται στο τελευταίο μέρος ενέχει ψήγματα υπαρξιστικής φιλοσοφίας δοσμένα, όμως, μέσα από τις αγωνίες, ανασφάλειες και ενίοτε το αίσθημα μοναξιάς ενός καθημερινού ανθρώπου. Νομίζω ότι αξίζει και είναι διαφωτιστικότερη και μια δεύτερη ανάγνωση της νουβέλας,γιατί υπό το πρίσμα της κατανόησης που προσφέρει το τρίτο μέρος, αναδεικνύονται πολύ καλύτερα αρκετά σημεία των δύο πρώτων μερών - ως προς τα μέσα περιγραφής και αφήγησης που επιλέχθηκαν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
500 ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS